Bradul râde, cântă și dansează!

Marius ANGHEL 01 Aug. 2013, 16:36 Stiri

Aurul Brad a învins și pe conjudețeana FC Hunedoara – echipă din Liga a III-a – și continuă aventura în Cupa României. S-a calificat în Turul 3!

Aseară a fost sărbătoare din nou la Brad! Echipa de fotbal a orașului, Aurul a mai făcut o surpriză în Cupa României. A bătut pe FC Hunedoara iar la final a sărbătorit calificarea în faza următoare a competiției împreună cu cei 400 de spectatori care au umplut tribunele stadionului din „Botău”.

Fără antrenorul principal Alin Gomoi – plecat în concediu de odihnă tocmai în Moldova… – moții au interpretat perfect statutul de gazdă. Au jucat curajos și cu determinare în fața unui adversar mai bine cotat. „Galben-negrii” au ocupat întreg terenul încă din start însă golurile victoriei au căzut abia după pauză. Rotariu a semnat prima mare ocazie a meciului și a semănat panică în careul oaspeților în minutul 48 după ce a trimis mingea cu un șut din lovitură liberă direct în bara transversală a porții apărate de Coman. Însă, două minute mai târziu nimeni și nimic nu l-a mai salvat pe goalkeaperul Hunedoarei la șutul din careu a lui Vurdea. În avantaj pe tabelă Aurul a schimbat tactica. A jucat pe contraatac. Vurdea i-a lăsat locul în echipă, dar și norocul veteranului Codruț Mihăilă. La 40 atacantul Bradului a scos o lovitură de la 11 metri – fault în careu Coman – pe care tot el a transformat-o cu siguranță (foto, 85) și a risipit orice emoție în tribune unde spectatorii deja vehiculau numele viitorului adversar pe care îl doresc să-l vadă la Brad: „ Să vină Dinamo! Să vină Steaua”.

Câștigătoare a Cupei României ediția 2012-2013 – faza județeană Hunedoara, Aurul Brad a descalificat în Turul 1 pe Vulturii Lugoj (Liga a III-a).

150 lei au avut promisă primă de victorie jucătorii Aurului Brad

Aurul Brad    2 (0)
Robciuc – Lup, Bănărescu, Filipaș, Bisorca – M. Raț (46 Nedea), Almășan, Leaha, Miclean (cpt; 83 Polverea) – Vurdea (63 C. Mihăilă), C. Rotariu (71 Cristea). Antrenor: Emil Polverea.

FC Hunedoara    0 (0)
Al. Coman – Al. Petresc, Dosan, Ciumașu, B. Roiu – Lintaru, R. Munteanu (54 Vișan), J. Vajda, Pepenar (cpt;), Deaconescu, Oct. Drăgan (65 D. Suciu). Antrenor: Constantin Olariu.

Au marcat: Vurdea (50), C. Mihăilă (85).
Arbitru: Constantin Stamatoiu (Moldova Nouă). Asistenți: Siviu Haramuz (Reșița) și Emanuel Cicu (Caransebeș).
Stadion: „Aurul”. Spectatori: 400.

Ziua și meciul pentru FC Hunedoara

FC Hunedoara va disputa două jocuri amicale până la sfârșitul acestei săptămâni ambele pe propriul teren. Primul chiar în această după-amiază de la ora 18:00.

În afara meciului din Cupă disputat ieri la Brad, primul oficial în sezonul 2012-2013, FC Hunedoara va susține încă două jocuri în această săptămână, ambele amicale, la interval de o zi unul de celălalt pe stadionul „Michael Klein”. Astăzi, cu începere de la ora 18:00 FC Hunedoara va primi replica Victoriei Călan (Liga a IV-a Hunedoara) iar sâmbătă, de la ora 11:00 va evolua în compania echipei CSO Cugir (Liga a III-a).

Altfel, de la reluarea pregătirilor FC Hunedoara a susținut alte două meciuri test, ambele în cantonamentul centralizat de la Băile Felix (scor 4-2 cu Kinder Paleu și 7-1 cu Viitorul Sântandrei).

Articol și foto de Sami Tamaș (Ziarul Hunedoreanului)

Marius ANGHEL 01 Aug. 2013, 16:36 Stiri
Pe aceeași temă