FC Botoșani ar putea să împartă stadionul Municipal cu altă echipă. Valeriu Iftime nu vrea să audă de așa ceva: ”E lipsă de respect. Dacă se întâmplă asta, înseamnă că sunt împotriva noastră”

Razvan Sauciuc 31 Aug. 2020, 10:58 Liga 3
FC Botoșani ar putea să împartă stadionul Municipal cu altă echipă. Valeriu Iftime nu vrea să audă de așa ceva: ”E lipsă de respect. Dacă se întâmplă asta, înseamnă că sunt împotriva noastră”

CS Dante Botoșani, echipa patronată de Victor Mihalachi, a promovat în Liga a 3-a și ar putea juca pe stadionul Municipal, meciurile de pe teren propriu. Anunțul că ar urma să împartă stadionul cu o echipă de eșalonul al treilea, i-a nemulțumit pe oficialii FC Botoșani.

Valeriu Iftime: ”Eu nu cred că primăria ar putea să-l dea unei echipe de Liga a 3-a”

Valeriu Iftime, patronul clubului din prima ligă, consideră că ar fi o lipsă de respect față de echipa antrenată de Marius Croitoru, care participă în acest an în Europa League. El susține că măsurile de protecție împotriva coronavirusului nu vor mai fi respectate.

La un moment dat, s-a auzit că vor juca cei de la Liga a 3-a pe stadionul Municipal. Jucătorii au aflat chiar în seara victoriei din Europa League. Eu cred că este o lipsă totală de respect față de echipa noastră. Asta percep băieții și eu îi înțeleg. Eu nu cred că primăria ar putea să-l dea unei echipe de Liga a 3-a. Nu e vorba că e Liga a 3-a și că sunt jucători de 40 de ani. Noi suntem foarte, foarte atenți cum folosim toate spațiile comune, cum ne protejăm.

Este un traseu foarte clar. Noi facem un singur antrenament pe săptămână aici pentru a păstra terenul. Echipa de Liga a 3-a are loc la Dorohoi, la Eminescu. A juca aici, este o lipsă totală de respect față de FC Botoșani. Dacă se dă stadionul echipei de Liga a 3-a, înseamnă că sunt împotriva noastră. Facem noi ce vrem iar de voi nu ne mai pasă”, a declarat Valeriu Iftime.

DSPSA nu a luat până acum o decizie cu privire la închirierea stadionului 

Stadionul Municipal și cele două terenuri de antrenament sunt în proprietatea Primăriei Botoșani și în administrarea Direcției de Servicii Publice, Sport și Agrement (DSPSA). Contactat telefonic, Eugen Țurcanu, directorul DSPSA, a precizat că deocamdată nu a fost luată nicio decizie în privința închirierii stadionului către clubul Dante dar în același timp spune că există această posibilitate, pentru a suplimenta veniturile. El a mai afirmat că la ora actuală, FC Botoșani plătește o chirie modică atât la Stadionul Municipal cât și la terenurile de antrenament și că nu sunt acoperite cheltuielile.

CS Dante a promovat în această vară în Liga a 3-a după ce a câștigat barajul cu Sporting Juniorul Vaslui și Viitorul Curița. CS Dante îi aparține omului de afaceri Victor Mihalachi, cel care în trecut a mai deținut cluburile FCM Dorohoi (Liga 2) și Sănătatea Darabani (Liga 3). Ambele echipe au fost lăsate fără sprijin financiar și nu au mai fost înscrise în edițiile următoare de campionat.

Victor Mihalachi a vrut să investească la FC Botoșani 

Între timp, omul de afaceri s-a decis să investească la CS Dante și a dus această echipă din Liga a 5-a în Liga a 3-a. Până nu de mult, Victor Mihalachi era atât patron cât și jucător la CS Dante dar probabil că la Liga a 3-a nu va mai intra pe teren. Victor Mihalachi a avut o tentativă de a se implica financiar și la FC Botoșani dar până la urmă nu a mai devenit acționar al clubului.

https://liga2.prosport.ro/liga-3/sc-otelul-nu-resimte-efectele-pandemiei-dupa-transferurile-importante-si-numirea-antrenorului-petre-grigoras-cristian-munteanu-anunta-avem-stabilitate-financiara-19146154

https://liga2.prosport.ro/liga-3/minaur-baia-mare-a-adus-o-armata-de-jucatori-in-probe-16-fotbalisti-incearca-sa-l-impresioneze-pe-dorin-toma-19146127

https://liga2.prosport.ro/liga-3/otelul-si-a-readus-antrenorul-cu-care-s-a-castigat-cupa-uefa-intertoto-grigoras-cel-mai-tare-din-oras-la-galati-liga-3-e-mult-prea-putin-pentru-acest-club-trebuie-sa-promovam-19146041

https://liga2.prosport.ro/liga-3/gueye-mansour-a-semnat-contractul-si-va-continua-in-liga-3-omul-foarfeca-isi-duce-fiul-in-probe-la-liverpool-joaca-tot-atacant-si-sper-sa-ma-intreaca-19145719

 

 

 

 

 

Razvan Sauciuc 31 Aug. 2020, 10:58 Liga 3
Pe aceeași temă