Stadion nou în Bistrița! În an electoral, CJ anunță cu mare fast construirea unei arene moderne și face publice primele detalii: la cât se ridică investiția și câte locuri va avea

Andrei PASCU 11 Apr. 2024, 16:06 Liga 3

E an electoral, iar asta se vede până și în sport, cu atât mai mult în orașele care au avut echipe de fotbal cu mare tradiție. În Bistrița se vorbește de un nou stadion, iar anunțul a fost făcut în cadrul unui eveniment în care tot ”show-ul” a fost luat de președintele CJ Bistrița-Năsăud!

Cu pieptul în față, așa cum ies toți politicienii în an electoral, mulți doar în an electoral, președintele CJ Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, a venit pe o scenă amenajată pe Stadionul ”Jean Pădureanu”, unde a vorbit despre cât de mult iubește fotbalul și ce proiecte importante are în plan.

Gloria Bistrița Năsăud va avea un nou stadion!

În timp ce în spatele său rula mesajul ”Sportul pe mâini bune”, președintele Moldovan a precizat printre altele, conform Bistrițeanul, că ”anul trecut am actualizat studiul de fezabilitate pentru noul stadion de lângă Teraplast Arena. Va fi un stadion de patru stele UEFA cu circa 10.875 de locuri, cu zone de tribune VIP și loje VI.

(…) suntem interesați de cetățeni. Sper ca pentru prima dată în istoria orașului – Primăria Bistrița să vină alături de Consiliul Județean în două domenii cheie: sănătatea și sportul – în care Primăria Bistrița nu a investit până acum nimic.

Sunt încrezător că vom reuși să facem un parteneriat funcțional, pentru a oferi servicii publice de calitate cetățenilor din oraș și județ.

Este inadmisibil ca banii din taxele și impozitele bistrițenilor să se ducă pe tot felul de avioane, hărmălăi și lucruri făcute alandala.

Vom continua să avem grijă de toți cei care vor să facă sport. Toate facilitățile în viitoarea bază sportivă vor fi gratuite pentru toți cei care vor să facă sport. Complexul sportiv este în momentul de față la dispoziția cetățenilor și va fi în continuare”.

Bistrița, stadion de 40 de milioane de euro și 10.875 de locuri

Construcția stadionului va costa 40 de milioane de euro, iar arena va fi încadrată în categoria patru stele UEFA. Apar din ce în ce mai multe stadioane moderne în orașe mici, care nu au echipe în primele două divizii, iar recent a fost anunțată construirea unui nou stadion, de 10.875 de locuri, în Bistrița, oraș care are echipă în Liga 3, în Seria 9, unde ocupă chiar locul 1 în play-off și din sezonul următor ar putea să joace în Liga 2.

În proiect sunt incluse și mai multe zone de agrement, dar și o pistă de atletism.

Județul Bistrița-Năsăud va avea stadion de peste 10.000 de locuri, la standarde UEFA!

De curând, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a reactualizat documentațiile pentru noua investiție, aflată în apropierea TeraPlast Arena și a Bazei Sportive Gloria.

 Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud Emil Radu Moldovan a anunțat că stadionul cu circa 10.875 de locuri va avea 4 stele UEFA. Odată cu finalizarea lui, zona va deservi atât sportul de performanță cât și pe cel de masă, începând de la handbal, fotbal, atletism, baschet, tenis, lupte și nu numai.

Va fi locul în care vom striga din tot sufletul „Hai Gloria!” și unde vom trăi împreună toate marile reușite ale sportivilor și echipelor noastre.

În același timp, se va moderniza și stadionul „Jean Pădureanu”, cu bani de la bugetul local, Compania Națională de Investiții și din fonduri europene. Acesta va fi integrat în Parcul Municipal, asigurând totodată legătură cu Pădurea Codrișor. În zonă va fi amenajată o scenă pentru evenimente mari ale orașului dar și pentru activități relaxante în aer liber.

Suporterii care au venit astăzi la stadion pentru meciul echipei noastre din Play Off-ul seriei a 9-a, Liga a 3-a au urmărit pe un ecran de mari dimensiuni imagini cu noile proiecte de dezvoltare a sportul bistrițean.

Apreciem în mod deosebit investițiile în infrastructură pentru că oferă sportivilor noștri condițiile ideale pentru marea performanță! Mulțumim!”, a anunțat Gloria Bistrița Năsăud pe pagina de Facebook.

Gloria Bistrița Năsăud, șanse mari de promovare din Liga 3 în Liga 2

Gloria Bistrița Năsăud este pe locul 1 în play-off-ul din Seria 9 a Ligii 3, cu 44 de puncte, la cinci puncte de locul 2, ACS Mediaș, dar la nouă puncte peste locul 3, Unirea Ungheni. În cele două meciuri disputate în play-off, Gloria Bistrița Năsăud a adunat o victorie și un egal, 3-0 cu CS Universitar din Alba Iulia și 1-1 cu ACS Mediaș.

În etapa a 3-a va întâlni, pe teren advers, Unirea Ungheni.

Foto: Gloria Bistrița Năsăud și Bistrițeanul

https://liga2.prosport.ro/liga-3/adorian-himcinschi-si-a-dat-demisia-de-la-industria-galda-ultima-clasata-in-play-out-ul-seriei-9-din-liga-3-19305624

https://liga2.prosport.ro/liga-3/minerul-ocna-dej-s-a-despartit-de-dan-roman-dupa-nici-doua-luni-19305618

https://liga2.prosport.ro/liga-3/progresul-fundulea-are-un-nou-stadion-si-baza-sportiva-moderna-19305610

https://liga2.prosport.ro/liga-3/inainte-modelu-are-un-nou-antrenor-pe-virgil-nitoi-19305605

https://liga2.prosport.ro/liga-3/sanatatea-cluj-parasita-de-francisc-dican-19305598

Andrei PASCU 11 Apr. 2024, 16:06 Liga 3
Pe aceeași temă