Reacție vehementă a fotbalistului Răzvan Avram la adresa FRF: ”Domnul preşedinte Burleanu să ţină cont de recomandările UEFA şi să ducem la bun sfârşit competiția, pe teren.” Echipa sa, CS Afumați, ar pierde calificarea la barajul de promovare pentru un singur punct

Răzvan STÎNGĂ 09 May. 2020, 15:01 Liga 3
Reacție vehementă a fotbalistului Răzvan Avram la adresa FRF: ”Domnul preşedinte Burleanu să ţină cont de recomandările UEFA şi să ducem la bun sfârşit competiția, pe teren.” Echipa sa, CS Afumați, ar pierde calificarea la barajul de promovare pentru un singur punct

Situația în Liga 3 se complică, după ce Federația Română de Fotbal a anunțat că ia în calcul ca în actualul sezon să se mai dispute doar eventuale baraje de promovare în Liga 2, varianta urmând a fi aplicată dacă Comitetul Executiv va fi de acord cu ea. Cea mai complicată situație este în Seria 2, acolo unde lupta pentru accederea în eșalonul superior este foarte strânsă între primele patru clasate după 16 etape:

  1. Unirea Slobozia – 40 puncte
  2. Mostiștea Ulmu – 37 puncte
  3. CS Afumați – 36 puncte
  4. CS Tunari – 36 puncte

FRF ar putea decide ca primele două clasate din seriile Ligii 3 să joace între ele pentru promovare, dacă diferența e mai mică de patru puncte, aspect care, în Seria 2, ar fi în dezavantajul echipelor de pe locurile 3 și 4. Din această ecuație, cel mai rău pică, la prima vedere, CS Afumați, care în primul și singurul meci din acest an a pierdut, scor 1-2, împotriva celor de la Mostiștea Ulmu și a fost devansată în clasament chiar de trupa călărășeană.

Răzvan Avram: ”Este o decizie discriminatorie din partea FRF pentru Liga a 3-a”

Mijlocașul Răzvan Avram (33 de ani), unul dintre cei mai experimentați fotbaliști de la CS Afumați, s-a declarat în totală opoziție cu varianta venită de la Federația Română de Fotbal, cu suspendarea definitivă a sezonului și disputarea unor meciuri între primele două clasate. Speră ca deciziile luate de Ministerul Sănătății, cu privire la măsurile de relaxare, să fie și mai permisive, iar în cele din urmă întrecerea să fie reluată.

”Este o decizie discriminatorie din partea FRF pentru Liga a 3-a… Sper ca protocolul MTS să se mai relaxeze pentru că nu înţeleg cum Guvernul permite, de exemplu, uzinei Dacia să primească 4000 de oameni într-o zi şi nu îi mai obligă să stea izolați. Nouă, fotbaliștilor, ne impune nişte măsuri foarte severe… Sper ca odată cu relaxarea care va urma multe echipe de Liga a 3-a să îşi schimbe părerea că înghețarea e cea mai bună soluție. Domnul preşedinte Burleanu să ţină cont de recomandările UEFA şi să ducem la bun sfârşit competiția pe teren”, a declarat Răzvan Avram, citat de 100 Sport.

Avram plusează: ”Cum la Liga 2 se poate, considerăm că şi la cel de al treilea eşalon există soluţii”

Mijlocașul celor de la CS Afumați i-a criticat în termeni duri pe cei de la Federația Română de Fotbal pentru modul în care gestionează această situație, făcând o paralelă între alte cazuri și cum au fost soluționate.

”Avem şi noi familii, să se gândească și la noi jucătorii. Eu cred că există o posibilitate şi pentru Liga a 3-a. Cum la Liga 2 se poate, considerăm că şi la cel de al treilea eşalon există soluţii. Federaţia nu trebuie să ţină cont doar de părerea unor echipe, cum nu au ţinut cont de părerea lor când au adoptat regula Under 19. Atunci de ce nu au trimis chestionare să întrebe dacă echipele vor? Comitetul Executiv să se gândească la recomandările UEFA și să găsească o formulă să continue şi Liga a 3-a. La acest nivel competiţional nu suntem presați de timp. Să vă aduc aminte că a mai existat un baraj la Ligă 1 între Chiajna şi Rapid şi după trei etape decizia TAS, o ştie toată lumea. Rog Comitetul Executiv să se gândească și la cei 1600 de jucători care au de suferit prin înghețarea campionatului”, a mai punctat Răzvan Avram.

