Sporting Roşiori a câştigat restanţa de la Craiova, prin dubla nigerianului Ernest Emmanuel. ”Satelitul” Universității dezamăgește în acest sezon

Cosmin STAICU 18 Nov. 2020, 20:16 Liga 3
Sporting Roşiori a câştigat restanţa de la Craiova, prin dubla nigerianului Ernest Emmanuel. ”Satelitul” Universității dezamăgește în acest sezon

Scăpată de cazurile de coronavirus, Sporting Roşiori a mers în Bănie pentru restanţa cu satelitul Universităţii şi a plecat cu toate punctele, datorită dublei nigerianului Ernest Emmanuel.

Oaspeţii au profitat de lipsa de experienţă a jucători olteni, care s-au expus în situaţii pe care trebuiau să le rezolve simplu şi au ratat când au avut ocazia de a puncta pe tabelă.

Faţă de partida anterioară, satelitul Craiovei nu a mai beneficiat de aportul unor jucători de la prima echipă, precum L. Popescu, Screciu, Vali Constantin sau Mitran, în timp ce golgheterul Andrei Burlacu s-a accidentat. Astfel, trupa lui Ionuţ Stancu a fost un adversar facil pentru echipa din Teleorman, care s-a impus meritat pe „Extensiv”.

Craiova 2 nu oferă nimic cu potenţial pentru prima echipă

Sub privirile antrenorului primei echipe a Craiovei, Cornel Papură, şi a preşedintelui Sorin Cârţu, puştii de la „satelit” nici măcar nu au atras atenţia individual, calitatea jucătorilor de la echipa a doua fiind îndoielnică.

Faţă de sezoanele trecute, când mai oferea câţiva jucători atractivi, de perspectivă, în această stagiune Craiova 2 nu oferă nimic cu potenţial, drept dovadă şi parcursul modest. „Din spate nu vine nimic” sau „Parcă au cărămizi în loc de picioare” au fost concluziile murmurate de cei care au avut prilejul de a asista la disputa din Parcul Romanescu.

Şi, într-adevăr, aproape toţi cei care au intrat pe teren îmbrăcaţi în alb-albastru au şanse minuscule să reprezinte Craiova la nivelul primei echipe, în viitorul apropiat sau foarte îndepărtat.

Nigerianul Ernest Emmanuel le-a adus victoria celor de la Sporting Roșiori

De partea cealaltă, am văzut o echipă care nu se apropie de nivelul arătat anii trecuţi în seria Muntenia-Oltenia de echipe precum Turris, Slatina sau Progresul Spartac.

Roşiori a arătat totuşi o oarecare maturitate, a jucat atât cât să câştige şi a pus în valoare calităţile vârfului de atac nigerian Ernest Emmanuel, care a reuşit o dublă, a ratat alte câteva ocazii şi şi-a dominat net din punct de vedere fizic adversarii, până s-a accidentat, cu 20 de minute înainte de final.

Dacă se va impune şi în restanţa cu Unirea Bascov, echipa condusă de Romulus Ciobanu va ierna pe primul loc în Seria a 6-a a Ligii 3.

Universitatea Craiova 2 – Sporting Roşiori 0-2

Ernest Emmanuel 32, 55

U Craiova 2: Bănuţă – Olteanu, Dobre, Neţoiu, Vadasis – I. Popescu, Guţă – Trancă, R. Petre, Danciu – Capac
Au intrat: Mitru, Juncu, Enache, Şandru
Antrenor: Ionuţ Stancu

Sporting Roşiori: Priseceanu – Nica, Neaga, Sitaru, Diallo – Neagu, Răducan – Constantinescu, I. Urâtu, A. Marin – Emmanuel
Au intrat: Pencea, Eana, Radu, Vintilă
Antrenor: Romulus Ciobanu.

Arbitru: Lucian Ţiţii (Şura Mică). Asistenţi: Emeric Tocai, Adrian Drăgan.

După acest succes, Sporting Roșiori ajunge la 18 puncte în nouă meciuri jucate în zece etape și e pe locul 2 în Seria a 6-a a Ligii 3. Dacă învinge și în restanța din weekend, pe Unirea Bascov (locul 7), atunci formația din Teleorman va ierna pe locul 1.

U Craiova 2 și-a încheiat meciurile din 2020 și cu 8 puncte acumulate în zece partide se află abia pe locul 8 din 10 în Seria a 6-a.

Meciul Universitatea Craiova 2 – Sporting Roşiori 0-2:

https://liga2.prosport.ro/liga-3/liga-3-restante-viitorul-constanta-2-a-spulberat-csm-oltenita-cso-cugir-a-ratat-sansa-de-a-ierna-pe-primul-loc-stiinta-miroslava-revine-in-fotoliul-seriei-1-iar-ca-oradea-castiga-derby-ul-cu-luc-19158303

Cosmin STAICU 18 Nov. 2020, 20:16 Liga 3
Pe aceeași temă