Liga 3, Seria 6: Chindia redivivus. Vezi clasamentul sezonului regulat și programul fazei următoare

Mihai Andries 14 Apr. 2014, 20:05 Liga 3

UPDATE 17.04.2014: Siteul FRF a anunțat decizia oficială în cazul Păpăuți vs Conpet: În conformitate cu prevederile art. 26 pct. 3 din ROAF admite contestația CS Conpet Ploiești și dispune în baza art. 83 pct. 13 din RD pierderea jocului de către AS FC Păpăuți prin fortfait (0-3); scăderea a 6 (șase) puncte și se aplică clubului ACS FC Păpăuți o penalitate sportivă de 2.200 lei.

Iată mai jos și noul clasament final al sezonului regulat, dar și cel de play-off

VEZI PROGRAMUL FINAL AL PLAY-OFF-ULUI ȘI PLAY-OUT-ULUI SERIEI A VI-A


După retrogradarea din Liga a II-a, gruparea de sub Turnul Chindiei a trecut printr-o serie de schimbări, culminând cu numirea lui Mugur Porumbacu în postura de președinte al clubului și sosirea unui număr însemnat de foști jucători ai Otopeniului. Având ca rivale la promovare două puternice echipe, SCM Argeșul – ajunsă sub aripa Primăriei ca unică echipă a urbei lui Nicolae Dobrin și eterna candidată Fortuna acum Poiana Câmpina, Chindia a avut un start ușor ezitant după care nu s-a mai oprit din drum, indiferent că a fost vorba de echipe din subsol sau din fruntea clasamentului, e drept uneori ajutată și de șansă, cum a fost derbyul de la Pitești – cu golul egalării marcat în minutul 90.

Ploaie de recorduri pentru Chindia

În acest context, trebuie remarcate și performanțele echipei antrenate de Silviu Dumitrescu, ajunsă la final de sezon regulat cu doar un eșec și 10 goluri primite, la fel ca și FC Voluntari. E drept, ilfovenii au adunat mai multe puncte în clasamentul general, fiind și recordmeni ca număr de puncte și în play-off. În schimb, dâmbovițenii se laudă cu cu o linie de clasament cu cele mai puține goluri primite dintre toate echipele din Liga a III-a aflate în play-off, dar și cu faptul că sunt singurii care încep play-off-ul cu cifra 0 în dreptul eșecurilor.

Revenind la lupta pentru promovare, Chindia începe play-off-ul cu șase puncte avans față de Fortuna, singura echipă care pare să mai conteze în lupta pentru promovare. De remarcat că ultimele trei au fost obținute în weekend, atunci când s-au impus cu 2-1 în meciul direct din ultima etapă a sezonului regulat. În schimb, argeșenii au mari probleme financiare, iar posibila mutare a celor de la FC Clinceni la Pitești le taie orice speranțe de mai bine.

Înghesuială la play-out

La retrogradare vom avea parte de o luptă aprigă în condițiile în care primele patru clasate în play-out sunt înșirate pe o distanță de doar trei puncte, iar Titu e la doar cinci puncte de liderul FCM Târgoviște. Cu zece etape rămase de jucat, dar cu opt meciuri de echipă, pentru că făgărășenii de la Civitas sunt retrași, se poate întâmpla orice.

VEZI CLASAMENTUL FINAL AL SEZONULUI REGULAT ȘI CLASAMENTELE DE PLAY-OFF ȘI PLAY-OUT

 

 

Articol și infografii de Mihai ANDRIEȘ
Foto: SportArad

Mihai Andries 14 Apr. 2014, 20:05 Liga 3
Pe aceeași temă