Ciocâlteu duce Petrolul în turul 4 al Cupei! „Lupii” au câștigat la scor în fața Flăcării Moreni cu toate că au jucat aproape o oră în inferioritate numerică

Marius ANGHEL 12 Sep. 2017, 22:01 Stiri

Petrolul își continuă parcursul în Cupa României grație victoriei obținute, marți seară, în confruntarea de pe stadionul „Ilie Oană” cu Flacăra Moreni. „Lupii” s-au impus cu 3-0 prin „tripla” lui Alexandru Ciocâlteu, într-un meci pe care l-au jucat, vreme de aproape o oră, în inferioritate numerică, după eliminarea portarului Mirel Bolboașă.

Flacăra a părut, la prima vedere, cel mai solid adversar al Petrolului în acest debut de sezon. Morenarii au căutat să mențină echilibrul într-un joc în care, conform obiceiului pe „Ilie Oană”, ploieștenii au preluat din start controlul teritorial, dar, și din cauza unor dificultăți pe faza de construcție, au ajuns ceva mai greu în fața porții adverse. Lambru (14), a avut prima șansă, cu un șut ce a ocolit de puțin ținta, iar Matei (30) și-a salvat echipa de la un gol ca și făcut, respingând de pe linia porții la șutul lui Ciocâlteu.

Cu zece minute înainte de pauză, lucrurile păreau să se complice pentru Petrolul, după ce Prunescu a trimis prea încet minge spre propriile buturi, Bolboașă s-a văzut nevoit să comită un henț în afara suprafeței de pedeapsă, pentru a-l bloca pe Țânțaru. „Lupii” au rămas, astfel, în zece, iar antrenorul Octavian Grigore a trebuit să-l „sacrifice” pe Arnăutu pentru a-i face loc lui Marinică, însă Ciocâlteu (43) a adus liniștea chiar înainte de intrarea la cabine, atunci când a recuperat bine o minge la 20 de metri de buturile adverse, a intrat în careu și l-a „executat” pe Sârbu.

În avantaj numeric, dâmbovițenii au încercat să pună un pic de presiune în startul părții secunde, însă, în ciuda unor mici nesincronizări în defensivă, „lupii” s-au închis bine și i-au ținut pe adversari departe de buturile lui Marinică. Iar Ciocâlteu (70) a fost „one man show”, transformând o lovitură de pedeapsă obținută tot de el, după un duel cu Parghel, pentru ca, mai apoi, să „închidă” tabela, în minutul 88, cu un șut de senzație expediat de la 20 de metri.

Petrolul a obținut, astfel, calificarea în faza a 4-a națională a Cupei României, ediția 2017-2018, și se apropie, astfel, cu încă un pas de momentul în care vor intra în competiție și formațiile de prim-eșalon. Până atunci, elevii lui Octavian Grigore vor mai avea de trecut un hop, la începutul lunii octombrie, atunci când, cel mai probabil, pe stadionul „Ilie Oană” va veni o formație de Liga a 2-a.

În campionat, Petrolul va susține următorul meci vineri, de la ora 17:00, pe stadionul „Central” din Buftea, în compania ilfovenilor de la CS Tunari.

PETROLUL PLOIEȘTI – FLACĂ‚RA MORENI  3-0
Alexandru Ciocâlteu 43′, 70′, 88′

Bolboașă – Catană, Prunescu (cpt.), Antoche, Velisar – M. Chindriș, Puchea (Frîncu 58′) – Lambru (Olaru 74′), Ciocâlteu, Șaim – Arnăutu (Marinică 36′)
Antrenor: Octavian Grigore
Eliminat: Mirel Bolboașă 36 (roșu direct)

Sârbu – Mocanu (L. Plăcintă 63′), Timotei, Matei, Pălimariu – Parghel, M. Plăcintă (cpt.) – Țânțaru (Tocan 74′), Rosciugă (M. Ene 54′), Negrea – Neguț
Antrenor: Gabriel Paraschiv

Stadion: „Ilie Oană” (Ploiești); Arbitru: Vlad Băban; Asistenți: Ionuț Melinte și Cosimin Ciuban (toți din Iași).

Text și foto: FC Petrolul Ploiești

Marius ANGHEL 12 Sep. 2017, 22:01 Stiri
Pe aceeași temă