Florin Maxim are, în mod evident, un rol cheie în parcursul Hunedoarei de până acum. Și nu doar pentru rezultatele echipei, din Seria 9 a Ligii a 3-a, ci și pentru că e una dintre cele mai solide formații de la nivelul întregului campionat. Antrenorul de 40 de ani a ajuns la 48 de meciuri consecutive fără înfrângere.
Cele 48 de partide la rând terminate cu victorie sau la egalitate au fost bifate pe parcursul a peste doi ani, pentru CS Hunedoara, dar și pentru echipa pregătită anterior, fosta Viitorul Şelimbăr, numită acum CS Comunal Șelimbăr, pe care a dus-o în Liga 2 la finalul sezonului trecut, dar de unde a plecat din cauza unor neînțelegeri cu conducerea.
Florin Maxim a vorbit despre realizările de pe plan personal, dar nu se gândește să ducă acest record la cote cât mai înalte, principalul său obiectiv fiind să promoveze CS Hunedoara în Liga 2.
”Nu fac un titlu de glorie din această statistică. Sigur, îmi place să câştig, de aceea ne antrenăm, dar nu asta e prioritar. Important e ca echipă să joace, să funcţioneze aşa cum îmi doresc eu. Iar până acum s-a nimerit să fie aşa cum am gândit-o.
Dar nu e un şir doar al meu, e al staffului, al tuturor jucătorilor cu care am lucrat şi lucrez, al conducerilor, al tuturor celor care fac ca lucrurile să meargă bine în sânul unei echipe. Da, recunosc, şi când jucăm amicale vreau să câştig, aşa sunt construit şi sper ca statistica asta să se tot prelungească”, a spus Florin Maxim pentru site-ul oficial al clubului din Hunedoara.
E adevărat că în cariera lui Maxim există și două eșecuri, ambele în Cupa României, unul suferit din cauza infectărilor cu COVID de la nivelul lotului, iar altul pierdut după minutul 90, în prelungiri.
Pe vremea în care o pregătea pe fosta Viitorul Șelimbăr, în octombrie 2020, au existat prea multe cazuri de coronavirus în rândul fotbaliștilor echipei sale, iar partida cu Universitatea Cluj, din turul 4 al competiției, a fost pierdută la ”masa verde”, cu 0-3.
Apoi, în acest sezon, în septembrie 2021, CS Hunedoara a cedat în prelungiri în partida cu FCSB, din 16-imile Cupei României, cu 3-5, după ce în timpul regulamentar rezultatul a fost egal, 3-3.
Când a venit vorba de începuturile sale în antrenorat, Florin Maxim a recunoscut că un impact în decizia sa, de a deveni ”principal” după retragerea din cariera de fotbalist, a fost reprezentat de colaborarea cu Dan Petrescu, de la Sportul Studențesc.
Actualul antrenor al campioanei României, CFR Cluj, i-a deschis noi orizonturi prin ideile pe care le-a dat jucătorilor la acel moment, la începutul anilor 2000.
”Licenţa B am făcut-o încă de pe vremea când jucam la Farul Constanţa. De altfel, ideea mi-a însămânţat-o cumva, Dan Petrescu, la Sportul. Atunci el ne cerea să ne notăm antrenamentele, ca să ne cunoaştem mai bine şi să ne organizăm cumva şi sportiv şi extra-sportiv.
Şi am zis că ar fi ok să încerc, eram cumva pasionat dar sub nicio formă nu mă gândeam, atunci, să iau calea aceasta, după retragere. Am fost un jucător impulsiv, vorbeam mult, gesticulam… pe de altă parte, vedeam alte reacţii ale jucătorilor vizavi de oameni din staff şi mă gândeam dacă îmi face cineva mie aşa ceva îl iau de gât… dar când treci pe partea cealaltă vezi altfel lucrurile.
Revenind, după ce am ajuns la Voluntari, aveam deja aproape 35 de ani, avusesem o operaţie la ligamente şi mi-era din ce în ce mai greu. De echipă se ocupa Dan Leasa şi mi-a propus să preiau grupa de juniori. Am zis să încerc, am urmărit antrenamentele lor şi a început să îmi placă. Dar recunosc că dacă mă puneai, de pildă, să organizez încălzirea nu ştiam de unde să mă apuc.
Aveam multe idei, dar în acelaşi timp nu reuşeam să mi le organizez. Apoi, uşor-uşor a început să îmi placă şi după a urmat pasul la seniori”, a mai declarat antrenorul.
CS Hunedoara are șanse mari să promoveze în Liga 2 la finalul campionatului Ligii a 3-a, ținând cont de rezultatele înregistrate până acum în Seria 9, unde după 15 etape are 43 de puncte (14 victorii și un rezultat de egalitate). Pe lângă bilanțul foarte bun al raportului meciuri-rezultate pozitive, are și un golaveraj excelent, de plus 41, 55 de goluri marcate și numai 14 primite.
Referitor la cele 43 de puncte adunate până acum, performanța mai este înregistrată de doar două echipe din Liga 3, Progresul Spartac (liderul Seriei 4) și CSM Reșița (liderul Seriei 7).
În ierarhia Seriei 9, hunedorenii sunt urmați de Metalurgistul Cugir, 36 de puncte, și de Unirea Ungheni, 29 de puncte. Pe locul 4 se află Viitorul Cluj, cu 24 de puncte.
https://liga2.prosport.ro/liga-3/csm-ramnicu-sarat-si-a-pierdut-golgheterul-ricardo-mihalache-a-parasit-romania-si-a-semnat-un-contract-exotic-19215590
https://liga2.prosport.ro/liga-3/cristian-vlad-numit-manager-sportiv-la-cs-blejoi-echipa-prahoveana-la-care-a-ajuns-fostul-presedinte-al-petrolului-s-a-reunit-de-urgenta-pentru-un-amical-de-lux-cu-dinamo-19215573
https://liga2.prosport.ro/liga-3/marius-savu-trece-de-sub-comanda-lui-adrian-mihalcea-sub-cea-a-lui-dorinel-munteanu-sc-otelul-a-perfectat-al-patrulea-transfer-dar-s-a-despartit-si-de-doi-jucatori-19215561
https://liga2.prosport.ro/liga-3/dorin-toma-ridica-nivelul-asteptarilor-la-scm-zalau-dupa-transferurile-numeroase-vrem-sa-formam-o-echipa-puternica-au-plecat-11-fotbalisti-si-au-venit-patru-19215532