Evadarea din anonimat! „U” Cluj a trecut de „vama” Miroslava și poate respira din nou aer de fotbal mare, în optimile Cupei

Marius ANGHEL, Vlad MĂCICĂȘAN 24 Oct. 2017, 22:03 Stiri

90 de ani este diferența de existență dintre Universitatea Cluj și Știința Miroslava. În favoarea „șepcilor roșii”, evident. Doar că „U” Cluj a suferit un restart și s-a aflat în ingrata postură de a privi la cvasincunoscuta din județul Iași ca la o adversară dintr-o ligă superioară, cu toate că nu depășea rangul de echipă de comună, un rang cu care clujenii s-au obișnuit deja de un an încoace.

La doi ani de la finala cu FCSB, „U” Cluj se bucura de adversar lejer din 16-imi și visa din nou la o aventură importantă în competiția knock-out. Același antrenor se afla pe bancă, la fel ca în 2015, pe Arena Națională. Adrian Falub și cei mai importanți jucători pe care i-a dat Universitatea Cluj în ultimul deceniu au văzut partida de Cupă ca un tichet spre fotbalul de altă dată. Spre o posibilitate de a-și mai măsura forțele cu jucători de nivelul la care ei erau obișniți să joace, convinși că o calificare în optimi le va aduce un meci „ca pe vremuri”, cu o echipă de Liga 1. „Vama” era Știința Miroslava.

Două penalty-uri și o eliminare

Sătui de evoluții pe terenuri proste și orașe sau comune obscure, Giurgiu, Goga, Abrudan, Albuț sau Lemnaru și-au luat tare adversarul cu rang superior, dar imagine de comună. Convinși că au minute în Liga 1 mai multe decât numărul de locuitori din Miroslava, clujenii au dominat jocul, dar au marcat greu. A făcut-o Gabriel Giurgiu, dintr-un penalty acordat la două minute după ce Știința a rămas în 10 oameni, Ambrosie fiind eliminat (68).

Lemac i-a scăpat pe clujeni de prelungiri

Cei aproape 2.000 de spectatori din tribună se așteptau deja la victorie, dar supriză! Miroslăvenii au egalat prin Alexandru Marin (73). A fost tot un penalty, scos de același jucător. Planul clujenilor era dat peste cap și cam toată lumea se gândea la prelungiri, pe ploaia sâcâietoare de la Cluj. N-a fost cazul însă, pentru că Goga l-a surprins pe portarul Științei, cu un șut puternic, mingea a fost respinsă la Brian Lemac (89) și golgheterul echipei pe când juca în Liga a 4-a a oferit reușita calificării în optimi.

Astfel, Cupa României devine ca o gură de aer proaspăt pentru „U” Cluj. O posibilitate să mai evadeze din anonimatul în care e nevoită să joace deocamdată, din pricina celor care au condus-o.

UNIVERSITATEA CLUJ – ȘTIINȚA MIROSLAVA   2-1
Gabriel Giurgiu 61′ – penalty, Brian Lemac 89′ / Alexandru Marin 73′ – penalty

Albuț – P. Chiș, Onicaș, Abrudan, Manu – Gab. Giurgiu (cpt.), Micaș (Trancă 62′) – Hordouan (Hațiegan 87′), Goga, Oct. Ursu – Val. Lemnaru (B. Lemac 46′)
Rezerve neutilizate: I. Dinu – M. Ionescu, Hîmpea, G. Florescu
Antrenor: Adrian Falub

Turiță – Ambrosie, Andr. Chindriș, Seb. Bucur, Agrigoroaei – Cărăruș, Săvoaia (Taciuc 81′), Corban, Căinari (Izmană 70′) – Buhăcianu (Viorică 62′), Al. Marin (cpt.)
Rezerve neutilizate: Țintea – Cerneuțanu, Căruță, Asăvoaei
Antrenor: Adrian Kerezsy
Eliminat: Robert Ambrosie 58′ (cumul de cartonașe galbene)

Stadion: Cluj Arena (Cluj-Napoca – Cluj); Arbitru: Adrian Comănescu (Râmnicu Vâlcea); Asistenți: Gabriel Bârjac și Ferencz Tunyogi (ambii din Zalău).

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN
Foto: fb Universitatea Cluj

Marius ANGHEL, Vlad MĂCICĂȘAN 24 Oct. 2017, 22:03 Stiri
Pe aceeași temă