Erik Lincar, noul antrenor al unei echipe din Liga 3 cu pretenții la promovare în sezonul următor. „Am fost impresionat de condiții”

Marius ANGHEL 02 Jul. 2018, 14:48 Stiri
Erik Lincar, noul antrenor al unei echipe din Liga 3 cu pretenții la promovare în sezonul următor.**

Liber de contract în ultimele luni, după ce s-a despărțit de Juventus București, acolo unde i-a fost secund lui Marius Baciu, Erik Lincar (39 de ani) și-a găsit o nouă provocare. Fostul stelist a semnat în weekendul trecut cu Voința Turnu Măgurele, echipă care a terminat sezonul pe locul 3 în Seria a 3-a, cea din care a promovat Petrolul.

Lincar, care la începutul carierei sale le-a promovat în Liga 2 pe Callatis Mangalia și Damila Măciuca, lucrează acum la noul lot cu care Voința va aborda campionatul viitor și spune că a preferat echipa din Turnu Măgurele pentru proiectul ambițios de a o duce în eșalonul secund.

„Știam de Turnu de la prietenul meu Marius Baciu, pentru că a fost acolo anul trecut și am jucat cu ei un amical când eram la Juventus București. În vara asta am fost ofertat de mai multe echipe, atât ca secund, cât și ca principal, din primele trei ligii din România. Am fost invitat la Turnu și am fost impresionat de condiții. Asta m-a ajutat ca decizia să fie mai simplă. La fel au fost și la Clinceni condiții pentru performanță”, a spus Lincar pentru Teresport.

Inițial Voința Saelele, echipa din Teleorman și-a schimbat numele odată cu promovarea în Liga 3, vara trecută, în Voința Turnu Măgurele. Pentru că stadionul din Turnu era în construcție, în campionatul recent încheiat s-a jucat la Saelele. A încheiat sezonul pe locul 3, la patru puncte în spatele liderului Petrolul și la egalitate cu AFCM Alexandria. În noua ediție de campionat și-a propus promovarea.

„Este un obiectiv pe care ni-l asumăm cu toții. Sau dacă am fi la Liga 2 poate am juca pentru mijlocul clasamentului. La Liga 2 sunt echipe de tradiție, sunt televiziuni și îmi doresc să fim și noi acolo anul viitor. Am preferat Turnu față de altă echipă pentru că obiectivul este îndrăzneț, și anume câștigarea campionatului”, a mai declarat Erik Lincar.

În cariera sa de antrenor principal, Erik Lincar a condus echipele: Inter Clinceni, Viitorul Toporu, Callatis Mangalia, FC Hunedoara, Damila Măciuca, Delta Tulcea, CS U Craiova, CSM Râmnicu Vâlcea, Luceafărul Oradea și Academica Clinceni. Ca secund, a fost în loturile echipelor de Liga 1 Concordia Chiajna și Juventus București. Lincar a reușit două promovări în Liga a 2-a ca antrenor, cu Callatis și Damila.

În sezonul trecut a pregătit-o în Liga 2 pe Academica Clinceni, în etapele 1-21.

Marius ANGHEL 02 Jul. 2018, 14:48 Stiri
Pe aceeași temă