Promovarea în Liga 3 a fost doar începutul la Steaua. Daniel Oprița visează departe: ”Vrem să jucăm cu Dinamo, Rapid și FCSB”

Andrei PASCU, Andreea VISU 05 Aug. 2020, 21:37 Liga 3

Steaua a promovat în Liga 3 după trei ani la rând petrecuți în Liga 4. ”Militarii” și-au îndeplinit țelul după ce au câștigat cu 6-0 partida cu numărul doi din baraj, cu Bărăganul Ciulnița, reprezentanta Ialomiței. Antrenorul Stelei, Daniel Oprița, nu a avut emoții în privința promovării. La lotul pe care îl are la dispoziție, a spus el după partida cu Bărăganul, era coștient că promovarea în Liga 3 avea să fie o simplă formalitate.

  • Golurile Stelei în succesul cu Ciulnița au fost marcate de Andrei Neagoe (15, 21), Andrei Antohi (28), Liviu Băjenaru (42, 44) și Rareș Enceanu (76). În prima etapă a barajului, Steaua câștigase partida cu Argeșul Mihăilești, reprezentanta Giurgiului, cu 8-1.
Robert Elek, unul dintre cei mai importanți jucători pe care îi are Steaua în lot. Foto: Sport Pictures

Daniel Oprița: ”Erau așteptări foarte mari, mai ales că în ultimii doi ani se ratase promovarea”

Acum, Oprița va începe pregătirea pentru noul sezon. Va lucra în primul rând, după cum a declarat, la aducerea unor tineri buni, pentru că este nevoie ca Steaua să aibă în lot un anumit număr de jucători ”under”, pe care să îi folosească în meciurile oficiale din Liga 3.

În altă ordine de idei, Daniel Oprița abia așteaptă ca echipa lui să fie susținută de fani. Steaua a avut parte de suporteri și cu Bărăganul Ciulnița. Chiar dacă meciurile trebuie să se dispute cu tribunele goale în această perioadă, Steaua a avut câteva sute de fani alături de ea.

”Nu ar fi trebuit să avem probleme, mai ales la lotul pe care îl aveam. Jucători de valoare, cu meciuri la Liga 1 mulți dintre ei. Trebuie să ne bucurăm. Erau așteptări foarte mari, mai ales că în ultimii doi ani se ratase promovarea. Doar azi și mâine o să stau, practic n-o să am vacanță. Trebuie să ne gândim la jucători tineri, avem nevoie de juniori pentru a respecta regulamentul. Ne punem pe treabă! În mare, echipa e formată, trebuie să mai completăm cu câțiva juniori.

Ne așteptăm să fie alături de noi. Ne-au spus că ne așteaptă în Ghencea. Sunt extraordinari, au făcut atmosferă în această perioadă în care nu e foarte multă libertate din cauza acestui virus. Le mulțumim că sunt alături de noi”, a declarat Daniel Oprița după meci.

Steaua i-a dat un set adversarei Bărăganul Ciulnița, scor 6-0, la barajul pentru promovarea în Liga 3. Foto: Sport Pictures

Daniel Oprița visează departe: ”Vrem să mergem cât mai sus în Cupa României, să aducem echipe din Liga 1”

Referitor la noul stadion din Ghencea, antrenorul nu are informații oficiale referitoare la momentul în care va fi inaugurat, dar vrea să aducă pe el, încă din sezonul următor, echipe de top din Liga 1, pentru că își dorește o cursă cât mai lungă pentru Steaua în Cupa României. E pregătit de dueluri cu Rapid, Dinamo și FCSB.

”Nu știu dacă o să putem juca pe noul stadion din turul Ligii 3, dar avem alt teren destul de bun. Nu ne grăbim, așteptăm să fie gata. Vrem să mergem cât mai departe în Cupa României, să aducem echipe din Liga 1, am încredere că putem. Steaua – FCSB, Steaua – Rapid, Steaua – Dinamo sunt meciuri pe care ne dorim să le jucăm”, a mai spus Oprița.

Iulian Miu, după promovarea Stelei: ”N-am avut nicio emoție!”

Antrenorul secund Iulian Miu era convins că Steaua nu va avea probleme în a promova, având în vedere echipa pe care au avut-o la dispoziție în acest sezon.

”Era important să promovăm, mai ales pentru aceşti suporteri minunaţi. Dar, la cum au mers lucrurile, împreună cu colegii mei din stafful tehnic, s-a dovedit că am lucrat foarte bine în acest sezon şi n-am avut nicio emoţie în acest meci. Eram conştient de valoarea jucătorilor. S-a format un grup frumos, care a crezut în şansa sa şi care a înţeles pe deplin ce înseamnă Steaua. Vreau să îi felicit pe jucători, pe suporteri, pe toţi cei care au avut încredere în noi şi ne-au susţinut, de la cel care tunde gazonul, până la comandant.

Următorul pas este promovarea în Liga a 2-a. Vedem ce ne rezervă viitorul apropiat, apoi vedem dacă ne vor mai trebui jucători noi”, a spus Iulian Miu după victoria cu Bărăganul Ciulnița, scor 6-0.

Steaua a avut parte de susținere din partea suporterilor de la Peluza Sud și în meciul cu Bărăganul Ciunița. Foto: Sport Pictures

Steaua, cu Bărăganul Ciulnița: Horia Iancu – Ovidiu Morariu, Sergiu Bactăr, Adrian Ilie, Valentin Bărbulescu, Liviu Băjenaru, Mădălin Mihăescu, Florin Răsdan, Andrei Nneagoe, Alexandru Zaharia, Andrei Antohi
Au mai jucat: Robert Elek, Rareș Enceanu, Vlad Niţu, Cosmin Mihai, Alin Robu

Foto: Sport Pictures, CSA Steaua București și Steaua TV Official

https://liga2.prosport.ro/liga-4/meciurile-etapei-a-doua-a-barajului-pentru-promovarea-in-liga-3-steaua-face-pasul-astazi-in-liga-superioara-19142602

https://liga2.prosport.ro/liga-3/barajul-pentru-promovarea-in-liga-2-se-joaca-acum-mostistea-ulmu-unirea-slobozia-progresul-spartac-csm-slatina-si-minerul-baia-mare-fotbal-comuna-recea-19142613

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-resita-la-prima-victorie-in-meciurile-amicale-s-a-impus-la-scor-in-fata-echipei-progresul-ezeris-19142634

https://liga2.prosport.ro/seria-1/reactia-fc-rapid-1923-dupa-decizia-tribunalului-bucuresti-de-a-i-interzis-sa-mai-foloseasca-marca-rapid-comunicatul-in-care-giulestenii-se-arata-profund-revoltati-si-acuza-instanta-19142597

 

Andrei PASCU, Andreea VISU 05 Aug. 2020, 21:37 Liga 3
Pe aceeași temă