Dunărea părăsește Cupa. Axintele a câștigat loteria penalty-urilor

Marius ANGHEL 27 Aug. 2014, 12:45 Stiri

Dunărea Călărași a pierdut la penalty-uri partida jucată ieri după-amiază contra celor de la Viitorul Axintele.

Dunărea a fost ghinionistă în partida din runda a 4-a contra celor de la Viitorul Axintele. Echipa fanion a orașului Călărași a pierdut primul meci oficial din 2014 în urma unui joc bun practicat de elevii lui Ion Răuță. În ciuda rezultatului negativ, gazdele au arătat ca o echipă matură, bine pusă la punct, asta cu doar câteva zile înaintea primul joc din cadrul campionatului Ligii a 3-a.

Viitorul Axintele, echipă pe care Dunărea o are colegă de serie, și-a anunțat intențiile de promovare și chiar a reușit să dea câteva exemple pe stadionul Municipal din Călărași. Dunărea a deschis scorul prin căpitanul echipei, Mircea Ștefan (22), în prima parte a jocului. Repriza secundă a fost dominată parțial de oaspeți, dar călărășenii au mai ratat câteva ocazii clare de gol prin atacantul Lilian Viorel Stanciu, slăbuț în această partidă și Bodo Kanda. Oaspeții au egalat în prelungiri la o lovitură liberă repetată de centralul partidei în 90+4 prin Cană. Prelungirile s-au încheiat fără schimbări pe tabela de marcaj, iar la „loteria” penalty-urilor, cei de la Axintele s-au calificat în faza următoare, scor 4 – 5. 

Dunărea Călărași se pregătește acum de partida din noul sezon cu Viitorul Domnești, meci care se joacă sâmbătă, 30 august, de la ora 18:00.

Ion Moldovan a fost la meci

Cunoscutul tehnician Ion Moldovan a fost prezent la meciul de ieri dintre Dunărea și Axintele. Acesta a venit la Călărași pentru a vedea la lucru anumiți jucători tineri, având în vedere că în acest moment se ocupă de grupele de juniori din cadrul Federației Române de Fotbal.

În tribuna oficială a stadionului Dunărea s-au mai aflat la meciul de Cupă consilierul municipal Viorel Ivanciu, Costică Ștefan, președintele clubului, Dorinel Dincă, șeful AJF Călărași și componenți ai echipei de futsal, Dunărea Călărași.  

Ion Răuță a stat în tribună

Tehnicianul călărășenilor a văzut meciul dintre cele două echipe din tribunele stadionului „Ion Comșa”. Răuță a primit o etapă de suspendare la meciul trecut din Cupa României. Pe banca tehnică a echipei Dunărea s-au aflat ieri secunzii Mirel Condei și Cosmin Onofrei.

Modelenii au spionat

În altă ordine de idei, nou-promovata Înainte Modelu întâlnește în prima etapă a noului sezon din Liga a 3-a pe Viitorul Axintele. Pentru asta, la meciul de la Călărași, au fost prezenți în tribune „spionii” Valeriu Petrescu și Victor Neagu-Bau. Tehnicianul celor de la Modelu a vrut să-i vadă la lucru pe cei de la Axintele și chiar și-a luat câteva notițe. Petrescu și echipa sa vor avea un meci de debut foarte greu în comapnia unei formații solide, compactă și cu jucători talentați. Înainte Modelu – Viitorul Axintele se joacă vineri, 29 august, de la ora 18:00.  

Dunărea Călărași: Popa – Țenea, Câinaru, Popescu, Botea – Kanda (83 Silva), S. Popescu (eliminat 90+2), Andrei, Șerban (Stavilă 69) – M. Ștefan (87 Chirea), Stanciu (Tudor 105). Antrenor: Ion Răuță.

Viitorul Axintele: Răduță – Cioceanu, Oprișan, Mihociu, Sava – Bogorodiță (Ciochină 67), Croitoru (eliminat 85), Frangu (Cană 60), Luca (Marele 46) – Enciu , Ilie (Dumitrache 70). Antrenor: Ion Nica.

Text și foto: Ediția.ro

Marius ANGHEL 27 Aug. 2014, 12:45 Stiri
Pe aceeași temă