Dinamo Kids. Satelitul din Liga 3 abordează returul cu cinci puști de nici 16 ani

Mihai Andries 13 Mar. 2015, 22:29 Stiri
Dinamo Kids.** Satelitul din Liga 3 abordează returul cu cinci puști de nici 16 ani

Pregătită de Florin Bratu, echipa secundă a clubului din Ștefan cel Mare a avut în componență, în prima etapă a returului în Liga 3, cinci juniori născuți în anul 1999. Nu este o greșeală de tipar, pe foaia de joc a partidei FC Dinamo II București – CS Voința Snagov, scor 2-1, în dreptul jucătorilor Constantin Dima, Liviu Gheorghe, Robert Moldoveanu, Ricardo Grigore și Ion Gheorghe a apărut, la anul nașterii, 1999. Cu alte cuvinte, cinci juniori de 16 ani într-un meci oficial în a treia divizie, cu siguranță un record în fotbalul românesc la acest nivel.

Născuți campioni

Constantin Dima, Liviu Gheorghe, Robert Moldoveanu, Ricardo Grigore și Ion Gheorghe sunt formați la școala de fotbal a clubului din Ștefan cel Mare, cel mai puternic centru de copii și juniori din România. Componenți ai grupei 1999, puștii au câștigat, anul trecut, titlul de campioni naționali la juniori C la Mogoșoaia, în finala cu Politehnica Timișoara, golul victoriei fiind marcat de Ricardo Grigore. An de an, pregătiți de antrenorul Gabriel Prioteasa, juniorii de la 1999 au câștigat titlul de campioni municipali, fiind cei mai buni din București la acest nivel de vârstă.

„Sunt copii talentați, unii dintre ei nici nu au împlinit 16 ani”

Despre pasul juniorilor la Dinamo II, într-o competiție de seniori, vorbește antrenorul principal al echipei secunde, Florin Bratu. „Sunt copii talentați, unii dintre ei nici nu au împlinit 16 ani. I-am urmărit în partidele de la juniori, au arătat calitate și nu mi-a fost teamă să-i integrez în programul de pregătire de la Dinamo II. Este un pas foarte important în cariera lor pentru că vorbim despre trecerea la seniorat. Trebuie să fie conștienți că la Dinamo II pot crește în valoare, mai ales că urmează partide cu echipe experimentate în seria noastră. Jucând bine și având evoluții apreciate în acest retur din Liga a III-a, pot intra în atenția primei echipe. Pentru mine, este o provocare, o motivație în plus să lucrez cu ei. Încrederea pe care le-am acordat-o trebuie să se vadă în teren. Dinamo II este, cu siguranță, cea mai tânără echipă din serie”, a declarat Florin Bratu pentru suplimentul „Dinamo în ring”, editat de clubul din Ștefan cel Mare pentru suporteri la partida din această seară cu Ceahlăul.

Constantin Dima, de la opt ani la Dinamo

Integralist în partida câștigată de Dinamo II cu Voința Snagov, Dima evoluează pe postul de fundaș central. Puternic și cu un fizic impresionant, va împlini 16 ani abia în luna iulie. „Sunt de la opt ani la Dinamo, am câștigat cu grupa 1999, în fiecare an, titlul de campioni la nivelul Bucureștiului. Cel mai important trofeu este titlul național la juniori C, în finala de la Mogoșoaia. Îmi doresc să fiu cel mai bun, așa am crescut la Dinamo. Nu este suficient că am debutat la Dinamo II, visul meu este să joc pentru prima echipă și să debutez pentru echipa națională. Sper să adunăm la Dinamo II cât mai multe victorii în acest retur de campionat, să-i răsplătim încrederea antrenorului Bratu. Avem un grup tânăr la echipă, suntem foarte uniți și dornici să facem performanță”, spune, sigur pe el, Constantin Dima.

Liviu Gheorghe, pe urmele lui Thiago Alcantara

Mijlocașul central Liviu Gheorghe nu a împlinit nici el 16 ani. O va face pe 2 august. Remarcat în urmă cu două sezoane, la Brăila, de Gabriel Prioteasa, antrenorul de la grupa 1999, Liviu Gheorghe a fost unul dintre cei mai buni jucători dinamoviști în finala campionatului de juniori C, câștigată anul trecut de echipa din Ștefan cel Mare. „Am avut emoții la debutul pentru Dinamo II, dar m-au ajutat foarte mult antrenorul Florin Bratu și colegii. Dinamo este un club mare, cu tradiție în România, și sper să ajung într-o zi la prima echipă. E visul meu din copilăria pe care am petrecut-o la Brăila. Îmi place foarte mult stilul de joc al lui Thiago Alcantara, de la Bayern Munchen”, mărturisește Liviu Gheorghe, care a debutat în Liga a III-a în minutul 64 al partidei FC Dinamo II București – AS Voința Snagov (2-1).

