Florin Costea a reușit o ”dublă” și a scos un penalty pentru Dăești, la primul meci jucat în 2021. Fostul golgheter al Ligii 1 își pregătește viitorul: ”O să fac cursurile de antrenor, dar voi antrena după ce nu mai joc”

Adrian MUJEA 13 Mar. 2021, 14:19 Liga 3
Florin Costea a reușit o ”dublă” și a scos un penalty pentru Dăești, la primul meci jucat în 2021. Fostul golgheter al Ligii 1 își pregătește viitorul: ”O să fac cursurile de antrenor, dar voi antrena după ce nu mai joc”

Ajuns la 35 de ani, fostul internațional Florin Costea a fost jucătorul meciului în derby-ul județului Vâlcea din Liga 3, Viitorul Dăești – Flacăra Horezu 4-0 (3-0).

Partida din etapa a 11-a a Seriei a 7-a din Liga 3 s-a disputat vineri pe stadionul Municipal din Râmnicu Vâlcea, deoarece gazonul de la Fedeleșoiu, stadionul echipei din Dăești, este în refacere.

Florin Costea, ”dublă” la primul meci jucat în 2021

Costea a marcat o ”dublă” și a scos un penalty pentru Dăești, echipă care a adus în iarnă cinci jucători și antrenorul de la Flacăra Horezu, în tentativa de a construi o echipă puternică. Astfel, atacantul Dăeștiului crede că în prima parte a sezonului s-au risipit multe puncte datorită stării precare a gazonului de la Fedeleșoiu.

”A fost un meci greu, scorul nu reflectă realitatea din teren. Cred că am marcat când a trebuit, în primul minut al reprizelor, asta a făcut diferența. Am luat trei puncte și nimic mai mult. În iarnă au venit jucători cu calitate și sperăm să ne ajute să urcăm cât mai mult în clasament. Noi ne luptăm să câștigăm fiecare meci și tragem linie la final. Am pierdut foarte ușor multe puncte în tur, datorită și terenului care ne-a împiedicat. Meseria mea de atacant este să înscriu, dar mai important este să câștige echipa și să luăm trei puncte la fiecare meci. Am fost încrezător toată viața, din acest motiv am reușit să joc la un nivel foarte înalt”, a spus Florin Costea la finalul partidei din Zăvoi.

Golurile echipei Viitorul Dăești în meciul cu Flacăra Horezu au fost reușite de Samson Nwabueze (1), Florin Costea (9, 46), și Florian Pîrvu (18 – penalty).

Florin Costea vrea să devină antrenor, dar doar după ce își încheie cariera de fotbalist: ”Nu sunt pasionat să și joc și să antrenez”

Pentru viitor, Florin Costea se gândește la o carieră de antrenor, însă doar după ce va renunța la cea de jucător.

”O să fac cursurile de antrenor cât mai curând, dar mai vreau să joc, cât mă țin picioarele. Când nu mai pot să joc, ridic mâna și mă dau singur la o parte. Eu vreau doar să joc, asta îmi place, nu sunt pasionat să și joc și să antrenez. Când voi dori să antrenez, voi pune stop carierei de jucător. Poate voi ajunge un antrenor mare, nu știi ce îți oferă viitorul în viață, trebuie să profiți de oportunitățile care apar. Când eram mic îmi doream să fiu fotbalist, dar nu mă gândeam că ajung să joc la echipa națională, chiar dacă asta visam”, a mai declarat Costea, fost golgheter al Ligii 1, la egalitate cu Gigel Bucur, în 2009, despre ceea ce vrea pentru viitorul său.

Debut cu dreptul pentru Adi Popa la Viitorul Dăești

Antrenorul-jucător de la Viitorul Dăești, Adrian Popa a debutat astfel cu dreptul la Dăești, după ce în ultimii trei ani a pregătit echipa din Horezu.

”Ne-am bucurat că am câștigat, băieții s-au dăruit și merită felicitați. Cele trei puncte ne bucură foarte mult. Luăm fiecare meci în parte și ne dorim să luăm puncte și să urcăm în clasament. La Șelimbăr ne așteaptă un joc foarte greu, o să îi studiem bine și încercăm să ne întoarcem cu un rezultat bun de la Avrig”, a anunțat antrenorul Dăeștiului, Adrian Popa.

Gabriel Mangalagiu: ”Jucătorii mei sunt încă necopți”

Antrenorul Flacărei, Gabriel Mangalagiu, crede că echipa sa nu are încă capacitatea de a se monta la un joc contra unei echipe puternice, cum este Dăești, fostă formație pe care a pregătit-o inclusiv în acest sezon.

”Sunt dezamăgit de atitudine, nu neapărat de joc. Mă așteptam la riposta aceasta din partea Dăeștiului. Viitorul are jucători cu experiență și valoare. Horezu a intrat cu teamă în joc, presiune nu am avut, dar am primit goluri în start de reprize. Jucătorii mei sunt încă necopți pentru Liga a 3-a, nu au capacitatea de a se monta în jocuri contra unor echipe puternice. Va fi un retur de evaluare, doar cine va face față va rămâne, dar am copii tineri, care pot să crească. Dăeștiul s-a întărit în iarnă cu jumătate de echipă, are jucători cu experiență, se pot bate la promovare, dar mai este mult până departe. La noi a plecat jumătate de echipă”, a spus Gabi Mangalagiu.

George Popolan: ”Locul 2 este departe”

Primarul din Dăești, George Popolan speră ca echipa sa să revină la Fedeleșoiu chiar peste două etape, când este programat următorul joc acasă.

”Felicit toată echipa pentru rezultat, băieții trebuie să rămână cu picioarele pe pământ și să meargă mai departe. Un aspect important este prezența noastră în Zăvoi, mulțumesc primarului Mircea Gutău și directorului de la SCM, Marius Țuca că ne-au găzduit, altfel nu putea fi un spectacol fotbalistic. De obicei, când sunt două echipe din același județ apar orgolii, acum nu a fost nevoie de așa ceva, a fost un fotbal curat. Sper ca terenul nostru de la Fedeleșoiu să găzduiască pe viitor aceste meciuri frumoase. Mulțumim CL Dăești, Consiliului Județean și sponsorilor că sunt aproape de această echipă frumoasă. Locul 2 este departe, dar ne luptăm pentru fiecare punct, toate jocurile vor fi dificile”, a spus George Popolan.

După 11 etape, Viitorul Dăești se află pe locul 7, cu 14 puncte, în timp ce Flacăra Horezu este pe poziția a 5-a, cu 16 puncte.

În runda următoare, a 12-a a Ligii 3, Dăeștiul joacă în deplasare la liderul Viitorul Șelimbăr (19 martie, ora 15:00), în timp ce Horezu o întâlnește pe teren propriu pe Măgura Cisnădie (20 martie, ora 15:00), a patra clasată în Seria 7.

REZULTATELE ETAPEI a 11-a a LIGII 3

https://liga2.prosport.ro/liga-3/restart-in-campionatul-liga-3-cu-toate-echipele-in-viata-etapa-a-11-a-debuteaza-astazi-cu-16-jocuri-dar-si-cu-o-partida-amanata-din-cauza-problemelor-cu-covid-19-19174057

Adrian MUJEA 13 Mar. 2021, 14:19 Liga 3
Pe aceeași temă