Conpet Cireșu a eliminat lejer Domneștiul!

Marius ANGHEL 18 Jul. 2013, 11:35 Stiri
Conpet Cireșu** a eliminat lejer Domneștiul!

Miercuri după amiază, pe stadinul „Conpet” din Cireșu, a avut loc meciul din prima fază națională a Cupei României la fotbal, dintre proaspăta divizionară a treia Conpet din localitate și Viitorul Domnești, o echipă care a fost retrogradată din cel de-al treilea eșalon fotbalistic al țării pe motivul că nu avut echipe de juniori înscrise în competițiile organizate de FRF.

Partida în sine a fost una la totala discreție a „cireșarilor” care s-au impus în final cu scorul de 5-1 (3-0). Partida, urmărită la fața locului de aproximativ 300 de localnici, a început cu două ocazii monumentale ratate de gruparea antrenată de Vasile Darie și Ionel Ivan, irosite cu seninătate de Nanu (min. 7- singur cu portarul a șutat în el de la 10 metri), și Niță (min. 12) care șutat în bara transversală chiar dacă nu-l avea în față decât pe portarul Dumitrache!

    Apoi in minutul 18, același Nanu nu a reușit să bage mingea în plasă de la numai 2 metri de poarta goală, pentru ca în minutul 21 brăilenii să deschidă scorul: Gheorghe Viorel a prins o „torpilă” de pe la 30 de metri, iar mingea s-a dus direct sub transversala porții ilfovenilor: 1-0!

Zece minute mai târziu brăilenii și-au dublat avantajul pe tabela de marcaj prin Radu Alin cel care a înscris de la numai doi metri, ca la antrenament, după o centrare ideală venită de la Niță la capătul unei curse solitare pe partea dreaptă: 2-0. Apopi Latu de la oaspeți a avut șansa de a reduce din handicap, dar șutul acestuia, din unghi de pe la 8-9 metri, a trecut de puțin pe lângă vinclul porții apărate de Stoica (min.35).

La faza imediat următoare, Balaban a a pătruns pe partea stângă și trimis imparabil pe colțul lung al porții apărate de nefericitul Dumitravhe și dus scorul la 3-0 pentru Conpet Cireșu!

După odihna regulamentară, Coman a scăpat singur cu portarul ilfovean, a șutat pe colțul lung, dare mingea a trecut de puțin pe lângă bară (min. 51). A urmat apoi replica Viitorului din Domnești, dar Stoica a intervenit salutar la mingea expediată de Latu (min. 55). După ce Cheleș a ratat golul al patrulea în minutul 77, Radu Alin a pătruns pe dreapta și de la 7-8 metri lateral stânga l-a lobat excelent pe Dumitrache (surprins de execuția brîileanului!) și s-a făcut 4-0 (min.79). Un singur minut mai târziu, același Radu Alin a făcut o cursă pe stânga și trimis mingea în colțul lung al porții oaspeților: 5-0 (min. 80).

Jucătorii ilfoveni sunt practic „în corzi” și năuciți de forța de atac a brăilenilor, dar în minutul 87 au reșit să marcheze golul de onoare prin Radu Gabriel, cu largul concurs al portarului Stoica, care a scăpat pe sub el mingea expediată de jucătorul advers de pe la vreo 25 de metri: 5-1.

Cam asta a fost în linii mari istoria unei partide dominate copios de Conpet Cireșu, echip care a lăsat impresia că a înscris ori de câte ori a vrut! Acum, pentru gruparea brăileană urmează meciul din etapa viitoare a Cupei Românei, joc ce va avea loc (din câte se pare) peste două săptămâni.

Mai trebuie spus doar faptul că antrenorii Vasile Darie și Ionel Ivan nu au avut la dispoziție pentru acest meci decât numai trei rezerve, deoarece restul jucătorilor din lot sunt accidentați sau suspendați (vezi cazul lui Vârlan eliminat la meciul de baraj pentru promovarea în liga a treia jucat cu Izbânda Mihail Kogălniceanu).

După joc, antrenorul brăilenilor Vasile Darie ne-a declarat scurt și la obiect: „Felicit întrega echipă care a evoluat astăzi pentru modul în care a jucat, în fața unui adversar care nu ne-a pus absolut nicio problemă chiar dacă la început ne-am cam temut de ei. Acum să aflăm adversarul din turul următor și sper să jucăm tot pe teren propriu!”

De partea cealaltă, antrenorul Paul Zoicaș ne-a spus doar că: „Am preluat echipa de numai trei zile și abiam am aflat cum îi cheamă pe jucătorii mei! Cireșu a fost indiscutabil echipa mai bună și a meritat victoria. Le urez mult succes în partidele viitoare. Felicitări!”

În aceste condiții, pe stadionul „Conpet” din Cireșu au evoluat următorii jucători:
   Conpet: Stoica – Niță, Stănciulescu (min. 69: Crăciun), Nicolae Viorel, Costache – Nanu, Gheorghe Viorel, Balaban, Grozea – Coman , Radu Alin. Antrenori Vasile Darie și Ionel Ivan.
   Viitorul Domnești: Dumitrache – Latu, Cezar, Pistol (min. 19: Sandu), Văduva (min. 32: Stănescu) – Păun, Olariu (min. 66: Blaj), Nica, Pavel (min. 46; Pleșa) – Antonescu, Radu Gabriel. Antrenor: Paul Zoicaș.

Articol scris de Marcel Sânpetru

Marius ANGHEL 18 Jul. 2013, 11:35 Stiri
Pe aceeași temă