„Dubla” lui Drăghiceanu pentru o dublă victorie a Rapidului cu FCSB II! Mircea Lucescu a ținut pumnii giuleștenilor în meciul cu satelitul rivalei

Marius ANGHEL 23 Mar. 2019, 18:44 Stiri
  • La al doilea meci desfășurat pe teren propriu în Regie, Rapid a strâns aproape 7.000 de fani în tribune, a câștigat cu 2-0 meciul cu satelitul rivalei FCSB și a mai făcut un pas spre Liga 2. „Dubla” lui Marian Drăghiceanu i-a dus la alb-vișinii la cinci puncte de CS Afumați, principala contracandidată la promovare, după ce ilfovenii au remizat pe teren propriu cu CS Făurei (scor 1-1), echipa manageriată de Bănel Nicoliță. În tur, Rapidul a învins-o tot cu 2-0 pe FCSB II.

 

Susținuți de circa 7.000 de spectatori din tribunele stadionului Regie, jucătorii lui Daniel Pancu au resimțit chiar ei presiunea transmisă din tribune, altfel e inexplicabil cum n-au reușit să își creeze o ocazie importantă de gol aproape pe întreaga durată a primei reprize. Chiar dacă au dominat autoritar, Ionuț Voicu și compania n-au putut desface apărarea roș-albaștrilor și nu i-au pus deloc probleme lui Ducan. Au reușit însă, cu mult noroc, chiar înainte de pauză.

„Dublă” lui Drăghiceanu a pornit fiesta ratărilor

Ducan a respins cu piciorul din capul lui Vlada în mijlocul careului, la o fază la care arbitrul trebuia să dea penalty, Robinho a interceptat și a pasat în dreapta la Marian Drăghiceanu (43), iar acesta a înscris lângă bară printre cei doi fundași repliați în fața porții pentru a bloca.

La fel ca în precedentul joc susținut în Regie, cu SC Popești Leordeni (câștigat cu 4-1), repriza a doua a fost la discreția alb-vișiniilor. Vlada (51) a deschis seria ratărilor cu o reluare din colțul careului mic pe lângă, după ce Oanea a pătruns stingher în stânga. Și tot Oanea avea să contribuie la a doua reușită a meciului, care i-a aparținut tot lui Drăghiceanu. După o pătrunde în viteză pe stânga și un șut la colțul scurt, Ducan a respins în față, iar Marian Drăghiceanu (53), nemarcat la 10 metri, a împins mingea în poarta goală.

Asaltul a continua. Robinho (55) nu l-a putut învinge pe Ducan din 6 metri, iar Hlistei (72) a reluat cu capul puțin pe lângă bara a doua după o centrare din dreapta. Însă și jucătorii lui Alin Dumitriu au avut o reacție de orgoliu pe final. Dobrai (76) a șutat puțin peste transversală, de la 14 metri, după o pătrundere în careu pe dreapta, apoi Drăghia a salvat cu piciorul în fața lui Teleu (80), rămas singur cu mingea la picior la 13 metri central.

Marian Vlada putea însă ridica scorul la proporții de neprezentare în minutul 82, însă a trimis direct în transversală, aproape de vinclu, din marginea careului mare.

S-a terminat 2-0, la fel ca în tur (n.r. – atunci au marcat Alexandru Iacob și Sergiu Jurj), și Rapidul a mai făcut un pas spre promovarea în Liga 2. Cum Afumațiul s-a împierdicat pe teren propriu ce CS Făurei (scor 1-1), diferența față de a doua clasată s-a mărit la cinci puncte, după 18 meciuri desfășurate în cele 19 etape trecute din Liga 3.

Etapa viitoare, Rapidul joacă la Sportul Chiscani, CS Afumați la CS Medgidia, iar FCSB 2 acasă cu CS Tunari.

Mircea Lucescu, la tribuna oficială

Printre cei aproape 7.000 de spectatori prezenți pe arena din Regie, la tribuna oficială au luat loc pentru a urmări meciul dintre Rapid și FCSB II și diverse personalități, atât din lumea sportului, cât și a politicii sau a filmului.

Mircea Lucescu, Gino Iorgulescu, actorul Ion Dichiseanu, senatorul Mircea Geoană sau primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache, au susținut Rapidul de la „oficială”. În tribună alături de componenții lotului Sportul Snagov, din care face parte și Alexandru Ioniță I, au ținut pumnii alb-vișiniilor și Vasile Maftei sau Daniel Niculae.

RAPID – FCSB II  2-0
Marian Drăghiceanu 43′, 53′

Rapid: Drăghia – I. Voicu, Bg. Manole, Catrici, Oanea (Demici 71′) – Cârstocea, Jorza – Drăghiceanu (Matulevicius 71′), Robinho (Goge 58′), Hlistei – Vlada (Duriță 90+2′)
Rezerve neutilizate: Ciuculescu – Al. Neacșu, Ad. Grigore
Antrenor: Daniel Pancu

FCSB II: Ducan – Bodea (Dobrai 68′), Lixandru (Teleru 61′), Ardelean (cpt.), Mih. Tudose – R. Zamfir, Cană – Prasacu, Arnold, Al. Enache (Em. Pacionel 56′) – Băciuț (Pirciu 68′)
Rezerve neutilizate: Andr. Ionescu – Bobaru
Antrenor: Alin Dumitriu

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: FC Rapid

Marius ANGHEL 23 Mar. 2019, 18:44 Stiri
Pe aceeași temă