Reluarea Ligii 3 ar genera multe probleme. Un conducător de club anunță că ”sunt echipe care nu ar dori să meargă să joace la Suceava”

Răzvan STÎNGĂ 29 Apr. 2020, 18:05 Liga 3
Reluarea Ligii 3 ar genera multe probleme. Un conducător de club anunță că ”sunt echipe care nu ar dori să meargă să joace la Suceava”

Federația Română de Fotbal a discutat cu reprezentanții cluburilor din Liga 3, despre modul în care s-ar putea relua campionatul. Forul și-a expus opinia, a ascultat păreri, dar o decizie va fi luată în perioada următoare, după ce Guvernul va avea poziția sa privind competițiile sportive. Potrivit lui Marcel Doru Ţârle, directorul executiv al SCM Zalău, FRF nu ia în calcul înghețarea campionatelor, așa cum a precizat public și Răzvan Burleanu.

Suspendarea definitivă a Ligii 3, pe placul multor echipe 

Oficialul ultimei clasate din Seria 5 a subliniat faptul că nu se ia în calcul sub o formă sau alta, deocamdată, o astfel de decizie, chiar dacă, la nivel declarativ, majoritatea își dorește suspendarea definitivă a sezonului actual.

”Vom primi un chestionar de la Federaţia Română de Fotbal în care trebuie să ne exprimăm opiniile. Se vor lua decizii în câteva zile, ca urmare a părerilor scrise de toate echipele din Liga a 3-a, dar preşedintele a afirmat că nu doreşte să se facă nedreptăţi. Şi s-au dat exemple de genul echipelor care s-au întărit în iarnă să îşi rezolve problemele de retrogradare sau cele din primele locuri care vor să promoveze. Îngheţarea campionatului este ultima variantă luată în calcul de FRF, chiar dacă este dorită de o mare parte dintre echipele din Liga a 3-a”, a declarat Doru Ţârle pentru Sportul Sălăjean.

O hotărâre va fi luată până la ridicarea stării de urgență, dar situația este foarte complexă în Liga 3, după cum a declarat oficialul echipei SCM Zalău. Multe dintre echipe nu pot să respecte cerințele Ministerului Sănătății, dar mai sunt și alte probleme cu care se confruntă cluburile, în funcție de seriile din care fac parte.

Doru Țârle: ”Sunt echipe care nu ar dori să meargă şi să joace la Suceava” / ”După deciziile luate de autorități, discutăm din nou”

Reprezentantele din Seria 1, nu vor să facă deplasarea pentru meciul din Suceava cu Foresta, din cauza faptului că este zona din România cea mai afectată de pandemia de COVID-19. Rămâne de văzut cum va fi gestionată această problemă, dacă echipa lui Petre Grigoraș își va juca partidele de pe teren propriu în altă localitate sau va fi luată o altă măsură.

”Preşedintele Burleanu a explicat foarte clar că nu se va putea pune pe picior de egalitate continuarea campionatului la Liga a 3-a precum în Liga 1, din cauza condiţiilor şi restricţiilor. Echipele din prima ligă deţin mai multe terenuri de antrenament şi jucătorii pot fi separaţi în grupuri, dar la Liga a 3-a este mai greu. Ne-au fost expuse condiţiile pe care le impune Ministerul Sănătăţii, care la Liga a 3-a nu prea se pot implementa. Se va lua o hotărâre în perioada următoare, ţinându-se cont de părerile echipelor.

Unii au pus problema să se joace play-off, play-out, cu punctele acumulate, alţii au specificat să se înjumătăţească punctele. Au fost şi propuneri ca meciurile să se joace miercuri-sâmbătă. În plus a mai apărut o problemă în seria din Moldova, unde sunt echipe care nu ar dori să meargă şi să joace la Suceava. Este foarte complicat, dar după deciziile luate de Minister vom discuta din nou, astfel încât să se poată lua o hotărâre”, a mai spus directorul executiv de la SCM Zalău.

Multe dintre echipele din Liga 3 cer anularea sezonului, întrucât problemele financiare își pun amprenta serios asupra lor mai ales acum, când pauza forțată de coronavirus generează noi pierderi. Majoritatea dintre ele au apelat la Ordonanța de Guvern pentru plata salariilor angajaților, dar dacă întrecerea va fi reluată, costurile ar crește, pentru că e nevoie de luarea unor măsuri de protecție. Formațiile care primeau ajutor financiar de la autoritățile locale sunt nevoite să se descurce fără ele, pentru că sprijinul nu se mai acordă până la remedierea situației.

Foto: Sport Club Municipal Zalău

https://liga2.prosport.ro/liga-3/frf-s-a-consultat-si-cu-reprezentantii-cluburilor-din-liga-3-despre-variantele-de-reincepere-a-sezonului-majoritatea-au-inclinat-spre-inghetarea-actualei-editii-ce-se-doreste-de-la-19131051

https://liga2.prosport.ro/liga-3/presedintele-echipei-soimii-lipova-spune-cum-a-decurs-sedinta-dintre-frf-si-reprezentantii-cluburilor-din-liga-3-si-ce-concluzie-a-tras-majoritatea-cred-ca-vor-cere-sa-se-stopeze-acest-campi-19131113

Răzvan STÎNGĂ 29 Apr. 2020, 18:05 Liga 3
Pe aceeași temă