Dunărea a învins Steaua și se califică în turul II!

19 Jul. 2012, 13:09 Stiri
Dunărea a învins Steaua** și se califică în turul II!

În primul tur al Cupei României, Dunărea Călărași a trecut cu scorul de 3 – 1 în deplasare de Steaua Siliștea. Virgil Bogatu a debutat ca antrenor cu o victorie.

Multă lume era foarte curioasă să vadă cum se va alege praful de Dunărea, de fotbalul din municipiul de la malul Borcei acum, după ce – ingrați oameni dom’le! – s-a renunțat la serviciile „celui mai bun președinte pe care l-a avut clubul ăsta, de-a lungul istoriei sale” – Constantin Sima ot Budești!

După ce de o lună se rânește – efectiv – la club, jegul fiind mult mai gros decât se bănuia, echipa începe – încet dar sigur – să redescopere plăcerea de a juca fotbal. Pentru că, după nici 10 zile de antrenamente, elevii lui Virgil Bogatu au jucat primul lor meci în anul competițional 2012/2013. Un fel de „antrenament-oficial” în care antrenorii i-au lăsat să joace și să se joace dorind să-și facă o imagine a posibilităților fiecăruia.

„Marna” a ajutat echipa

Desigur, o astfel de metodă este criticabilă, dacă o analizăm din punct de vedere strict gazetăresc, mai ales că a fost vizibilă lipsa de coeziune dintre „nucleul supraviețuitor” și noii veniți, dar cum diferența dintre Dunărea și adversarul hărăzit pentru acest prim tur al Cupei României, a fost vizibilă, jocul echipei a fost plin de învățăminte pentru cele 30 de zile rămase până la startul oficial al campionatului.

Dunărea și-a intrat repede în ritm, mai ales că la mijlocul terenului, V. Petre are colaboratori de același calibru – Nicodim și M. Tudor, primul cu pase elegante și precise, cu lansări de 30-40 de metri ca pe vremea tinereții lui Bogatu, cel de-al doilea cu „obrăznicia fotbalistului” care nu admite ca nimeni să-i ia … bucata din farfurie. De altfel, la originea primului gol, marcat de CÎINARU, cu capul, a fost M. Tudor cu un corner perfect bătut.

Golul doi a venit în min. 19 și a fost o finalizare a lui S. NETA, după ce M. Ștefan (noul „căpitan de echipă”) a trimis cu călcâiul perfect pentru șutul lui M. Șerban, respins de Nae în bocancul lui Neta.

Gazdele, slab în partea secundă

Gazdele au avut o zvâcnire în min. 22, la un faultv al lui Nicodim la 25 metri de poarta lui Micu, iar trăznetul lui HAMPU în transversală-teren, semnalizat gol de asistent a produs o ușoară derută a unei apărări în care Lazăr-V. Nicolae și Cîinaru au jucat perfect, în timp ce Matei a părut puțin greoi, deranjat de căldură.

Un joc cu multă libertate pentru M. Șerban (poate chiar prea multă, față de ceilați 10 din teren!), cu o bară a acestuia în min. 35, identică – mai puțin semnalizarea asistentului – cu cea din min. 22. Și cu un arbitru, care cu un fluier de culoare roșie (proastă inspirație!!), lăsa impresia că elimină ceva la fiecare semnalizare.

Repriza secundă nu a avut istoric, cu numai 2 incursiuni ale gazdelor în careul lui Micu, cu mari ratări ale lui M. Șerban (47; 54), Neta (51), M. Ștefan (53; 65 din 2 metri!), cu o dantelărie marca V. petre și reluare cu capul în plasă M. ȘERBAN (67) și cu alte 3 ocazii „semnate” Alex. Preda (71; 80; 90+1) care putea fi tot atâtea goluri.

Iată că se trăiește si după Sima. Cu echipament de prezentare nu ca o adunătură de autostopiști, cu disciplină, cu ordine, cu un joc care – cert va crește – pentru că fiecare din cei trimiși pe teren sunt conștienți de importanța individuală subordonată ansamblului de echipă.

Steaua Speranței Siliștea (liga IV-a, Constanța): I. NAE – D. Marinescu, Cr. GIURGIU, L. IRIMIA, M. Carson (80 N. Crăciun) – D. Petric (80 D. Drăgan), G. HAMPU, Ov. Ionescu, G. Săndulescu – D. Siminiceanu (75 Ad. Dragomir), R. Neguțu. Antrenor: Izmir Abdulgani.

Dunărea Călărași: Micu – S. Matei, M. CÎINARU, V, Nicolae, LAZĂ‚R – NICODIM, V. Petre (88 Magearu), M. Tudor (70 Preda), M. Șerban (89 Bucur) – M. Ștefan, S. NETA (76 Neagu). Antrenori: Virgil Bogatu

Sursa: Ediția

19 Jul. 2012, 13:09 Stiri
Pe aceeași temă