Florian Pîrvu crede că Viitorul Dăeşti va fi una dintre echipele surpriză ale noului sezon de Liga 3. Motivul pentru care Florin Costea ”nu se lasă”, cum a convins conducerea toți jucătorii să semneze prelungirea contractului și obiectivul trasat

Adrian MUJEA 29 Jun. 2020, 12:02 Liga 3
Florian Pîrvu crede că Viitorul Dăeşti va fi una dintre echipele surpriză ale noului sezon de Liga 3. Motivul pentru care Florin Costea ”nu se lasă”, cum a convins conducerea toți jucătorii să semneze prelungirea contractului și obiectivul trasat

Florian Pîrvu (29 ani), mijlocaşul echipei Viitorul Dăeşti, este convins că formaţia sa va fi una din revelaţiile noii ediții a Ligii 3.

După trei luni de pauză provocată de pandemia de coronavirus, Florian Pîrvu a revenit cu mare poftă de fotbal la antrenamentele Dăeştiului, la Fedeleşoiu. Echipa pregătită de Gabi Mangalagiu şi Luci Giurcă se antrenează în grupuri de şase jucători, respectând normele în vigoare ale autorităţilor.

„Fiecare s-a pregătit cum a putut, a fost greu pentru noi să stăm trei luni fără să facem antrenamente cu echipa. Pe noi, sportivii, ne dezavantajează să ne antrenăm în grupuri mici, fotbalul este un sport colectiv, dar asteptăm să treacă toate restricţiile şi să ne putem pregăti toată echipa, nu cu câţiva jucători, că nu suntem la atletism. Pregătirea fizică în grupuri nu se compară cu fotbalul pe teren mare. Îmi era dor de antrenamente, a fost foarte greu să stăm acasă, am fost ca într-o colivie”, spune fotbalistul vâlcean.

Obiectivul Dăeștiului va fi o clasare în primele locuri

Dacă în sezonul întrerupt de pandemie, Viitorul Dăești a fost debutantă la Liga a 3-a și s-a clasat pe locul 11 din 16 în Seria 4 după 16 etape desfășurate dintr-un total de 30, mijlocaşul central este convins că echipa sa va face o figură mult mai frumoasă în viitorul campionat. Pîrvu speră și ca în noua ediție de Liga 3 echipa sa să fie repartizată în altă serie.

„Aşteptăm să începem şi cantonamentul, obiectivul va fi probabil o clasare în primele 3-4 locuri, mai ales că nu a plecat nimeni, suntem aceiaşi jucători. Ne-am întărit pe fază defensivă, unde am avut probleme în tur, acum avem soluţii mai multe în apărare. Noi sperăm să fim cât mai sus, să nu mai avem ghinion şi să fim undeva în primele trei locuri, pentru că avem jucători valoroşi şi cu experienţă. Anul trecut am avut multe deplasări foarte lungi, conducerea ne-a creat condiţii bune, dar era obositor să jucăm a doua zi. Cred că, dacă vom fi repartizaţi în seria cu Bucureşti şi Craiova, seria va fi ceva mai puternică, mi se par echipe mai bune decât cele din zona Aradului”, spune Florian Pîrvu.

Toți componenții lotului Viitorului au semnat prelungirea

Florian Pîrvu spune că toți componenții lotului au semnat prelungirea contractului, fiindcă șefii de la viitorul Dăești au fost corecți cu jucătorii.

„Conducerea a fost mereu foarte corectă, ce ne-a promis s-a ţinut mereu de cuvânt, banii au fost la zi şi noi avem datoria să îi răsplătim eforturile în viitorul campionat. Este clar că au eforturi din partea conducerii, în special pe perioada pandemiei, dar au fost foarte corecţi cu noi şi nimeni nu are ceva de reproşat. Poate că dacă ar fi scârţâit ceva, unii băieţi nu mai prelungeau, dar aşa toţi am semnat acordurile, deşi majoritatea eram la final de contract. La greu, conducerea a fost alături de noi. Eu îmi doresc doar să fiu sănătos şi să îmi ajut echipa cât pot”, a mai declarat Pîrvu.

”Cu o organizare bună, baţi pe oricine la Liga a 3-a, ești în primele. Numele nu mai joacă, trebuie să ai un grup unit”

Echipa provenită dintr-o comună limitrofă cu Râmnicu Vâlcea a avut o performanţă notabilă în sezonul trecut, fostul internaţional Florin Costea fiind golgheterul Seriei a 4-a în momentul suspendării campionatului.

„Florin Costea contează enorm pentru noi, este golgheterul seriei. Pe faza ofensivă am stat bine, avem jucători cu calitate, dar am avut neşansă în defensivă şi am primit goluri foarte uşoare, problemă pe care trebuie să o reglăm. Ca imagine, ca încredere, contează enorm că Dăeştiul a dat golgeterul seriei, Costea, Iordache, Vasile şi eu suntem jucători cu experienţă, pe lângă care pot creşte jucători tineri din Vâlcea. Cu toţii suntem acasă, avem familii, nu mai vrem să plecăm, altfel puteam pleca demult, pentru că oferte am avut cu toţii. Cu o organizare bună, baţi pe oricine la Liga a 3-a, ești în primele. Numele nu mai joacă, trebuie să ai un grup unit. Este importantă continuitatea financiară la o echipă, un managariat inteligent pe termen lung, astfel încât să poţi creşte juniori, să îi dai mai departe şi să te poţi mândri”, e de părere Pîrvu.

”Din urmă nu prea mai vine nimeni. Florin Costea chiar glumea, că s-ar lăsa, dar nu are cine să joace”

Cu mici excepţii, Vâlcea nu a mai produs în ultimul timp juniori de mare valoare. „Din urmă nu prea mai vine nimeni. Florin Costea chiar glumea, că s-ar lăsa, dar nu are cine să joace. Noi la 17 ani jucam la Liga a 2-a, acum copiii se bucură dacă joacă la judeţ. Viaţa de fotbalist este cea mai frumoasă, dar fotbalul este de la nivel de Liga a 2-a în sus. Acum, copiii parcă nu mai au tragere de inimă către fotbal, sau poate au alte preocupări”, consideră fotbalistul vâlcean.

În cariera sa, Florian Pîrvu a jucat la CSM Râmnicu Vâlcea, Metalul Reşiţa, CS U Craiova, Corona Braşov, FC Costuleni, FC Caransebeş şi ACS Şirineasa (n.r. – actuala Viitorul Pandurii Târgu Jiu).

Adrian MUJEA 29 Jun. 2020, 12:02 Liga 3
Pe aceeași temă