Educat în ritm anti Steaua! Antrenorul Sănătății e dinamovist

22 Sep. 2011, 11:48 Stiri
Educat în ritm anti Steaua!** Antrenorul Sănătății e dinamovist

Antrenează de plăcere dar cu bucuria pasiunii pentru fotbal trecând năvalnic prin vene. La 27 de ani, Marius Semeniuc, e mezinul antrenorilor din Cupa României. Și ce? Azi îl are adversar pe Roni Levi!

Așteaptă un duel cu Steaua de mic. A crescut pentru el. Și-a ros ghetele și nervii. Da, nu e de șagă. Antrenorul „virușilor” clujeni, Marius Semeniuc, chiar știe ce înseamnă să țintești cu nerv să bați pe Steaua. „Sunt născut în Borșa, Maramureș, dar am jucat ceva fotbal și nu oriunde, ci la Dinamo. Din 98 până-n 2003, am trecut pe mâinile lui Mihăescu, Țălnar ori Chirilă”, povestește A1 de la Sănătatea. I-a avut colegi pe Mitea, Marica, Pulhac sau Radu Ștefan dar la lotul național un stelist i-a ghidat pașii, Liță Dumitru. „Am jucat doar 2 meciuri la Dinamo în divizia A, în 2002, că apoi am ajuns la Cluj unde era Sabău. Cariera de jucător m-a dus și în Anglia, în divizia a 5-a, la FC Cesant”, povestește Semeniuc care la 27 de ani e cel mai tânăr antrenor din șaisprezecimile Cupei!

Profesor la Liceul de Informatică

„Seme” cum îl strigă jucătorii veteranii Sănătății își aduce aminte și acum duelurile cu Neșu, Pițurcă jr sau Falemi. „Era luptă mare când jucai cu Steaua, uneori spuneai că trăiești numai pentru asta”, explică tehnicianul care i-a preluat „pro bono” pe viruși în iarnă. E profesor de sport la Liceul de Informatică din Cluj și e foarte mândru. „Îmi dau și al doilea grad, țin mult la asta!”, continuă Marius, care are deja licența A de antrenor. „Pot fi secund și la Liga I, să vedem ce aduce timpul”, încheie „Seme”.

Patronul Ghișa e și el dinamovist

Pe lângă Semeniuc și patronul „virușilor”, Aurelian Ghișa, e mare fan Dinamo. „Și sunt mândru cu asta, la fel cum că, noi suntem echipa extremelor. Cel mai tânăr antrenor, Semeniuc, și cel mai bătrân jucător, eu! Am 47 dar să vezi cum o să joc contra Stelei”, continuă Ghișa.

Ghișa: „Ganea dă gol!”

Patronul „virușilor”, Aurelian Ghișa, are o premoniție. „Am un prieten, dl Popovici, care îmi prezice rezultatele echipei. Jur! E incredibil. Când nu îmi spune unul știe că pierd, și mai bine se abține. Acum, mi-a zis să Ganea dă gol. M-am bucurat când mi-a zis!”, a povestit cel care de 11 ani e alături de Sănătatea din postura de patron al echipei, dar și ca jucător.

Semeniuc: „Visez să-și revină Neșu”

Fost coleg de generație cu Neșu, dar în echipe rivale, „Seme” e și acum mișcat de drama fundașului. „Nu mi-a venit să cred deși de mic era un copil îndârjit la dueluri și nu se uita. Punea osul nu-i era milă. Îmi doresc mult să-și revină, visez chiar!”, spune Marius. Fundaș la juniorii lui Dinamo, Semeniuc recunoaște că îi era foarte greu să-l țină pe Pițurcă jr la duelurile Dinamo-Steaua.

Articol scris de Cristian CUCOLAȘ

22 Sep. 2011, 11:48 Stiri
Pe aceeași temă