Jiul Rovinari, penalizată drastic de FRF. Decizia creează o situație ciudată pentru play-out

Marius ANGHEL 01 Apr. 2014, 15:52 Liga 3

Echipele din Banat care evoluează în seria a IV-a a C-ului par să fi scăpat de un loc care duce spre „D”. Jiul Rovinari a fost penalizată drastic cu 18 puncte de FRF din cauza datoriilor către jucători. Gruparea gorjeană a ajuns pe locul 10, cu doar 9 puncte în clasament. Situația e ciudată în acest moment, deoarece nu se știe ce puncte obținute de formația din Oltenia vor fi luate în calcul la startul play-out-ului.

Mai mulți jucători care au evoluat în tur la Rovinari au reclamat restanțele salariale mari. Încă din iarnă gruparea gorjeană a fost penalizată cu patru puncte iar numărul punctelor „sustrase” s-a mărit constant.

Astfel, în acest moment Jiul a ajuns la „șase victorii” retrase din zestea obținută pe teren. „Nu am putut să plătim și Comisia de abia așteaptă să te penalizeze. Noi am trimis o hârtie și am explicat că nu am putut plăti pentru că am avut contul bancar blocat, dar nu am fost luați în seamă. Noi vrem să ne rezolvăm problemele și să continuăm, nu să ne retragem. Peste tot sunt probleme de natură financiară, sperăm să trecem peste, deși mai sunt jucători care își așteaptă banii”, ne-a spus Gheorghe Voinescu, organizatorul de competiții al echipei gorjene.

Până acum clubul a achitat banii către trei jucători: Ahrițculesei, Turieanu și Trașcă. Pentru primul au fost penalizați cu opt puncte, în timp ce pentru ultimul cu zece. Mai mult, echipa a primit și o amendă usturătoare de 70 de milioane de lei vechi. În continuare există o obligație stringentă către Neacșu, dar s-a obținut o amânare a plății. La rând așteaptă însă Lăcătușu și alți jucători către care există datorii.

Echipa gorjeană vrea să continue totuși campionatul, mai ales că e posibil ca la final nimeni să nu mai pice. Avrigul s-a retras deja iar pentru sezonul viitor se întrevăd serii de câte 14 echipe. Interesant e totuși cum se va calcula în actualul sistem, în care gorjenii ar trebui să intre în play out, cu ce puncte trebuie să pornească Jiul Rovinari în faza următoare. Deoarece regulamentul prevede ca echipele din play out să rămână cu punctele obținute împotriva celorlaltor competitoare cu care intră în lupta pentru salvarea de la retrogradare.

Sursa: Sport9

Marius ANGHEL 01 Apr. 2014, 15:52 Liga 3
Pe aceeași temă