Juventus a ținut Delta la respect și a obținut en fanfare promovarea în Liga 2. Oprița a câștigat duelul cu Selymes | FOTO și VIDEO

Marius ANGHEL 28 May. 2016, 04:12 Liga 3
Juventus a ținut Delta la respect și a obținut en fanfare promovarea în Liga 2.** Oprița a câștigat duelul cu Selymes | FOTO și VIDEO
  • Juventus București a devenit campioana Seria a II-a a Ligii 3 în ultima etapă a sezonului 2015/2016 și a promovat în Liga 2, campionat în care revine după o pauză de aproape cinci ani.
  • Echipa din Colentina a câștigat, vineri, la limită, 1-0 cu Delta Dobrogea Tulcea, însă mult mai lejer decât o arată scorul, derby-ul cluburilor neînvinse în acest sezon.
  • Bogdan Chipirliu a marcat golul victorie și al promovării în Liga 2, echipa sa având și varianta egalului pentru a-și îndeplini obiectivul.
  • Duelul Daniel Oprița – Tibor Selymes, antrenorii echipelor Juventus, respectiv Delta, a fost câștigat de mult mai tânărul și neexperimentatul Oprița. Visul promovării echipei tulcene a fost spulberat.

 

„Bine ați venit pe Stadionul Juventus din Colentina pentru a urmări ultimul meci al echipei Juventus București în Liga a 3-a”, așa a sunat anunțul crainicului micuței arene dintre blocuri din cartierul Colentina în momentul în care o parte dintre jucătorii celor două echipe apucaseră deja să lovească mingea pentru prima dată în acest joc. Ecoul tubelor și a tobelor fanfarei prezenta la fața locului încă vuiau, tribunele vibrau sub picioarele celor aproximativ 2.000 de spectatori care au luat cu asalt stadionul, iar la singura peluză galeria echipei gazdă flutura steaguri alb-albastre și producea un spectacol de culoare cu ajutorul fumigenelor. Luase start meciul dintre singurele echipe din primele trei ligi ale fotbalului românesc care până în acel moment nu pierduseră niciun joc în sezonul ce peste 90 de minute se încheia. Cine câștiga făcea pasul în Liga 2, însă Juventus era mai relaxată, deoarece avea și varianta egalului pentru a triumfa în final.

Gura crainicului parcă a fost aurită. Optimismul acestuia a lucrat în subconștientul jucătorilor prezenți pe teren. Juventus avea să domine jocul și să se impună de o manieră categorică în fața unui adversar ce se considera superior valoric. A fost doar 1-0 în final, după un nou gol reușit de golgheterul Bogdan Chipirliu, însă bucureștenii puteau câștiga la o diferență mult mai cruntă. Tulcenii au dominat și au dat senzația că se pot impune pe terenul rivalei doar cât a ținut usturimea din palmele jucătorilor după ce la intrarea pe gazon au fost îmbărbătați de „secundul” Daniel Florea. Strigătul crainicului că Juventus va promova i-a demotivat pe jucătorii lui Tibor Selymes. Ei fost primii care au luat cu asalt poarta lui Brie, însă incursiunile din flancuri ale zvâcilor Ella Ella și Dragu, s-au blocat de blocajele lui Carabela și Dima. Denis Dobra a încercat și el pe centru să străpungă apărarea dirijată din tribună de Daniel Oprița, însă fără nicio reușită. Aproape un sfert de oră a controlat jocul Delta, fără să-și creeze vreo ocazie importantă de gol, apoi încet-încet juventinii au preluat inițiativa.

