Geta Onu se află în război deschis cu FRF

18 Aug. 2009, 12:49 Liga 3
Geta Onu se află în** război deschis cu FRF

 

Situația de la clubul ACU rămâne în continuare confuză, la fel cum este și în cadrul Federației Române de Fotbal. Conducerea clubului și antrenorii nu sunt convinși 100% în ce divizie va evolua echipa, după ce a fost purtată de Federația Română de Fotbal în eșaloanele doi, trei și chiar patru.

 

Conform ultimei hotărâri dată de Comisia de disciplină, ACU va juca începând de vineri în Liga a III-a. Dar, pe rol se află un memoriu făcut la Comisia de apel, care ar putea întoarce decizia luată la „disciplină”. „Noi am făcut apel la decizia luată de Comisia de disciplină. Cel mai probabil marți se va judeca memoriul nostru, deoarece e în regim de urgență. Deocamdată suntem în Liga a III-a, dar dacă se va judeca corect la «apel» atunci s-ar putea să jucăm sâmbătă, în Liga a II-a”, spune Geta Onu.


O altă certitudine este că Federația Română de Fotbal, prin Comisia de competiții, nu a repartizat-o pe ACU în nici o serie din Liga a III-a, deși campionatul ar trebui să înceapă vineri, iar CCA ar trebui să delege brigăzi de arbitrii la aceste meciuri din eșalonul trei.

 

Tot la capitolul certitiudini, se poate menționa intenția conducerii de la ACU de a se adresa forului internațional de la Lausanne, pentru a lua o altă decizie în privința retrogradării echipei în Liga a III-a, a penalității sportive de 1 miliard de lei dictată de FRF și a faptului că Geta Onu nu va mai putea intra timp de doi ani pe un stadion de fotbal. „Dosarul este pregătit pentru a fi trimis la TAS. După ce vom epuiza toate căile de atac din FRF și nu vom fi mulțumiți de decizia luată, atunci vom merge la Lausanne. Mă gândesc și la o sumă mare ca despăgubiri morale pe care o voi cere celor din FRF, dacă voi câștiga procesul de la TAS”, a concluzionat Geta Onu.

 

Altfel, haosul e la el acasă la FRF. Pe siteul oficial al clubului, la liga a III-a apar meciurile din cadrul primei etape, însă mai multe echipe sunt desființate, iar altele, conform ultimei repartizări, sunt în altă serie. Nici siteul oficial al Comisiei Centrale de Arbitri nu se lasă mai prejos și postează la delegări partidele din etapa a doua. „Habar nu avem cu cine jucăm în prima etapă”, au spus antrenorii echipelor arădene angrenate în Liga a III-a.

 

Articol scris de Daniel Berar

18 Aug. 2009, 12:49 Liga 3
Pe aceeași temă