Alba câștigă duelul Unirilor din Cupă! Daniel Tat a adus calificarea Unirii Alba Iulia printr-un eurogol

Marius ANGHEL 23 Aug. 2017, 12:19 Stiri

Unirea Alba Iulia s-a impus la limită, marți seară, pe teren propriu, în fața colegei de serie Unirea Dej, scor 1-0, într-un meci care a contat pentru turul al doilea al fazei naționale a Cupei României, un joc în care antrenorul Adorian Himcinschi a menajat mai mulți titulari cu gândul la startul campionatului Ligii a 3-a ce va debuta vineri.

Daniel Tat, puștiul de numai 17 ani din curtea echipei albaiuliene, a calificat Unirea în faza a treia a Cupei României, reușind un gol de senzație în minutul 57, cu un șut de la 22 metri direct în vinclul porții adverse.

Înainte de deschiderea scorului, căpitanul unirist Suciu a avut o intervenție de senzație la lovitura liberă a lui Nalați, iar după reușita lui Tat, dejenii au ratat egalarea prin Plăian (61) – ce a tras în bara laterală. În ultimul minut, Suciu a evitat prelungirile, parând spectaculos o altă lovitură liberă executată de Plăian!

Au fost utilizate următoarele formații:

Unirea Alba Iulia: Căt. Suciu – S. Fulea, Al. Man, N. Rus (Scrob 53), Tat – Onacă, Cr. Păcurar (Ad. Matei 46) – B. Ștef, Schiau (Lăsconi 46), F. Morar – Davidaș Rezerve neutilizate: V. Răducanu, M. Oprea, Captiu, Adam
Antrenor: Adorian Himcinschi

Unirea Dej: L. Szekely – Fl. Alexandru, S. Kovacs, Kiss, Plăian – Nalați – Căt. Itu, Baj, Sătmar, P. Bogdan – Graur
Au intrat: Vaida, Sabo, Obreja
Rezerve neutilizate: Giorgiu, Rus, Ferhaoui
Antrenor: Alpar Meszaros

Vineri, Unirea Alba Iulia va debuta în noul sezon al Ligii a 3-a pe teren propriu, cu Gaz Metan Mediaș II, cu începere de la ora 18:00. Sâmbătă, de la aceeași oră, Unirea Dej joacă în deplasare la Unirea Tășnad.

Articol și foto de Lucian DANCIU

Marius ANGHEL 23 Aug. 2017, 12:19 Stiri
Pe aceeași temă