Calmantul de la Cluj

23 Sep. 2011, 10:10 Stiri
Calmantul** de la Cluj

Înfrângerea din partida cu Pandurii a fost tratată de steliști cu o pastilă verde, fabricată la Cluj. Relevanța victoriei de la Buzău rămâne însă una aproximativă pentru că meciurile adevărate se joacă în Europa League, Liga I sau mai sus în Cupa României.

Plinuț bine și greoi în mișcări, Ionel Ganea a fost aseară emblema unei echipe pentru care un meci cu Steaua e bornă de preț în palmares. Timorați, cei de la Sănătatea Cluj au primit ușor gol, Nikolici marcând cu capul în minutul 2 și transformând apoi partida de la Buzău într-un fel de amical de retragere a Ganezului. Marcajele largi, ritmul de vals și ocaziile mari de la poarta clujenilor au adus mult hilar, dar au și transformat confruntarea de aseară într-o prestație totulși agreabilă. Pe acest fond, reușita de mai târziu a lui Prepeliță a pus și mai mult piper și a decis calificarea, în caz că mai era ceva de decis. Spre pauză, Ganea a început să-și arate tot mai vădit vârsta, rămânând tot mai des în ofsaid și preferând să redirecționeze cu gesturi scurte pasele spre colegii săi de o seară. De cealaltă parte, Florin Costea și Nikolici au căutat noi goluri care să-i desprindă de statutul de rezerve avut până aseară, dar tabela rămâne decentă. A fost doar 2-0 la pauză, dar aproape că n-a mai contat pentru că noima meciului nu a fost scorul.

Zâmbete și voie bună

Partea a doua începe fără Ionel Ganea și Florin Costea pe teren, dar aspectul meciului rămâne același. Martinovici plasează o minge cu capul la o centrare și se face 3-0. De supărat nu se supără nimeni. Poate doar bătrânul portar Pâglișan, care putea ajunge la o minge totuși parabilă. Treptat, atmosfera de vacanță devine tot mai pregnantă. Fauturile se răresc, toată lumea zâmbește. Sănătatea lasă senzația că ridică în sfârșit ochii spre poarta Stelei, dar rămâne doar o senzație pentru că până și rezervele bucureștenilor sunt prea mult pentru modeștii clujeni. Popa nu rezista tentației și îl supără cu încă o lovitură pe Pâglișan, cu trei minute înaintea finalului.

Meciul de aseară a fost pentru steliști ca un exercițiu de respirație după pumnul în plex primit de la Pandurii. Dacă încă gâfâie sau nu Steaua vom afla însă abia în meciul următor.

articol scris de Doru Gheorghiu

23 Sep. 2011, 10:10 Stiri
Pe aceeași temă