Ei au bătut Steaua! Doi jucători de la Sănătatea și-au învins echipa favorită

22 Sep. 2011, 09:50 Stiri

„Virușii” nu mai sunt măcelari sau hamali, au evoluat. Au acum fotbaliști cu CV serios, care au reușit chiar să bată pe Steaua în Divizia A. Pe lângă Ionel Ganea, fundașii Sănătății în jocul de azi de la Buzău, Casian Miclăuș și Ovidiu Sărmășan, erau integraliști acum șase ani la CFR și Gloria când ambele îngenucheau pe Steaua.

Drogul fotbalului l-a prins tot mai tare pe doctorul Aurelian Ghișa, cel care susține Sănătatea cu și mai mare pasiune după ce în 2007 uimea în Cupa României eliminând Gazul, Alba Iulia și UTA lui Lăcătuș. Și-a întărit serios echipa vara asta cu gândul să dea de nume în Cupă! Iar sorții i-au zâmbit, i-au oferit-o pe Steaua. Noroc sau nu, doctorul care scoate bani din buzunar pentru „viruși” din 2000 exulta după tragere. „Față de 2007, acum avem și valori! Steaua să se teamă, doi jucători de la noi au bătut-o deja”, era prima avertizare spre trupa lui Levi.
Miclăuș: „Am crescut cu Steaua!”
Ghișa nu minte! Pe 6 noiembrie 2005, CFR-ul lui Dorinel reușea să bată Steaua la Cluj, în ceea ce avea să fie singura victorie „vișinie” în Gruia de la promovarea din 2004! Titular, ba chiar integralist, Casian Miclăuș, nimeni altul decât fundașul stânga al Sănătății, recunoaște fățiș că în copilărie iubea culorile roș-albastre ale bucureștenilor.
„Am fost stelist și am crescut cu marile victorii ale echipei, începând cu momentul 1986, când, oricum, o țară întreagă ținea cu Lăcătuș și compania”, rememorează Miclăuș. În ciuda sentimentelor, victoria împotriva Stelei a avut un gust special. „CFR avea atunci vise de mărire și acel triumf a avut o însemnătate specială pentru grup. A fost mare fericire”, își amintește acesta.
Sărmășan: „Ce noroc am avut!”
Știe cum e să bați pe Steaua și actualul secund de la „U” Cluj II, Ovidiu Sărmășan. Joacă de plăcere pentru „viruși”. Tot în 2005, dar pe 29 octombrie, intra în prima echipă a Gloriei ce pleca victorioasă din Ghencea (0-1), cu Sabău pe bancă! „Recunosc, simpatizez Steaua de mic și îmi doream să jucăm cu ei. Victoria din Ghencea a fost o experiență unică. Sincer, am avut și mult noroc. A înscris Gabi Mureșan din lovitură liberă de la 40 de metri, pe final de meci”, povestește Sărmășan.
Experiența lor va conta foarte mult pentru noi. Chiar sperăm la o minune, cine știe. Ducem jocul la 0-0 până spre final și apoi dăm lovitura
Aurelian Ghișa, patron-jucător Sănătatea Cluj

Articol scris de Cristian ASZALOS și Cristian CUCOLAȘ

22 Sep. 2011, 09:50 Stiri
Pe aceeași temă