„Vârful” Robert Moldoveanu

De la șapte ani în tricoul alb-roșu, Robert este unul dintre cei mai talentați atacanți din cadrul Centrului de Copii și Juniori de la Dinamo. Convocat în ultimii ani la toate loturile naționale la acest nivel de vârstă, „vârful” Moldoveanu din Ștefan cel Mare iubește golul și visează să fie, în câțiva ani, la nivelul golgheterului echipei mari, Kamil Bilinski. „Îmi doresc să ajung un fotbalist mare, să câștig campionate și cupe cu Dinamo, să joc pentru echipa națională. Visul meu este să marchez într-un derby cu rivalii din Ghencea. Trăiesc derby-urile în Peluza «Cătălin Hîldan» alături de colegii mei de la grupa 1999. Cântăm și încurajăm echipa din primul până în ultimul minut, la fel ca suporterii noștri extraordinari. Așa am crescut, cu acest spirit de învingător”, sunt cuvintele sincere ale unui atacant despre care se va vorbi la superlativ în viitorul apropiat.

Ricardo Grigore, nume de fotbalist

Despre Ricardo Grigore s-a mai scris în ultimii ani. Fundaș central de picior stâng, „Rici” a marcat golul victoriei cu rivalii din Ghencea în finala campionatului municipal, pe când avea 12 ani. În vara trecută, tot el a adus titlul național la juniori C, în ultimul minut al finalei cu Politehnica Timișoara, printr-o execuție fantastică. „Nu există bucurie mai mare decât medalia de campion cu Dinamo. Indiferent de vârstă, am câștigat cu grupa 1999 tot ce se putea în România. Sunt bucuros că Florin Bratu m-a convocat la echipa a doua. Sper să confirm încrederea antrenorului și sunt con vins că vom realiza lucruri importante la echipa secundă a clubului”, spune talentatul junior dinamovist, fan al brazilianului David Luiz de la PSG, marcator pe „Stamford Bridge” în partida de Champions League cu Chelsea.

„Internaționalul” Ion Gheorghe

Ultimul în această prezentare, dar printre cei mai talentați juniori născuți și crescuți în Ștefan cel Mare este mijlocașul de bandă Ion Gheorghe. De la șase ani la Dinamo, nu a ratat niciun trofeu cu grupa 1999 în competițiile Capitalei sau la nivel național. Un campion, cum se spune la Școala de Fotbal Dinamo. Convocat la lotul național U-16 de selecționerul Adrian Boingiu, Ion Gheorghe a evoluat sub comanda lui Florin Bratu doar în meciurile de pregătire din această iarnă. „Mai avem mult de muncă, nu am realizat vreun obiectiv important. Avem sprijinul antrenorului Bratu, care ne încurajează și ne explică fiecare pas pentru a crește în valoare”, a încheiat, cu modestie, puștiul dinamovist.

Liviu Gheorghe a jucat și în runda a doua

Deplasarea de azi de la Modelu i-a adus în lotul de 18 doar pe Liviu Gheorghe și Constantin Dima. Ambii au început partida pe bancă, însă doar primul a fost folosit în partea a doua a întâlnirii. Dacă prima etapă a fost cu noroc pentru echipa lui Bratu, partida de azi s-a soldat cu un eșec la limită, scor 0-1, unicul gol al partidei fiind marcat de Alin Tene în minutul 39.

Iată, mai jos, echipa trimisă în teren de antrenorul Florin Bratu: Vlad Muțiu – Mihai Zamfir, Claudiu Săftescu, Alin Dudea, Sebastian Bucur – Patrick Petre, Paul Radu, Andrei Tîrcoveanu, Vlad Tudorache – Marian Bilciurescu, Gelu Velici. Au mai jucat: Kevin Trabalka, Liviu Gheorghe, Valentin Costache și Laurențiu Manole. Rezerve: Mihai Plăcintă – Constantin Dima, Robert Tontea.

Echipa secundă a clubului din Ștefan cel Mare va juca etapa viitoare, pe teren propriu, cu CS Viitorul Domnești, partida fiind programată vineri, 20 martie, la ora 15.00, pe stadionul „Romprim” din Capitală.

Sursa: FC Dinamo

Mihai Andries 13 Mar. 2015, 22:29 Stiri
Pe aceeași temă