„Buturuga mică” a rezistat 75 de minute. Slobozia s-a desprins abia pe final în meciul de Cupă de la Munteni Buzău

Marius ANGHEL 13 Aug. 2015, 17:53 Stiri
  • Unirea Slobozia a câștigat, miercuri, la scor, 5-1, meciul din turul III al Cupei României cu Victoria Munteni Buzău, echipă din Liga a IV-a Ialomița, însă diferența de pe tabela de marcaj a apărut abia în final de joc. Asta și după ce gazdele au rămas în inferioritate numerică în urma eliminării portarului și a înlocuirii acestuia între buturi cu un jucător de câmp.

 

Victoria Munteni Buzău, câștigătoarea Cupei României faza județeană Ialomița, a sperat că va detona bomba acestei faze a competiției și va elimina echipa care nu demult se număra printre fruntașele ligii secunde. Cu o singură dorință, cea de a nu primi gol, gazdele s-au așezat în tranșeele apărării din primul minut și au sperat să ducă meciul în prelungiri și, cine știe, la loviturile de departajare. De partea cealaltă, antrenorul Ion Ionescu a trimis pe teren cea mai bună trupă disponibilă: Măstăcan, portar, Stan, Lazăr, Soare și Gherasim pe linia de fund, cinci mijlocași, Toma, Macare, Alexe, Ibrian și Drăguț, și un vârf împins, juniorul Teodorescu.

Invitată să atace, Unirea Slobozia a deschis scorul încă din minutul 13, centrare în careu, căpitanul Soare scapă din marcaj și recentreză, iar Stan punctează din șase metri. Gazdele acuză șocul și nu au forța să ducă mingea mai sus de centrul terenului, dar reușesc ceea ce puțini se așteptau, să egaleze la unica situație în care au dus mingea în careul advers. Minunea s-a produs în minutul 40, lovitură liberă din lateral, bâlbâială a fundașilor și Tache înscrie cu un șut în diagonală.

Fără portar în ultimul sfert de oră

Muștruluiți la cabine, jucătorii Unirii ies deciși să revină cât mai repede în avantaj, dar se lovesc de redutele ridicate de gazde. Dominarea favoriților este sterilă, iar centrările sunt de cele mai multe ori fără adresă, misiune ușoară pentru defensiva celor de la Victoria Munteni Buzău. O defensivă care avea să greșească totuși în minutul 74, centarea exactă a lui Stan aduce șutul lui Șolcănea în blocaj, dar Drăguț este atent și împinge mingea în poartă.

Gazdele se prăbușesc definitiv două minute mai târziu când portarul face henț în afara careului și este eliminat, în locul său intrând între buturi chiar autorului golului, întrucât gazdele făcuseră toate cele trei schimbări.

Cu un portar de conjuctură Victoria Munteni Buzău mai primește trei goluri în ultimele zece minute de la Ibrian, Șolcănea și Popescu, ultimii doi intrați pe teren în repriza secundă și visul de mărire al divizionarei „D” se spulberă.

Articol și foto de Petronel TUDOR

Marius ANGHEL 13 Aug. 2015, 17:53 Stiri
Pe aceeași temă