Dinamo, înghețață la Miercurea Ciuc! Csikszereda, mare surpriză a Cupei României după ce îi învinge pe „câini” la loviturile de departajare

Marius ANGHEL 01 Nov. 2018, 22:46 Stiri
Dinamo, înghețață la Miercurea Ciuc!** Csikszereda, mare surpriză a Cupei României după ce îi învinge pe

În prima zi a lunii noiembrie, la Miercurea Ciuc, oraș din inima țării unde se înregistrează cele mai scăzute temperaturi pe durata anului în România, iar sportul rege e hocheiul, meciul de fotbal dintre Csikszereda și Dinamo a reușit să încingă atmosfera la primul joc din istorie organizat în nocturnă pe Municipal. Ciucanii au închiriat o instalație mobilă de iluminat pentru a nu rata șansa să găzduiască un meci din optimile Cupei contra uneia dintre cele mai titrate echipe ale fotbalului românesc, iar cei 2.000 de spectatori prezenți la stadionul au avut ce vedea. În primele 90 de minute s-au marcat patru goluri, în prelungiri altele două, iar la loviturile de departajare harghitenii lui Valentin Suciu s-au impus dramatic cu 6-5 și au produs prima mare surpriză a optimilor.

Dinamoviștii parcă au fost înghețați în prima repriză. Jucătorii lui Mircea Rednic au fost dominați de adversarii din Liga 3, care au și avut două șase bune de a înscrie. Gzorgyi (31) i-a dat emoții lui Muțiu dintr-o lovitură liberă, iar Magyari (33) s-a precipitat la faza în care a scăpat singur cu portarul și a trimis peste din doar 8 metri. În schimb, alb-roșii nu și-au creat nicio ocazie, nici măcar după ce Grozav (39) a fost introdus în locul lui Gomelt.

Start nebun de repriză secundă, cu patru goluri în 11 minute

Adrian Majzik (47) dădea start unei reprize secunde de foc odată cu golul său superb din lovitura liberă de la 20 de metri. Imediat, Szilard Magyari (52) prindea un șut fenomenal de la 25 de metri și înscria sub transversală. Era 2-0 și la Miercurea Ciuc spectatorii credeau deja în calificare. Numai că avalanșa de goluri a continuat. Dan Nistor (54) a redus din diferență cu un lat din fața careului, pentru ca tot el să readucă egalarea patru minute mai târziu (58) cu un șut pe jos, de la ora 18 metri, lângă bara din dreapta.

Jocul a continuat apoi să fie alert. Moldoveanu (66) putea să întoarcă scorul, dar mingea a lovit bara din dreapta, Grozav (67) l-a luat la țintă pe Bordas din situație de unu la unu, iar Salomao (70) a ratat în două rânduri din fața careului mic în aceeași fază. Jebari (78, 86) s-a remarcat cu incursiunile sale printre dinamoviști, însă Muțiu a intervenit în două rânduri în fața mijlocului de creație al Csikszeredei.

Belde a anulat golul lui Neicuțescu și a trimis meciul la loteria penalty-urilor

În prelungiri, prima repriză a fost din nou una fără situații de gol, însă în cea de-a doua s-a marcat de două ori. Mihai Neicuțescu (106) a profitat de gafa lui Fabio Guaru și a marcat la trei minute după ce a fost introdus pe teren. Totuși, avantajul dinamoviștilor a rezistat până în minutul 114, când Istvan Belde a marcat pentru 3-3 și a trimis meciul la loteria penalty-urilor.

10 serii de lovituri de departajare, cu Hanca și Grozav mari dezamăgiri

La loviturile de departajare, ciucanii au bătut primii și au ratat prin Eder Gonzalez. Muțiu a parat și execuția lui Veres și Dinamo avea două goluri în plus, numai că Hanca și Grozav, acesta din urmă la ultima execuție din seria celor cinci, a trimis peste transversală, și scorul a devenit egal. Au continuat alte cinci serii de execuții, în care Mitra, Olteanu, Lehel și Ciobotariu au ratat, în timp ce ambele execuții ale lui Delorge, după ce arbitrul a cerut repetarea primei execuții, au fost parate de portar. Csikszereda s-a calificat pentru prima dată în sferturi și e marea surpriză a competiției după ce au eliminat-o pe Dinamo.

AFK CSIKSZEREDA MIERCUREA CIUC – DINAMO    9-8 la loviturile de departajare (2-2 după 90 de minute, 1-1 în prelungiri, 6-5 la loviturile de departajare)
Adrian Majzik 47′, Szilard Magyari 52′, Istvan Berde  114′ / Dan Nistor 54′, 58′, Mihai Neicuțescu 116′

Au marcat de la loviturile de departajare: Soufiane Jebari, Adrian Majzik, Bajko Barna, Fabio Guaru Nascimento, Istvan Berde, Zsolt Nagy / Dan Nistor, Fereira Salomao, Georgios Katsikas, Mihai Neicuțescu, Ricardo Grigore
Au ratat de la loviturilde de departajare: Eder Gonzalez, Szilard Veres, Szilard Mitra, Lehel Solymosy / Sergiu Hanca, Gicu Grozav, Vlad Olteanu, Denis Ciobotariu

Bordas – Majzik, Mitra, Berde, Fabio Guaru – Veres – Gyorgyi (Zs. Nagy 90+1′), Csuros (Bajko 73′), Jebari, Eder Gonzalez – Magyari (S. Lehel 104′)
Rezerve neutilizate: Somogyi – Vizi, B. Antal, Pal
Antrenor: Valentin Suciu
Eliminat: Arthur Gyorgyi 112′ (cumul de cartonașe galbene, pe al doilea l-a primit după ce a fost schimbat), Eder Gonzalez (la loviturile de departajare)

Muțiu – Delorge, D. Ciobotariu, Katsikas, Vl. Olteanu – I. Șerban (Salomao 55′), Gomelt (Grozav 39′), D. Nistor (cpt.) – Hanca, D. Popa (R. Grigore 111′), R. Moldoveanu (Neicuțescu 103′)
Rezerve neutilizate: Eșanu – Mih. Popescu, Tîrcoveanu
Antrenor: Mircea Rednic

Stadion: Municipal (Miercurea Ciuc – Harghita); Spectaotri: 2.000; Arbitru: Andrei Antonie (București); Asistenți: Iulian Radu (București) și Stelian Slabu (Brașov).

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 01 Nov. 2018, 22:46 Stiri
Pe aceeași temă