Dunărea Călărași ”împarte” stadionul cu Mostiștea Ulmu! Cât plătește patronul echipei din Liga 3 pentru un meci organizat pe ”Ion Comșa”

Liga2.ro 08 Sep. 2020, 14:50 Liga 3
Dunărea Călărași ”împarte” stadionul cu Mostiștea Ulmu! Cât plătește patronul echipei din Liga 3 pentru un meci organizat pe ”Ion Comșa”

Mostiștea Ulmu a ratat promovarea în Liga 2 în urma barajului cu Unirea Slobozia și va continua și în noul sezon în campionatul Ligii 3. Totuși, echipa din județul Călărași își va schimba locația unde își va desfășura meciurile de pe teren propriu. De această dată va evolua pe arena ”Ion Comșa”, casa divizionarei secunde Dunărea Călărași. Trupa finanțată de Vasile Tîrșolea nu va juca însă pe gratis în orașul reședință al județului.

Mostiștea Ulmu, singura echipă din fotbalul călărășean finanțată din bani privați, are ca obiectiv promovarea în Liga 2 la finalul sezonului de Liga 3 care va începe în acest weekend. În prima rundă, Ulmu o va întâlni la Călărași, pe arena ”Ion Comșa”, pe Axiopolis Sport Cernavodă, sâmbătă, de la ora 17:00.

Mostiştea Ulmu dă 8.000 lei ca să joace la Călărași

Mostiştea își dispută meciurile de pe teren propriu la Călărași pentru că stadionul din comuna Ulmu va intra într-un amplu proces de renovare. Finanțată prin Compania Națională de Investiții (CNI), arena din micuța comună de pe malul Mostiștei va deveni una foarte modernă, cu cabine de ultimă generație și inclusiv nocturnă.

Până atunci, patronul celor de la Ulmu, Vasile Tîrșolea, trebuie să scoată din buzunar peste 8.000 lei / meci ca echipa sa să joace la Călărași.

Ca și comparație, CSA Steaua a plătit, la barajul de promovare în Liga 3, ca să-și dispute meciurile de pe teren propriu la Modelu, tot în județul Călărași, în jur de 1.200 RON, 1.200 lei pe meci.

Pentru că este finanțată exclusiv din mediul privat, Mostiştea Ulmu nu poate beneficia de niciun ajutor financiar, așa cum este cazul celorlalte reprezentante din județ în competițiile fotbalistice naționale: Dunărea Călărași, Înainte Modelu, Agricola Borcea sau CSM Oltenița, echipe care primesc un ajutor substanțial din partea Consiliului Județean Călărași.

  • Mostiștea Ulmu face parte din Seria a 3-a a noului sezon al Ligii a 3-a și le are ca adversare pe ACSM Oltenița, Recolta Gheorghe Doja, Înainte Modelu, Viitorul Constanța 2, SC Popești Leordeni, CS Afumați, Gloria Albești, Agricola Borcea și Axiopolis Sport Cernavodă.

Articol scris de Cătălin Nițu
Foto: Ediția.eu

https://liga2.prosport.ro/liga-3/exclusiv-costin-lazar-a-plecat-de-la-mostistea-ulmu-contractul-i-a-expirat-si-e-gata-de-o-noua-aventura-in-fotbal-vreau-sa-fiu-antrenor-principal-fostul-mijlocas-a-refuzat-o-pri-19144460

https://liga2.prosport.ro/liga-3/dunarea-calarasi-nu-va-mai-fi-singura-echipa-care-joaca-pe-stadionul-ion-comsa-un-club-a-comunicat-frf-ca-isi-disputa-meciurile-de-acasa-pe-acceasi-arena-19146673

Liga2.ro 08 Sep. 2020, 14:50 Liga 3
Pe aceeași temă