Cea mai bună echipă din Galați în Liga 3, pentru al doilea sezon consecutiv, s-a despărțit de antrenor! ”Se încheie un capitol de 3 ani în care am scris istorie”

Marius ANGHEL 21 May. 2024, 16:09 Liga 3
Cea mai bună echipă din Galați în Liga 3, pentru al doilea sezon consecutiv, s-a despărțit de antrenor! ”Se încheie un capitol de 3 ani în care am scris istorie”

Unirea Braniştea a încheiat pentru al doilea sezon consecutiv campionatul Ligii 3 pe locul 3 în play-off, în Seria 2, însă mai departe nu va mai continua cu antrenorul pe care l-a avut în ultimii trei ani.

Ionuț Niculcea și-a anunțat despărțirea de echipa din județul Galați, promovată sub conducerea sa în al treilea eșalon în vara anului 2022.

Ionuț Niculcea s-a despărțit de Unirea Braniștea: ”Se încheie un capitol de 3 ani în care am scris istorie”

De la promovarea din 2022, când a trecut cu 5-2 la general de brăilenii de la Victoria Traian (1-2 la Traian și 4-0 la Galați, pe stadionul Oțelul), Unirea Braniştea a reprezentat cel mai bine județul Galați în Liga 3. În cele două sezoane l-a avut pe banca tehnică pe Ionuț Niculcea, cel care acum, după ultimul joc desfășurat în ediția 2023-2024, și-a anunțat despărțirea de club.

”Oficial se încheie un capitol de 3 ani în care am scris istorie. Am plecat împreună la drum din Liga a 4-a promovând direct din primul an; în al doilea an am surprins, depășindu-ne cu mult obiectivul și acum în al treilea an am repetat istoria de anul trecut terminând pe un loc de cinste în clasament.

Un loc 3 bine meritat. A fost un an cu obstacole, un an în care mulți nu ne dădeau șanse să intrăm nici măcar în play-off dar… cum spuneam mai demult… nu mor caii când vor câinii! Nu regret acele meciuri pierdute de la jumătatea campionatului ce au îngreunat parcursul pentru că asta ne-a dat ocazia să ne arătăm valoarea iar ca și antrenor, pe această cale doresc să le mulțumesc colegilor din breaslă care nu au ezitat să mă felicite cu orice ocazie!

Este plăcut să auzi atâtea aprecieri în jur și să ți se valideze munca și efortul din partea celor care știu cu adevărat ce înseamnă fotbal”, a transmis Niculcea, citat de Sport Galați.

Unirea Braniștea, de două ori pe locul 3 în Seria 2, în prezențele sale în Liga 3

La prima sa participare în Liga 3, în sezonul 2022-2023, Unirea Braniștea s-a clasat pe locul 3 în play-off-ul Seriei a 2-a, cu 54 de puncte acumulate în 27 de meciuri, fiind depășită de Metalul Buzău (58 puncte) și CSM Râmnicu Sărat (56 puncte), care n-au putut promova în Liga 2, și clasându-se peste Aerostar Bacău (40 puncte).

În sezonul recent încheiat, 2023-2024, Unirea Braniștea a jucat din nou în play-off-ul Seriei 2 și a terminat tot pe locul 3, cu 40 de puncte, sub Metalul Buzău (74 puncte) și CSM Focșani (53 puncte), care urmează să joace în faza semifinală a barajului de promovare, și peste Sporting Liești (48 puncte), cealaltă echipă din județul Galați prezentă în Liga 3.

La nivel de Liga 3, Unirea Braniștea a fost cea mai bună echipă din județul Galați.

Foto: Unirea Braniștea

Marius ANGHEL 21 May. 2024, 16:09 Liga 3
Pe aceeași temă