A luat calea străinătății și a renunțat la fotbal, deși din vară putea juca în Liga 2. Un fotbalist din Liga 3 s-a retras și a plecat la muncă în afara țării

Andrei PASCU 04 Apr. 2024, 19:02 Liga 3
A luat calea străinătății și a renunțat la fotbal, deși din vară putea juca în Liga 2. Un fotbalist din Liga 3 s-a retras și a plecat la muncă în afara țării

Fundașul de 28 de ani Cezar Strat a decis să renunțe la fotbal, pentru a merge la muncă în străinătate. A hotărât să rezilieze contractul cu divizionara a treia CSM Bacău și să înceapă un nou capitol în viața sa. Asta deși clubul din Bacău visează cu șanse reale la promovarea în Liga 2.

CSM Bacău este pe locul 2 în play-off-ul Seriei 1 din Liga 3, cu 32 de puncte, la trei puncte de locul 1, Bucovina Rădăuţi, și cu trei lungimi peste locul 3, Ştiinţa Miroslava.

Cezar Strat, de la CSM Bacău, a plecat la muncă în străinătate

Anunțul a fost făcut chiar de formația din divizia a treia, care i-a mulțumit ”fundașului de fier”, așa cum îl numește, pentru perioada petrecută la CSM Bacău, de patru ani și jumătate, din vara lui 2019, după ce se transfera de la formația ACSM Ceahlăul.

Înainte de experiența de la Piatra Neamț, apărătorul a mai jucat la Aerostar Bacău.

Mult noroc, Cezar

Ne despărțim de Cezar Strat (28 de ani), unul dintre cei mai buni jucători ai noștri de la promovarea CSM Bacău în L3. Un fundaș de fier, disciplinat și neobosit pe toată banda terenului. Ne vor lipsi golurile lui, șuturile foarte puternice de la distanță, atmosfera pozitivă pe care o crea în echipă.

Cezar și-a reziliat contractul cu noi, pentru a putea lucra în străinătate.

Așadar, la derby-ul de la Rădăuți de sâmbătă 6 aprilie, ora 17, Cezar Strat nu va fi alături de noi, pentru prima dată în cinci ani. Asta-i viața! Dar suntem siguri că ar dori foarte mult să câștigăm. Hai Bacăul!”, a transmis CSM Bacău.

Relu Damian, managerul secției de fotbal a CSM Bacău, i-a mulțumit personal fundașului Cezar Strat:

Îi mulțumim pentru tot ceea ce a făcut la clubul nostru și îi dorim succes în viață și în carieră.

CSM Bacău speră să promoveze: locul 2 în Seria 1 din Liga 3

În privința situației echipei CSM Bacău, nu este prea bucuroasă deși este pe locul 2 în play-off-ul Seriei 1 din Liga 3. Clubul moldovean acuză faptul că va primi prea puțini bani din partea Consiliului Local Bacău.

Practic, pentru primele șase luni din 2024, Clubul Sportiv Municipal Bacău, care are mai multe secții, nu doar pe cea de fotbal, va primi șapte milioane de lei aproximativ 1.4 milioane de euro, după cum anunțat societatea în urmă cu ceva mai mult de o lună.

La acel moment, CSM Bacău spera să reziste până în vară, când va fi aprobată următoarea tranșă de buget, pentru ultimele șase luni din acest an. Spera să primească mai mulți bani, pentru că, de exemplu, echipa din Liga 3 are șanse să promoveze în Liga 2. Dacă va fi îndeplinit obiectivul, atunci e nevoie în mod clar de o sumă mai mare care să contureze bugetul.

Liderul seriei, Bucovina Rădăuți

CSM Bacău a terminat pe locul 3 în play-off-ul Seriei 1 din Liga 3 în sezonul trecut. După o etapă scursă în actuala stagiune în grupa pentru promovare, este pe locul 2, cu 32 de puncte. Are trei puncte peste locul 3, Ştiinţa Miroslava, dar e la un ecart de trei puncte față de locul 1, Bucovina Rădăuţi.

Locul 4 în play-off-ul Seriei 1 din Liga 3 e ocupat de FC Bacău, cu 24 de puncte.

Foto: CSM Bacău

https://liga2.prosport.ro/liga-3/soferul-autocarului-echipei-fc-bihor-este-un-fost-fotbalist-19304595

https://liga2.prosport.ro/liga-3/rezultatele-meciurilor-din-etapa-1-de-play-off-si-play-out-din-liga-3-19304250

https://liga2.prosport.ro/liga-3/cristian-todea-s-a-despartit-de-soimii-lipova-19304228

https://liga2.prosport.ro/liga-3/mihai-stere-ataca-promovarea-in-liga-2-cu-olimpic-zarnesti-19304145

https://liga2.prosport.ro/liga-3/minerul-ocna-dej-refuzata-de-primaria-municipiului-dej-sa-joace-in-localitate-meciurile-din-liga-3-19304136

https://liga2.prosport.ro/nationale/romania-u19-a-ratat-calificarea-la-euro-dar-a-invins-croatia-si-germania-19304070

Andrei PASCU 04 Apr. 2024, 19:02 Liga 3
Pe aceeași temă