Vasile Neagu: ”Sper ca acest campionat al Ligii a 3-a să se tranșeze pe teren, nu la masa verde”

Antrenorul echipei CS Afumați, Vasile Neagu, a declarat pentru Liga2.ro că așteaptă ca meciurile să se reia. Echipa va începe antrenamentele pe 15 mai și speră ca oficialii Federației Române de Fotbal să se așeze la masa discuțiilor și să ia o decizie favorabilă echipei lui, cu privire la actualul sezon. Principalul speră ca acesta să se termine prin disputarea etapelor rămase.

”Nu vreau să comentez, deocamdată, aceste consultări. Eu sper ca acest campionat al Ligii a 3-a să se tranșeze pe teren, nu la masa verde. Clubul Sportiv Afumați așteaptă data de 15 mai pentru reluarea antrenamentelor și apoi continuarea jocurilor oficiale din acest campionat. Perioada de inactivitate a fost una grea și dură, dar măsurile de relaxare sper să aducă liniștea și responsabilizarea tuturor cetățenilor.

Ne bucură decizia luată de președintele Iohannis de a reveni la sport, deoarece sportul, fotbalul în cazul nostru, este un fenomen social, care nu poate aduce decât sănătate, educație și, totodată, bucuria tuturor românilor care îndrăgesc acest sport rege. Sper ca Federația Română de Fotbal să găsească cea mai bună formă de continuare, desfășurare a acestei ediții de campionat 2019/2020, în care să primeze meritul sportiv, așa cum a fost recomandat de UEFA”, a spus Vasile Neagu, pentru Liga2.ro.

UEFA vrea ca întrecerile să se termine pe teren, dacă acest lucru e posibil 

Recomandările UEFA sunt ca sezonul să se termine, în măsura în care se poate, pe teren. Președintele Aleksander Ceferin a expus punctul forului la finele lunii trecute, transmițând că sănătatea este cea mai importantă, dar că desfășurarea meciurilor poate fi destul de sigură, dacă se joacă fără spectatori.

”Prioritatea o reprezintă sănătatea suporterilor, jucătorilor şi antrenorilor. Sunt un optimist prin natura mea şi cred că există opţiuni care ne pot permite să reluăm campionatele şi cupele şi să le finalizăm. Este posibil să fim nevoiţi să evoluăm fără spectatori, dar cel mai important lucru cred că este jocul. În vremuri atât de grele, acest lucru ar aduce bucurie oamenilor şi un anumit sentiment de normalitate, chiar dacă meciurile vor putea fi văzute doar la televizor.

Este prea devreme pentru a spune că nu vom putea încheia sezonul. Impactul ar fi teribil pentru cluburi şi ligi. Îl putem încheia, însă trebuie să respectăm deciziile autorităţilor şi să aşteptăm permisiunea de a reîncepe să jucăm”, a precizat Ceferin.

Din cauza situației mult prea complexe din Franța, la puțin timp de la anunț, federația de fotbal din ”Țara Hexagonului” a anunțat că suspendă sezonul actual. La fel ca în România, multe dintre echipe nu au fost de acord cu decizia. O poziție radicală a fost expusă și de președintele lui Lyon, unde activează Ciprian Tătărușanu, care a declarat că va acționa în judecată decizia.

https://liga2.prosport.ro/liga-3/cs-afumati-rateaza-la-mustata-barajul-de-promovare-daca-planul-de-inghetare-a-sezonului-de-liga-3-va-fi-pus-in-practica-este-unul-discriminatoriu-frf-sa-19131867

https://liga2.prosport.ro/liga-3/exclusiv-razvan-burleanu-a-prezentat-planul-de-incheiere-a-sezonului-in-liga-3-si-cum-va-arata-noua-editie-aerostar-sobozia-si-fc-u-craiova-sunt-direct-promovare-celelalte-doua-19131832

https://liga2.prosport.ro/liga-3/daca-se-va-infecta-un-jucator-iar-meciurile-de-baraj-au-fost-deja-programate-echipa-respectiva-va-pierde-frf-ar-lua-in-calcul-o-masura-dura-pentru-formatiile-din-liga-3-presedinte-19131983

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 09 May. 2020, 15:01 Liga 3
Pe aceeași temă