Exemplu de responsabilitate! Un jucător al unei echipe din Liga 3, revenit din Italia, înainte de declararea pandemiei, s-a autoizolat: „Așa am considerat că trebuie să procedăm”

Marius ANGHEL 20 Mar. 2020, 15:23 Stiri

Un jucător al unei echipei de Liga 3 s-a autoizolat după ce a fost în Italia. Totul s-a întâmplat înainte ca „febra” pandemiei COVID-19 să ia aploare și în România. Claudiu Haiduc, fundașul formației din județul Alba Industria Galda, a dat exemplu de responsabilitate prin decizia pe care a luat-o.

Înainte de isteria creată de revenirea „diasporei” din Italia și Spania, fundașul echipei Industria Galda, locul 14 în Seria a 5-a a Ligii 3, Claudiu Haiduc, s-a întors în România din Italia, la Verona, acolo unde fusese, pentru scurt timp, pentru botezul unei rude. Reîntos în țară, jucătorul a decis să se autoizolare la Timișoara, împreună cu alte trei persoane, după ce a văzut la televizor haosul pornit în Peninsulă.

„Am fost în Italia, când încă nu se declanșase nebunia. Am văzut la televizor că a început dezastrul! Așa am considerat că trebuie să procedăm, să dăm dovadă de normalitate. Completasem anumite formulare, nu se știa mare lucru la noi în acea perioadă. Atunci, lucrurile nu erau așa de grave, însă am considerat că e mult mai bine să stăm izolați 14 zile, acasă la un văr de-al meu, atât pentru noi, cât și pentru cei dragi. Nu avea rost să riscăm”, a explicat, pentru Ziarul Unirea, fotbalistul în vârstă de 30 de ani.

Perioada în care a stat izolat a fost între 25 februarie și 9 martie, motiv pentru care a și lipsit de la meciul echipei sale din prima etapă a returului (Industria Galda – CFR Cluj 2 3-0), singurul jucat în acest an. Jucătorul a explicat și de ce probleme s-a lovit în țară în acele zile.

„A durat nouă zile până am primit o adeverință de la DSP prin care să ateste că lucrurile sunt în regulă în ceea ce ne privește. Asta pentru a putea să merg la muncă, să nu apară probleme”, a mai spus Claudiu Haiduc, care așteaptă și el să vadă ce se va întâmpla în privința competițiilor sportive suspendate: „Deocamdată nu ne antrenăm, nu știm ce se va întâmpla, când vom începe și în ce formă.”

Marius ANGHEL 20 Mar. 2020, 15:23 Stiri
Pe aceeași temă