Falimentatul Oţelul vrea bani pe Miron. Procentele pe care susține că le deținea înaintea cedării fundașului la FCSB și reacția FC Botoșani | EXCLUSIV

Marian CĂPĂȚÎNĂ 03 May. 2020, 14:55 Liga 3
Falimentatul Oţelul vrea bani pe Miron. Procentele pe care susține că le deținea înaintea cedării fundașului la FCSB și reacția FC Botoșani | EXCLUSIV

Fundaşul central gălăţean George Miron (26 de ani) s-a transferat gratis în luna februarie de la FC Botoşani la FCSB, mutare care este contestată de lichidatorul judiciar al FC Oţelul SA, societatea intrată în faliment în 2016. Fotbalistul crescut de Oțelul este acum curtat de Ural, echipă din prima ligă rusă.

În vara anului 2015, după ultimul sezon al celor de la FC Oţelul în Liga 1, George Miron era cedat la FC Botoşani, gratis, dar clubul gălăţean păstra 40 la sută dintr-un eventual transfer ulterior. O altă clauză prevedea suma de 100.000 de euro pentru cazul în care FC Botoşani doreşte să cumpere acel procent de coproprietate.

Considerând că transferul din acest de la FC Botoşani la FCSB a fost făcut gratis tocmai pentru a ocoli ajungerea oricărei sume către societatea gălăţeană aflată în faliment, Mihail Bojincă, lichidatorul judiciar al FC Oţelul SA, contestă legalitatea mutării jucătorului la formaţia lui Gigi Becali.

„FC Oţelul SA deţine 40 la sută din suma pentru un transfer de la FC Botoşani al acestui sportiv. Nu se poate să fie dat gratis fără ca şi noi să semnăm aşa ceva. Eu nu mă pricep la ce este în lumea fotbalului, aşa că am angajat un avocat care specialist în acest domeniu. Are cazul în lucru, iar în cel mult o săptămână ne va transmite concluziile sale şi calea pe o avem de urmat”, a spus Mihail Bojincă pentru ProSport.

Avocatul celor de la FC Botoșani: „Acel club şi-a pierdut statutul de deţinător al aşa-ziselor drepturi federative”

Dragoş Baltă, avocatul celor de la FC Botoşani, spune că nu avea de ce să fie nevoie de un acord al FC Oţelul, pentru că acest club nu mai există din punct de vedere fotbalistic.

„Într-un rezumat foarte sumar vă pot spune că acel club nu mai este membru afiliat al FRF, din momentul dezafilierii şi-a pierdut statutul de deţinător al aşa-ziselor drepturi federative”, a precizat avocatul Dragoş Baltă pentru ProSport.

În cazul în care lichidatorul judiciar va obţine o sumă de bani în cazul lui George Miron, teoretic aceasta ar ajunge la cei înscrişi la masa credală, către care FC Oţelul avea datorii la intrarea in faliment, printre aceştia aflându-se foşti jucători şi antrenori ai echipei care în 2011 a fost campioana României.

George Miron (25 de ani) este născut la Galaţi, a început fotbal la Oţelul, echipă cu care debuta în prima ligă la un meci în deplasare cu FC Braşov (11 august 2014), scor 1-1. A bifat în acel sezon 22 de meciuri în prima ligă şi un gol marcat în partida de pe teren propriu cu FC Viitorul, din 22 aprilie 2015, câştigată cu 3-0, La finalul ediţiei de campionat 2014-2015, FC Oţelul, care în acel moment era în insolvenţă, a retrogradat din prima ligă, iar Miron pleca la FC Botoşani.

Marian CĂPĂȚÎNĂ 03 May. 2020, 14:55 Liga 3
Pe aceeași temă