CSM Școlar Reșița a prins aripi după ce l-a cooptat pe Dorinel Munteanu în staff. „Nu ne poate sta nimeni în față din Liga a 3-a”

CSM Școlar Reșița a prins aripi după ce l-a cooptat pe Dorinel Munteanu în staff.**

Reșița a rămas fără club de fotbal în campionatul Ligii 2, după ce în vară Metalul Reșița s-a mutat din Valea Domanului la Ghermănești, în Ilfov, odată ce autoritățile locale au refuzat să continue colaborarea cu echipa lui Cătălin Rufă. Încă de când Metalul evolua pe stadionul „Mircea Chivu”, aleșii locali și-au îndreptat sprijinul către o altă echipă din oraș, CSM Școlar Reșița, care în acel moment activa în Liga a 4-a Caraș Severin, gruparea a promovat în vară în Liga 3, iar acum luptă pentru accederea în Liga 2. Astfel, orașul Reșița ar putea avea în scurt timp o nouă echipă în eșalonul secund, în timp ce Metalul lui Rufă e pe punctul de a retrograda.

CSM Școlar Reșița a început anul 2017 cu o înfrângere surprinzătoare cu Pandurii II (2-1), însă apoi a continuat cu rezultate pozitive, în special pe teren propriu. A învins în Valea Domanului liderul Național Sebiș (3-1) și a trecut de CSM Lugoj (3-0) și Millenium Giarmata (4-0), în timp ce în deplasare a remizat cu Performanța Ighiu (0-0) și Ripensia Timișoara (1-1).

Seria de rezultate pozitive a urcat CSM Școlar pe locul 3 în Seria a 4-a, cu 36 de puncte după 19 etape, la doar două puncte în spatele liderului Industria Galda. Lupta pentru promovare este una extrem de strânsă în această serie, poate cea mai echilibrată dintre toate cele cinci. Pe lângă reșițeni, Industria Galda (38 pct.), Național Sebiș (37 pct.), Ripensia Timișoara (34 pct.), CNS Cetate Deva (34 cpt.), cât și CSM Lugoj (30 pct.) luptă pentru accederea în eșalonul secund.

Înaintea etapei desfășurate în weekendul trecut în Liga 3, CSM Școlar Reșița și-a întărit stafful tehnic cu Dorinel Munteanu. Experimentatul antrenor a acceptat funcția de director tehnic la clubul din Valea Domanului, iar imediat după numirea sa echipa a obținut cea mai clară victorie în acest sezon (4-0 cu Millenium Giarmata). Fostul internațional va colabora cu antrenorul Leontin Doană pentru a duce echipa reșițeană în Liga 2.

Entuziasmat de ultimele rezultate ale echipei, dar mai ales de jocul prestat, antrenorul Doană spune că promovarea în eșalonul secund depinde doar de jucătorii săi. Vineri, de la ora 17:00, CSM Școlar întâlnește pe teren propriu pe UTA Bătrâna Doamnă II, ultima clasată. „Pentru noi urmează un meci acasă cu UTA II, va fi un joc greu, dar ne dorim să-l câștigăm. Cred că dacă noi suntem în formă și facem ceea ce trebuie în teren, nu ne poate sta nimeni în față din Liga a 3-a. Avem șase sau șapte fotbaliști care pot face față fără probleme în Liga a 2-a, noi sperăm să ajungem acolo la finalul acestui sezon. Avem jucători de valoare și cred că am face față în a doua divizie”, a spus Doană pentru Express de Banat.

Leo Doană vede în venirea lui Dorinel Munteanu un sprijin uriaș în lupta pentru promovare. „Este un lucru benefic faptul că a venit Dorinel alături de noi. Nu mai trebuie să îi prezentăm CV-ul. Până acum noi am făcut o treabă foarte bună. Am plecat la drum, obiectivul fiind locuruile 1-6. Suntem «vinovați» că am ajuns acolo sus și acum tot orașul speră să revenim în Liga a 2-a. Dorinel nu a venit să îmi ia locul, este un prieten de-al meu. Orice sfat este binevenit dacă este benefic pentru echipă. Eu iau deciziile, eu răspund. La antrenamente Dorinel vine și mă ajută. Sper să avem rezultate cât mai bune și la final să ne bucurăm toți”, a mai declarat antrenorul formației din Valea Domanului.

„Am venit să sprijin echipa prin tot ceea ce știu eu, discut cu Leo, nu eu iau decizii, ne sfătuim, Leo ia deciziile. Împreună cu domnul primar am decis să asigurăm stafful administrativ echipei pentru a-l ajuta pe Leo. Mă leagă o prietenie cu Leo și am rugămintea să nu speculați și alte lucruri. La antrenamente eu doar discut cu Leo, el ia decizii… mai schimbăm păreri, dar ca și în ultimele patru etape Leo a condus și va conduce în continuare. El a și promovat cu echipa în Divizia C, muncim acum să promoveze iarăși echipa pentru suporterii noștri, dar nu vreau nicio speculație”, a spus și Dorinel Munteanu la conferința de presă în care a fost prezentat oficial la CSM Școlar Reșița.

Foto: Express de Banat

Pe aceeași temă