Chipirliu a spulberat orice speranță a Deltei

Carabela (22) a tras primul semnalul că defensiva Deltei poate fi răpusă, însă mingea șutată de el din stânga careului mic a lovit bara, iar tot în acea fază Morariu a luftat incredibil în fața porții. Șutul lui Ilin din stânga e respins de pe linie de Asanache, din fața lui Wallace, iar la bara doua Chipirliu (24) pune latul din 3 metri și trimite pe lângă vinclu. Incredibil! În două minute, Juventus ratează patru mari ocazii de gol, însă cei care se aud pe stadion sunt tot cei 20 de suporteri tulceni infiltrați printre pașnicii spectatori de la tribuna a doua. Degeaba însă le cântă favoriților, deoarece Wallace (27) trece din nou pe lângă șansa deschideri scorului cu un șut pe lângă bara colțului lung. N-a mai ratat însă Chipirliu (42) aproape de finalul primei reprize, după ce Cazan a pătruns pe dreapta după ce l-a depășit în viteză pe Ghinea și l-a servit ideal la bara a doua pe coechipierul său. Putea fi însă 2-0 la pauză dacă portarul Preda n-ar fi scos aproape din vinclul colțului lung mingea șutată din marginea careului de Stoenac (45). Așa că s-a intrat doar cu avantaj minim la cabine, însă mirosul victoriei și al promovării deja plutea în aer.

Selymes e nemulțumit și face două schimbări chiar în debutul reprizei secunde. Intrările însă ale lui Cosmin Stoian și Nicu Crețu n-au produs niciun efect, bucureștenii fiind tot ei cei care au stăpânit jocul. Preda s-a remarcat însă în fața lui Chipirliu, iar Alin Ilin (58) a trimis peste transversală din șapte metri, iar Juventus rata din nou majorarea scorului. Și tot portarul Deltei a intervenit salvator în cinci metri la centrarea din stânga a lui Morariu (64) care se ducea direct pe capul lui Chipirliu. Nici intrările lui Ionuț Miron sau Mihai Anton n-au schimbat nimic în jocul oaspeților, la acest capitol punctând tot Oprița. Andrei Sin și Cristian Bustea, jucătorii echipei bucureștene proaspeți intrați au creat ultima mare ocazie de gol a partidei, însă cel din urmă a trimis cu latul (82) peste poartă din șapte metri. Nimic de regretat, fiindcă arbitrul George Găman a pus punct final partidei și sărbătoarea a început în Colentina.

Juventus câștigă în fața Deltei, își menține invincibilitatea în acest sezon de Liga 3 și promovează în Liga 2, acolo unde ultima dată a jucat în ediția 2011/2012. Daniel Oprița coboară pe teren, este aruncat în aer de jucători, iar Tibor Selymes fuge repede la cabine pentru a-și scurta suferința. Deși a avut un parcurs aproape fără greșeală, Delta i-a fost în cele din urmă inferioară rivalei Juventus și va trebui să îndure încă cel puțin un sezon în liga a treia.

JUVENTUS BUCUREȘTI    1
DELTA DOBROGEA TULCEA    0

Bogdan Chipirliu ’42

Juventus: Eugen Brie – Valentin Dima, Ilie Morariu, Wallace Alves da Silva, Iulian Carabela – Mădălin Mihăescu, Valentin Bărbulescu (cpt.)(Alexandru Vasile ’90+2) – Florin Cazan, Alin Ilin (Cristian Bustea ’66), Marian Stoenac (Andrei Sin ’77) – Bogdan Chipirliu (Bogdan Oprea ’87)
Rezerve neutilizate: Karoly Fila – George Manole, Eugen Nica
Antrenor principal: Marin Barbu
Antrenor secund: Fănel Nofitovici
Director sportiv: Daniel Oprița

Delta: Eduard Preda – Vișan Crețu (Cosmin Stoian ’46), Lucian Asanache, Ionel Ghinea, Andrei Roman – Valentin Apostol (cpt.) – Alexandru Vieru, Alexandru Chebac (Nicu Crețu ’46) – Johan Ella Ella (Mihai Anton ’84), Denis Dobra, Claudiu Dragu (Ionuț Miron ’57)
Rezerve neutilizate: Marian Trandafir – Samuel Cojoc, Daniel Dajboc
Antrenor principal: Tibor Selymes
Antrenor secund: Daniel Florea

Stadion: Juventus (București); Spectatori: 2.000; Arbitru: George Cătălin Găman 3 (Craiova); Asistenți: Doru Zamfir 3 (Slatina) și Mihai Marian Ionescu 3 (Suseni); Jucătorul meciului: Bogdan Chipirliu 4.

Articol și foto de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 28 May. 2016, 04:12 Liga 3
Pe aceeași temă