AJF Timiș dă explicații la FRF în cazul folosirii numelui și culorilor de către ASU Poli

Cornel Biholari, Marius ANGHEL 24 Jun. 2014, 15:13 Stiri

Forul județean Timiș a fost chemat la Comisia de Disciplină a FRF pe motiv că ar fi încălcat drepturile SC Politehnica Timișoara SA. După ce acțiunea vechei societăți împotriva celor de la ASU Politehnica a fost respinsă la TAS, „dosarul” a fost deschis în țară. Președintele AJF Timiș, Dănuț Lața, spune că nu are emoții în acest caz deoarece acțiunea trebuia începută normal la federație, iar forul pe care-l conduce se supune deciziilor acestuia.

Conform președintelui AJF Timiș, societatea Politehnica aflată în insolvență a apelat la Gheorghe Chivorchian, secretarul general al FRF, astfel că noua acțiune la FRF a început la Comisia de Disciplină, urmând căile normale din țară. De altfel, acțiunea la TAS a societății conduse de Marian Iancu a fost respinsă în primăvară deoarece nu a urmat căile de atac din țară. „Acțiunea a început demult. Noi am cerut amânarea ședinței după Adunarea Generală. A fost o notificare a SC Politehnica SA către secretarul general al FRF. A ajuns la Comisia de Disciplină. După ce TAS nu i-a băgat în seamă, acum fac pașii normali. ASU exista de când era Iancu aici, acum l-au deranjat probabil suporterii. Nu știu ce va fi, e foarte dificil. Poli e în insolvență, sunt dezafiliați provizoriu. Depinde cum prezintă cazul departamentul juridic… Eu nu am nicio emoție, AJF execută ce decide FRF. Noi am trimis toate actele cerute încă din 26 martie”, a spus Dănuț Lața, președintele AJF Timiș.

Forul județean a cerut amânarea cazului în care va face probabil front comun cu ASU Politehnica, ai cărei avocați s-au ocupat și de situația ivită la TAS. Ședința Comisiei de Disciplină va avea loc pe 2 iulie. Totuși, pe 28 iunie, când are loc Adunarea Generală a FRF nu e exclus să apară și o decizie radicală în cazul SC Politehnica SA, club ce ar putea fi dezafiliat definitiv.

Deranjat de injuriile fanilor

Înjurăturile de la finala Cupei, faza județeană, adresate șefului AJF au ajuns și la urechile acesuia. Dănuț Lața s-a arătat deranjat de reacția suporterilor și spune că el nu a făcut decât să respecte regulamentul competiției referindu-se la organizarea jocului la Giarmata Vii. „Nu știu de ce mă înjură pe mine, asta m-a deranjat… Eu chiar i-am sprijinit când a permis regulamentul”, a precizat Lața.

Sediul AJF Timiș, vandalizat

Scandalul din finalul sezonului de Liga a IV-a Timiș are urmări vizibile și pe fațada sediului AJF-ului. Clădirea de pe strada Pop de Băsești a fost umplută cu mesaje obscene la adresa forului județean și a președintelui acestuia, Dănuț Lața.

„Opera” pare să aparțină fanilor ASU Politehnica, dezavantajați de deciziile comisiilor AJF Timiș în „cazul Chișoda”. „M..E AJF VANDUTILOR” și „M..E LAȚA”, sunt textele care s-au alăturat clasicului „AC Recaș nu e Poli!”, aflat de ceva vreme pe fațada clădirii.

Totuși, liderii galeriei alb-violete nu s-au arătat încântați de acțiunea celor care au mâzgâlit cu mesaje tendențioase sediul AJF-ului. Aceștia au cerut acordul forului județean și mai apoi un membru al galeriei a acoperit obscenitățile cu vopsea. A rămas totuși un text clasic anti-ACS Poli, aflat de mai mult timp la baza clădirii.

Sursa: Sport9

Cornel Biholari, Marius ANGHEL 24 Jun. 2014, 15:13 Stiri
Pe aceeași temă