Dacă UTA și trei dintre echipele arădene din Liga 3, Șoimii Lipova, Crișul Chișineu Criș și Progresul Pecica, nu au solicitat ajutor de stat pentru fotbaliștii lor pentru a doua jumătate a lunii martie, adică din momentul intrării în starea de urgență cauzată de epidemia de COVID-19, în fotbalul arădean există alte cluburi care au apelat la fondurile gurvernamentale.
De exemplu, Gloria Lunca Teuz Cermei (foto), altă echipă de Liga 3, primește cei 8000 de lei, reprezentând 75 la sută din salariul a câtorva jucători, Viitorul Arad și-a plătit antrenorii angajați în sectorul juvenil cu bani de la Stat, dar la fel au făcut-o și echipele de Liga a 4-a Frontiera Curtici și Unirea Sântana, anunță Sport Arad.
La gruparea de la graniță, Frontiera Curtici, chiar s-au primit bani pentru absolut toți fotbaliștii, chiar dacă majoritatea dintre ei au și un alt loc de muncă, cu contract înregistrat în Revisal. „Nu am făcut tabelele pentru AJPIS (n.r. – Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială) înainte de a ne documenta exact despre legea în vigoare. De altfel, doamna contabilă a clubului s-a pus la curent cu legislația și astfel am cerut bani pentru toți jucătorii și antrenorii clubului cu carte avem semnate contracte de activitate sportive. Azi ne-au intrat banii în cont, cred că dacă erau probleme legate de legislație nu i-ar fi virat, mai ales că am pus la dispoziție CNP-urilor tuturor celor pentru care am cerut ajutor de stat. Dacă ar fi fost ceva în neregulă nu ar fi trebuit să primim bani, dar, așa cum am spus, am încredere în doamna noastră contabilă”, spune Sorin Grec, președintele viceliderului Ligii a 4-a.
În schimb, Unirea Sântana a primit bani doar pentru cei cinci fotbaliști care nu mai au alte contracte de muncă, respectiv Casian Maghici, Adelin Pașca, Vlăduț Stanciu, Ionuț Savin și Teodor Turcuș, plus antrenorul secției de judo, Sebastian Rus. „Inițial am dorit să depunem și noi cereri pentru toți jucătorii cu contracte de activitate sportive, dar, din câte am înțeles și am studiat legea, am înțeles că nu avem dreptul”, a comunicat Cătălin Puia, managerul celor de la Sântana.
Între 1-10 mai, și alte grupări grupări arădene au șansa să depună cereri pentru ajutorul de stat aferent lunii aprilie. Crișul Chișineu Criș este una dintre ele, după ce jucătorii pregătiți de Adi Abrudean și-au primit integral salariile pe luna martie din fonduri locale.
Sursa: Sport Arad