Avântul, pedepsită de criteriile „geografice”

Marius ANGHEL 23 Aug. 2013, 10:46 Stiri
Avântul,** pedepsită de criteriile „geografice

Noua ediție a Ligii a III-a de fotbal va începe săptămâna viitoare, în data de 30 august. Avântul Reghin a rămas singura reprezentantă a județului Mureș în acest eșalon, după ce Mureșul Luduș, promovată în urma barajului, a renunțat la a mai lua startul.

Echipa lui Andrei Ciprian Enyedi a fost repartizată din nou în seria VI, eșalonul III fiind împărțit „pe criterii geografice”. Deși seria V are în componență echipe din județele Cluj, Alba, Bihor, Sălaj, sau Maramureș, reghinenii fac parte dintr-o grupă în care adversarele se află în județe mai îndepărtate. Între cele 11 adversare, trei sunt din Prahova, trei din Dâmbovița, două din Argeș, două din Covasna și una din Brașov.

„Suntem cea mai dezavantajată echipă din serie în ceea ce privesc deplasările. În opt dintre cele 11 deplasări vom fi nevoiți să mergem cu o zi înainte pentru a putea evolua la un nivel corespunzător. Sperăm să găsim resursele necesare”, a spus antrenorul Avântului.

Ultimele retușuri

Echipa din Reghin va susține primul joc pe teren propriu, cu FCM Târgoviște. Lotul este compus din 22 jucători, în mare parte tineri, majoritatea localnici, sau din împrejurimile Reghinului. O surpriză neplăcută a furnizat-o portarul Laurențiu Husar. Acesta, după ce a ratat promovarea în fața Mureșului Luduș cu FC Miercurea Ciuc, a revenit la echipă, s-a pregătit alături de aceasta, după care a plecat la colega de serie, FC Zagon. Enyedi a găsit soluția, aducând în schimbul său alți doi portari. Unul este Vlad Negru, de la FC Municipal Târgu-Mureș, al doilea, Ovidiu Cherecheș, care a evoluat la Mureșul Luduș și FC Botoșani.

„În mare, sunt mulțumit de valoarea lotului, avem dubluri pe fiecare post. Va fi însă o ediție grea, în cea mai puternică serie din Liga 3, după opinia mea. Până în prezent, nu mai puțin de patru echipe și-au exprimat intenția de a promova. Sperăm ca în cele două amicale pe care le vom susține înaintea primei etape să reușim să facem ultimele retușuri”, este speranța lui Enyedi.

Avântul va disputa cele două amicale amintite în zilele de vineri, 23 august, cu Arieșul Turda și duminică, 25 august, la Târgu-Mureș, cu ASA.

Articol scris de Mihai Vereș

Marius ANGHEL 23 Aug. 2013, 10:46 Stiri
Pe aceeași temă