Florin Costea și-a prelungit contractul cu Viitorul Dăeşti. ”Am avut oferte şi acum, dar îmi este bine acasă, lângă familie.” Planurile de viitor ale fostului internațional, cine își dorește să câștige titlul în Liga 1 și cu ce echipă din Craiova ține | INTERVIU

Adrian MUJEA 10 Jul. 2020, 15:36 Liga 3

Ajuns la 35 de ani, fostul internațional Florin Costea şi-a prelungit acordul cu echipa de Liga a 3-a Viitorul Dăești, pentru care a marcat 12 goluri în sezonul ”înghețat” din cauza pandemiei. „Cioară” are casa la doar câteva minute de stadionul de la Fedeleșoiu, se dedică familiei sale și anunță că îşi va încheia cariera la Dăești. Fetiţa sa, Natalia (2 ani), este cea mai înfocată fană a sa.

Vârful orginar din Drăgășani a jucat pentru Rarora, Universitatea Craiova, FCSB, CS Turnu Severin, CFR Cluj, Arsenal Tula (Rusia), Zakho FC (Irak), CSM Râmnicu Vâlcea, ACS Șirineasa, U Craiova 1948 SA și Atletic Bradu. A strâns 192 de meciuri în primul eșalon, reușind să înscrie de 60 de ori. Pentru naționala României a strâns cinci meciuri.

Florin Costea: ”Cât timp sunt sănătos, îmi doresc să joc fotbal. Joc doar de plăcere”

Florin Costea a acordat un interviu în exclusivitate pentru Liga2.ro, în care a vorbit despre planurile pe care le are cu Viitorul Dăeşti în sezonul viitor.

Florin, ai semnat pe încă un an cu Viitorul Dăeşti, ce obiective ai pentru sezonul următor?
Am prelungit pentru încă un an. Dăeşti este ultima echipă la care voi juca, de aici mă retrag. Sunt acasă, mă simt foarte bine, vom vedea ce va fi şi dacă se va relua Liga a 3-a. Îmi doresc să înceapă cât mai repede, îmi este dor să joc fotbal. Încă sunt pasionat să fac acest sport, de asta vin zi de zi la antrenamente şi mă pregătesc. Cât timp sunt sănătos, îmi doresc să joc fotbal. Joc doar de plăcere. Pot să mai joc jumătate de an, un an, doi ani sau până la 40 de ani. Dacă sunt ferit de accidentări joc cât timp mă vor ţine picioarele, apoi voi pune stop. Nu voi veni să mă fac de râs, joc cât timp mă ajută corpul. Unde să mai plec, merg deja pe 36 de ani, am avut oferte şi acum, dar îmi este bine acasă, lângă familie. Am fost plecat timp de 20 de ani şi chiar nu mai vreau să plec. Am declarat de când am venit aici că nu mai vreau sa plec.

Ai avut un sezon trecut bun, ai fost golgheterul Seriei a 4-a. Ai marcat 12 goluri.
Nici când jucam la nivel înalt nu mi-am propus un număr de goluri. Sper să ajut echipa. Pentru mine este important să câştige ea şi atunci este bine pentru toată lumea. Nu contează că am fost golgeterul seriei, vom vedea ce va fi în sezonul următor, poate vom mai face şi alte transferuri. Cel mai important este însă să putem începe antrenamentele normale, jocurile amicale şi cantonamentul, apoi meciurile oficiale. Vedeţi însă ce se întâmplă în ţară şi nu ştim ce va fi, nu îşi poţi face planuri. Avem o echipă foarte bună din punct de vedere ofensiv şi sperăm să marcăm în continuare multe goluri. Este adevărat că am luat multe goluri în sezonul trecut, aşa a fost să fie, dar a fost vina întregii echipe, inclusiv a atacanţilor, nu doar a fundaşilor. Sper ca în sezonul viitor să fim în primele 5-6 echipe din serie.

  • În acest sezon de Liga 3 ”înghețat” din cauza pandemiei după doar 16 etape desfășurate dintr-un total de 30, practic după doar o rundă disputată în retur, Viitorul Dăești s-a clasat pe locul 11 din 16 în Seria a 4-a, cu 20 de puncte. Nicio echipă nu a retrogradat însă în această ediție.

”Am avut cele două accidentări la genunchi şi atât, ele m-au tras mult înapoi”

E greu să revii la antrenamente după o pauză aşa lungă?
Nu îmi este greu. Eu fac sport de 4-5 ori pe săptămână: alerg, joc tenis de câmp, merg la sala de forţă, îmi place sportul. Îmi era dor de fotbal, nu am jucat în perioada de pandemie, de aceea şi sunt aici şi vreau să joc în continuare. Eu am avut cele două accidentări la genunchi şi atât, ele m-au tras mult înapoi, dar am avut o viaţă destul de profesionistă.

Intenţionai să urmezi cursurile de antrenor?
Din iarnă mă înscriu să fac cursurile de antrenor cu licenţa A şi B. Acum am doar licenţa C. Am de câţiva ani licenţa la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, am masterul, modulul 1 şi 2 de pedagogie, tot ce este posibil. Chiar am fost recent să îmi ridic toate diplomele.

”Eu ţin cu ambele echipe din Craiova. Îmi doresc ca Bănia să aibă două echipe de top”

Cine ia titlul?
Îmi doresc să câştige Craiova. Va fi un final de campionat echilibrat, cred că lupta se va da în ultima etapă, în meciul direct. Eu ţin cu ambele echipe din Craiova, este foarte bine că a intrat şi U Craiova 1948, îmi doresc să promoveze şi echipa lui Adi Mititelu în Liga 1 şi Bănia să aibă două echipe de top. Ar fi foarte bine pentru fotbalul românesc şi pentru cel din Craiova. Oltenii erau la mare căutare cu ani în urmă, apăreau jucători de mare valoare de la Dolj, Vâlcea, Olt, dar fotbalul românesc a scăzut în ultima perioadă, copiii sunt atraşi de tehnologia nouă.

Este greu într-o serie cu deplasări atât de lungi?
Sper să fim repartizaţi în seria cu echipele din Dolj şi Argeş, deoarece este foarte obositor să facem deplasări de peste 4-500 km. Eu cred că vom fi în Seria a 3-a. Ar fi bine pentru fotbalul vâlcean să fie trei echipe, mai este Horezu, îmi doresc să promoveze şi Minerul Costeşti şi să fim trei echipe din judeţ.

Adrian MUJEA 10 Jul. 2020, 15:36 Liga 3
Pe aceeași temă