Erou din întâmplare

07 Sep. 2009, 09:56 Stiri

Obișnuiți să vedem în ziarele de sport zi de zi numai articole despre granzii Ligii I, ajungem să uităm de multe ori că mai există și fotbalul mic, reprezentat de al doilea și al treilea eșalon, ca să nu mai vorbim de ligile județene.
 

Aici găsim de multe ori subiecte inedite care au drept eroi oameni simpli, care nu știu ce înseamnă salarii de sute de mii de euro sau nopți petrecute în cluburi de fițe.
 

Eroul poveștii de față, Sorin Petre, are 34 de ani și jumătate din care peste 20 petrecuți pe coclaurile fotbalului mic, iar vineri a fost vedeta meciului din Liga a III-a dintre Adunații Copăceni și Chimia Brazi, scor 2-2. De ce? Mijlocașul central a dat ambele goluri ale echipei, deși vineri a jucat tot meciul ca portar. Cum s-a ajuns aici? Ne spune chiar el:

 

„Din cauza situației speciale de la club, echipa noastră nu a jucat în primele două etape. Jucătorii nu au putut fi legitimați la timp, așă că vineri am fost doar 12 pe foaie, dar fără cei doi portari care nu aveau viza medicală. Nea Marcel (n.r. – Marcel Ploaie, antrenorul echipei) știa că am mai apărat o dată pe când jucam în D și mi-a zis să stau eu în poartă”.
 

 

Se lăsase de fotbal de 4 luni
 

Din cauza problemelor pe care le-a avut clubul, Sorin a fost nevoit să se lase de fotbal acum 4 luni, timp în care a muncit la o spălătorie auto. Mai mult, ultimul meci oficial în care jucase a fost în noiembrie anul trecut, astfel că, după încălzire, era deja obosit.

 

„Îi mulțumesc lui nea Marcel că m-a trimis în poartă, altfel ceream schimbare după 10 minute”. Nu a avut niciun fel de emoții în timpul partidei, pentru că e al treilea meci din cariera lui în care stă între buturi, iar la antrenamente îi place să apere la penalty-uri.
 

„Trageți la poartă că nu au portar“
 

A avut parte de un moment amuzant în timpul meciului. La o lovitură liberă de la 25-30 de metri pentru Chimia, un adversar a strigat: „Trageți la poartă, că nu au portar”. Replica lui Sorin a venit imediat: „Dar eu ce sunt aicea, mă?”.
 

Planuri de viitor? „Dacă va fi nevoie voi mai sta în poartă, însă mă trage ața să joc din nou la mijloc. Eu bat de obicei loviturile libere și penalty-urile și, pe final, când ni s-a dat o lovitură liberă de la 25 metri, nu știam cum să fac să mă duc să o bat eu. Dar m-a văzut nea Marcel, și mi-a făcut semn să nu mă gândesc să plec din poartă ca să o bat”, se destăinuie mijlocașul.

 

Pentru 90 de minute, vineri, Sorin a fost vedetă, acum totul a revenit la normal.
 

Nea Marcel știa că am mai apărat o dată pe când jucam în D și mi-a zis să stau eu în poartă
Sorin Petre, mijlocaș Adunații Copăceni
 

 

„SALARIU ȘI PRIMA? NU ȘTIU ÎNCĂ‚…“
 

Întrebat de partea financiară, veteranul ne declară nonșalant: „Am venit de abia miercuri la echipă, că aveau băieții nevoie de mine. Credeți că m-a mai interesat salariul și prima? Pentru mine a contat mai mult, că am putut să fac mișcare și să rezist 90 de minute pe teren“.

 

articol scris de Mihai ANDRIEȘ

foto: Florin ALBOIU

07 Sep. 2009, 09:56 Stiri
Pe aceeași temă