Brăilenii s-au impus și la Tulcea chiar dacă au jucat 70 de minute în 10 oameni!

Marius ANGHEL 01 Aug. 2013, 12:27 Stiri
Brăilenii s-au impus și la Tulcea** chiar dacă au jucat 70 de minute în 10 oameni!

Miercuri după amiază, stadionul „Delta” din Tulcea a fost gazda meciului din turul al doilea din cadrul Cupei României la fotbal dintre Izbânda Hagilarea Mihail Kogălniceanu și Conpet Cireșu, o reditare a barajului de promovare în liga a treia dintre cele două echipe. Dacă la barajul jucat pe stadionul „Ancora” din Galați „cireșarii” au câștigat cu 6-5 după executarea loviturilor de departajare, acum brăilenii s-au impus în timpul regulamentar cu scorul de 4-2 (1-1)! Și în partida de la Tulcea (la fel ca la Galați) brăilenii au avut un jucător eliminat, dar formația antrenată de Vasile Darie și Ionel Ivan s-a impus fără probleme chiar dacă a evoluat în 10 oameni aproximativ 70 de minute!

Conpet Cireșu a început bine partida, și după ce Stelică Nicoliță a nimerit bara, chiar dacă l-a avut în față doar pe portarul Dabija (min. 12), peste numai două minute brăilenii au deschis scorul. Iulian Bogoș l-a servit foarte bine în adîncime pe Radu Alin, iar acesta scăpat singur spre poartă  l-a lobat perfect pe portarul tulcean ieșit în întâmpinare: 0-1 (min. 14). Peste alte două minute Ghe. Viorel a fost cel care i-a pasat în adâncime aceluiași Radu Alin, dar de data aceasta lobul brăileanului a trecut la o palmă pe lâgă bara gazdelor (min. 16)! A venit apoi golul egalizator al gazdelor: în minutul 26, centralul Adriana Turnea (care a condus destul de slab acest meci) a considerat că brăileanul Coman a jucat mingea cu mâna în propria suprafață de pedeapsă și a indicat lovitură de la 11 metri pentru gazde dar l-a și eliminat pe jucătorul de la Cireșu! A executat de la punctul cu var Boscenco și a stabilit scorul pauzei: 1-1 (min.26)!

Cu un om mai puțin pe teren, brăilenii se mobilizează exemplar, cred  în șansa lor, și nu numai că vor reuși să mai înscrie de alte trei ori, dar vor închide toate culoarele spre poarta apărată de Stoica! Astfel, în minutul 29, Balaban a scăpat singur cu portarul advers,  dar a trimis pe lângă poartă o minge pe care toată lumea o văzuse în plasă! În partea secundă Plugaru nu a reușit să-l învingă pe Stoica din lovitură  liberă de la marginea careului (min. 50), iar cum ocazile se răzbună, în minutul 52 brăilenii vor trece iar în avantaj. A fost o lovitură lovitura liberă executată impecabil de Iulian Bogoș de  pe la vreo 16-17 metri, iar mingea a intrat în plasă după ce a lovit bara porții gazdelor:1-2! Gazdele sunt cu moralul la pământ, și în consecință vor primi și golul trei,în minutul 74: a fost un contraatac purtat de Radu Alin pe partea stângă, acesta a centrat în fața porții, Stelică Nicoliță a reluat în portar,  iar apoi Nanu a trimis din apropiere în plasă: 1-3!!

Având deja calificarea asigurată, brăilenii se relaxează și tulcenii marchează pentru 2-3 prin Cazacu după o lovitură liberă indirectă din careul celor de la Conpet Cireșu. Era minutul 88! În primul minut de prelungire, din totalul celor cinci indicate de centralul Adriana Turnea, elevii lui Vasile Darie și Ionel Ivan punctează pentru ultima dată în acest meci. Grozea a efectuat un contraatac de manual în terenul tulcenilor, a pătruns în care și a trimis calm în colțul lung al porții nefericitului Dabija: 2-4!

VEZI o GALERIE FOTO de la meciul de Cupă

După joc, Vasile Darie, principalul de la Conpet Cireșu ne-a declarat satisfăcut: „Sunt extrem de fericit că i-am bătut (n.r. pe cei de la Izbînda) și la ei acasă ca să nu mai scoată tot felul de vorbe. Și acum am jucat în 10, dar de această dată vreo 70 de minute, și tot nu au reușit să ne bată! Felicit tot băieții mei pentru ambiția și dăruirea cu care au jucat, iar acum așteptăm să vedem ce ne va rezervă turul următor. Dacă-l aveam la dispoziție și pe Andrei Crăciun (accidentat) cred că scorul era  mult mai mare. Dar lasă că este bine și așa!”– a încheiat reputatul tehnician brăilean.

În meciul de la Tulcea cele două formații au avut următoarele alcătuiri:
Izbânda: Dabija – Algiu, Dincă, Dumitrescu, Plugaru – Mărginean, Andrei, Iancu, Negruț – Nițor, Cazacu.
Conpet: Stoica – Coman (eliminat în min. 26), Preda, Nicolae Viorel, Costache – Balaban, Bogoș, Ghe. Viorel, – Niță, St. Nicoliță, Radu Alin. Au mai jucat: Grozea și Nanu.

Articol scris de Marcel Sânpetru

Marius ANGHEL 01 Aug. 2013, 12:27 Stiri
Pe aceeași temă