La ultimul meci desfășurat în campionatul Ligii 3, echipa Turris Oltul Turnu Măgurele, una dintre cele cinci promovare în eșalonul secund, a avut ideea de a-i oferi un meci oficial de retragere ca jucător antrenorului principal Erik Lincar (40 de ani).
La partida cu FC Hermannstadt 2, desfășurată la finalul săptămânii trecute și câștigată cu 9-1 de teleormăneni, fostul mijlocal al Stelei sau Panathinaikos a lăsat deoparte costumul de antrenor și s-a introdus pe teren în ultimele 12 minute ale jocului.
Antrenorul a fost înscris pe raportul oficial de joc, dar crainicul stadionul Municipal din Turnu Măgurele nu l-a anunțat la începutul meciului, pentru a păstra surpriza. În minutul 78, trimitere la anul său de naștere, 1978, Lincar a intrat în teren. A primit și banderola de căpitan și a fost aplaudat la scenă deschisă de cei 1.500 de spectatori prezenți la meci.
„Îmi doream un meci de retragere, iar acum mi s-a părut momentul cel mai bun. Avem un proiect foarte frumos la Turnu Măgurele, cu oameni implicați și dedicați. Le mulțumesc jucătorilor pentru efortul depus de-a lungul sezonului și pentru că mi-au dat ocazia unui meci de retragere. Mulțumesc conducătorilor echipei, care ne-au asigurat toate condițiile necesare promovării”, a spus, pentru frf.ro, Erik Lincar, care în minutele în care a intrat pe teren nu s-a mulțumit să facă act de prezență, ci a încasat un cartonaș galben și a avut o ocazie de a marca.
Cu câteva ore înainte de meci, Lincar a fost desemnat cetățean de onoare al orașului Turnu Măgurele.
Orădeanul Erik Augustin Lincar a început fotbalul la juniorii de la Viitorul Oradea și Girondins Bordeaux, iar la seniori a jucat pentru Steaua, Panathinaikos, Akratitos, Amkar Perm, FC Național, Concordia Chiajna și Prefab Modelu, pentru aceasta din urmă jucând ultima dată în 2008.
Ca antrenor principal, Lincar a pregătit echipele Inter Clinceni, Callatis Mangalia, FC Hunedoara, Damila Măciuca, Delta Tulcea, CS U Craiova, CSM Râmnicu Vâlcea, Luceafărul Oradea, Academica Clinceni și Turris Oltul Turnu Măgurele. Ca secund a fost în stafful echipelor de Liga 1 Concordia Chiajna și Juventus București (acum redenumită Daco-Getica).
Cele mai importante realizări în cariera de antrenor principal le-a avut la echipele Callatis Mangalia, Damila Măciuca și Turris Oltul Turnu Măgurele, pe care le-a promovat din Liga 3 în Liga 2.
Turris Oltul Turnu Măgurele a promovat în eșalonul secund după ce a câștigat Seria a 2-a a Ligii 3, unde a acumulat 74 de puncte în 30 de etape, cu 12 mai mult decât a doua clasată U Craiova 1948 SA. Turris Oltul, fostă Voința Saelele și Voința Turnu Măgurele, va reprezenta orașul în Liga 2 după o pauză de 35 de ani. În sezonul 1983-1984, Chimia Turnu Măgurele a activat în Divizia B.
La finalul partidei cu FC Hermannstadt 2, Federația Română de Fotbal a înmânat trofeul și medaliile de campioni echipei teleormănene pentru câștigarea Seriei a 2-a.
Foto: FRF