Scopul a scuzat mijloacele la Corona Brașov, pentru accederea în Liga 2. Călin Moldovan: ”Ne-am propus un rezultat prin care să promovăm”. Reacția antrenorului după succesul cu Vedița Colonești și un sezon de grație în Liga 3

Răzvan STÎNGĂ 29 May. 2021, 17:45 Liga 3

Corona Brașov a făcut un sezon impecabil în Liga 3 și a obținut promovarea în Liga 2. Este prima echipă care s-a impus în ultimul baraj pentru accederea în divizia a doua, după victoria de sâmbătă, 1-0 pe teren propriu cu Vedița Colonești. În tur, brașovenii s-au impus cu 2-1.

Corona Brașov nu a cunoscut gustul înfrângerii în stagiuna 2020/2021, iar obiectivul a fost îndeplinit. La finalul confruntării retur cu echipa din Colonești, a și fost premiată. Jucătorii și stafful au primit medaliile și trofeul de campioni, atât pentru parcursul din sezonul regular, cât și pentru cel din play-off-ul de promovare în Liga 2.

Călin Moldovan: ”Nu am făcut un joc spectaculos, nu am făcut un joc foarte reușit din punctul de vedere al momentelor de atac, dar a fost o risipă mare de efort” 

Antrenorul Călin Moldovan a vorbit la final despre acest parcurs foarte bun cu Corona Brașov, care a fost baza succesului pentru îndeplinirea unui obiectiv așteptat de ani de zile în Brașov, să aibă o reprezentantă în Liga 2. ”Principalul” a afirmat că a fost cel mai greu să îi capaciteze pe jucătorii tineri la miza jocului, dar și să îi facă să treacă peste tracul pe care ți-l aduce un astfel de moment.

A recunoscut și că a avut un lot foarte bun în acest sezon, iar rezervele au fost mereu la nivelul titularilor, în momentul în care au fost trimise pe teren. Drept dovadă, unicul gol din returul cu Vedița Colonești a fost reușit de Nicolae Roșu, în minutul 73, la nici 10 minute după ce fusese introdus pe teren.

A fost un meci greu, dar noi ne-am propus să facem un rezultat care să ne ducă în Liga 2. Nu am făcut un joc spectaculos, nu am făcut un joc foarte reușit din punctul de vedere al momentelor de atac, dar a fost o risipă mare de efort, a fost presiune mare, trebuie să recunoaștem. Avem jucători tineri, miza jocului i-a apăsat, dar spre lauda lor au reușit să ducă totul bine.

Nu am pierdut meci în acest sezon. Astăzi ne-au lipsit cei doi fundași centrali titulari, dar am spus că avem un lot echilibrat valoric. Oricine intră își face treaba la fel de bine. Le-am spus băieților că forța noastră constă în cei care vin de pe bancă. Cei care vin de pe bancă au reușit să hotărască soarta jocurilor trecute, ca și azi. Golul a fost marcat de Roșu, care intrase pe parcursul jocului.

Nu am pierdut în acest sezon, a fost vorba de coeziune, organizare, toată lumea încearcă să respecte ce discutăm și am reușit să îndeplinim obiectivul”, a declarat antrenorul Coronei Brașov, pe pagina de Facebook a clubului, Corona Brașov – Fotbal.

Călin Moldovan așteaptă debutul în Liga 2, dar cu prudență: ”Ne vom pune la muncă și vom discuta să vedem ce ne putem propune” 

Acum, Corona Brașov va începe pregătirile pentru Liga 2, pentru că sezonul următor debutează pe 31 iulie. Antrenorul Călin Moldovan nu se entuziasmează prea tare și nu a făcut promisiuni foarte mari. E convins că trecerea de la Liga 3 la Liga 2 e una importantă, iar diferențele vor fi vizibile.

El a dat exemplul Rapidului, care, în ciuda unui buget foarte mare, a avut nevoie de câțiva ani să urce în Liga 1.

E mult de muncă, suntem conștienți de lucrul acesta. Ne vom bucura o zi, două, trebuie să savurăm momentul, dar e clar că avem mult de muncă. Ne vom pune la muncă și vom discuta să vedem ce ne putem propune. Sunt echipe de tradiție în Liga 2, care au avut o prezență mai îndelungată în campionat.

Echipe care nu au reușit să promoveze din prima în Liga 1. Rapid a promovat abia acum, după atâția ani. E un caz special Craiova, care a defilat, dar suntem conștienți de faptul că vom avea mult de muncă”, a mai punctat Călin Moldovan.

Câteva sute de fani au fost prezente la meci 

În final, ”principalul” Coronei Brașov le-a mulțumit și celor câteva sute de fani care au fost prezente la meci:

Brașovenii sunt dornici de fotbal, le mulțumim celor care au venit la meci. Emulația care s-a creat în jurul echipei a fost specială. Suntem mulțumiți că am reușit să facem fanii fericiți. Ca Brașovul să aibă din nou echipă în Liga 2. Repet, totul trebuie făcut cu răbdare și cu lucruri așezate”.

Corona Brașov, invincibilă în acest sezon 

Corona Brașov a câștigat Seria 5 a Ligii 3 de o manieră clară, cu 46 de puncte. Următoarea clasată, SR Brașov, a avut 28 de puncte la finalul sezonului regular. Corona Brașov a adunat, în cele 18 etape, 14 victorii și patru egaluri și a avut un golaveraj de 41 de goluri marcate și numai 11 primite.

În play-off-ul pentru Liga 2, Corona Brașov a trecut inițial de ACSO Filiași, 5-0 la general. Apoi, în turul 2 al play-off-ului a trecut, iată, de Vedița Colonești, cu 3-1 la general.

Foto: Bogdan Bălaș / Sport Pictures
Video: Corona Brașov – Fotbal

https://liga2.prosport.ro/liga-3/baraj-promovare-in-liga-2-viitorul-selimbar-magura-cisnadie-si-scm-zalau-unirea-dej-se-joaca-de-la-ora-1730-19187192

https://liga2.prosport.ro/liga-3/exclusiv-liga-3-decimata-mai-multe-echipe-se-retrag-din-campionat-iar-frf-intentioneaza-sa-promoveze-din-oficiu-cluburi-din-liga-4-negocierile-cu-cele-13-formatii-au-inceput-19187200

https://liga2.prosport.ro/seria-1/astra-are-probleme-mari-dar-danut-coman-e-convins-ca-echipa-nu-se-va-desfiinta-anunta-ca-va-fi-un-club-important-in-liga-2-sunt-sigur-ca-domnul-niculae-va-readuce-echipa-in-prima-liga-19187253

 

 

 

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 29 May. 2021, 17:45 Liga 3
Pe aceeași temă