ACS Șirineasa merge „ceas” și cu Vasilică. Noul antrenor al grupării din Petroșani explică de ce se îmbracă „la patru ace” la meciuri și despre planurile de Liga 1

Marius ANGHEL, Mircea OGLINDOIU 01 Nov. 2017, 13:36 Stiri

După ce au surprins prin decizia de a-l înlocui din funcția de antrenor principal pe Gabriel Mangalagiu, cu toate că ACS Șirineasa nu pierduse niciun joc cu el pe bancă și era lider detașat în Seria a 4-a a Ligii 3, oamenii de afaceri gorjeni care au cumparat echipa vâlceană și au mutat-o la Petroșani par să fi făcut o mutate inspirată prin aducerea lui Dan Vasilică. Acesta are deja două victorii pe banca noii sale echipe, ultima, cu 2-1, obținută chiar împotriva contracandidatei CSM Școlar Reșița. De precizat că, în etapele anterioare, pe când antrena nou-promovata din Gorj ACS Internațional Bălești, Vasilică fusese învins de Ghiroda cu 4-2 și cu 2-1 de Reșița.

„Au fost două victorii frumoase. La Ghiroda am câștigat la scor, 4-1, iar cu Reșița am obținut un succes muncit, dar meritat, în ultimul minut. Până la ora meciului am considerat că echipa din Banat era principala contracandidată la promovare. Este exclus să ne considerăm promovați. Mai sunt două echipe care intră în cărți, CS U II Craiova, care este la 8 puncte, și Național Sebiș, care are un meci mai puțin disputat. Suntem departe de a vorbi de promovare, pentru că mai sunt 5 etape de jucat în acest sfârșit de an, și apoi un retur întreg”, a declarat, pentru gorjeanul.ro, Vasilică.

„Nu oferim doar fotbal, ci și spectacol”

Acesta a mai adăugat că este încântat de ceea ce a găsit la Petroșani, iar echipa pe care o conduce va aspira la prima ligă în scurt timp. „Ne antrenăm și jucăm pe o bază extraordinară, care înainte organiza jocuri de Liga 1. Cred că obiectivul conducerii este să ducă această echipă din nou acolo. Nu cred că se vrea doar să câștigăm Seria a 4-a acum, și să facem act de prezență în Liga a 2-a. Așa cred, pentru că se investește foarte mult în infrastructură, în jucători, tot ceea ce ține de fotbal. Nu știu dacă sunt mai mult de trei-patru echipe în Liga 1 și două-trei în Liga 2, echipe de tradiție, care reușesc să vină în deplasare cu atâția suporteri. La meciurile de acasă, la fel, avem o galerie foarte frumoasă. Aș putea spune că nu avem spectatori, avem suporteri, ceea ce este un lucru foarte important. Vin și din Gorj, dar cei mai mulți sunt din Valea Jiului, oamenii vor să vadă din nou fotbal. Le oferim nu doar rezultate, ci și spectacol, de asta sunt alături de noi”, a precizat Vasilică.

„Mi-am mai luat două costume, dar îmi trebuie și palton!”

Un personaj savuros, antrenorul Șirinesei a comentat cu umor motivul pentru care se îmbracă nereu „la patru ace” în timpul jocurilor. „Am achiziționat două noi costume, fiindcă trebuie să țin pasul cu locul acum. Suntem lideri! La Bălești, la fiecare meci de la sfârșit de săptămână, lumea mă întreba dacă am nuntă. Acum, la Șirineasa, m-au întrebat din nou. Trebuie să-mi cumpăr și palton, pentru că m-am dus nepregătit. Nu că nu mă așteptam să mă prindă paltonul, dar nu mă așteptam să mă prindă vremea rea așa devreme”, a povestit Vasilică pentru Gorjeanul.

Devin noua Pandurii sau reînființează Jiul?

ACS Șirineasa își va schimba denumirea vara viitoare. Patronii gorjeni care au preluat echipa vâlceană au încercat încă dinaintea acestui sezon să schimbe denumirea clubului, în Energeticianul Târgu Jiu, dar actele au fost depuse la FRF prea târziu. Aceștia par să-și fi schimbat între timp opțiunea și ar putea numi echipa, din sezonul viitor, Jiul Petroșani 2018! Cert e că acum clubul joacă în echipament alb-negru, tradițional al echipei din Valea Jiului, iar pe autocare, foi de joc, program de joc se intitulează CS Jiul Petroșani, asta cu toate că în acte poartă numele de ACS Șirineasa.

Rămâne însă de văzut și cum ACS Șirineasa va trece peste memoriul pe care i l-a făcut CSM Școlar Reșița după meciul direct, dar și cum va trece peste un alt memoriu pe care Național Sebiș, o altă contracandidată la promovare, i-l va face la FRF.

Articol scris de Mircea OGLINDOIU
Foto principal: Sport Arad

Marius ANGHEL, Mircea OGLINDOIU 01 Nov. 2017, 13:36 Stiri
Pe aceeași temă