Mințit și lăsat să doarmă pe străzi. Aboubacar Campaore, momente cumplite după venirea în România: ”Colegii mi-au dat bani, să am ce mânca.” Cum l-a salvat Dunărea Giurgiu

Andrei PASCU 08 Oct. 2024, 14:28 Liga 3
Mințit și lăsat să doarmă pe străzi. Aboubacar Campaore, momente cumplite după venirea în România: ”Colegii mi-au dat bani, să am ce mânca.” Cum l-a salvat Dunărea Giurgiu

Liga 3 spune și povești interesante, despre viață, care merită ascultate, iar una are în centrul atenției un fotbalist african și clubul Dunărea Giurgiu. Ivorianul Aboubacar Campaore (19 ani) a trecut prin multe până să semneze cu formația din divizia a treia: nu a avut ce să mănânce, dar nici unde să doarmă, după ce a fost păcălit!

Dunărea Giurgiu a publicat un videoclip în care tânărul african a povestit momentele prin care a trecut după ce a aterizat în România, din Coasta de Fildeș. Totul a început când antrenorul din țara natală l-a trimis să dea probe.

Aboubacar Campaore, poveste dură până să ajungă la Dunărea Giurgiu

Toate promisiunile primite de Aboubacar Campaore nu au fost respectate, pentru că a aterizat în România și a fost nevoit să doarmă pe străzile Brașovului. A primit o mână de ajutor apoi, în momentul în care a aflat că poate merge la un adăpost în București, la un centru de azilanți, iar astfel a ajuns în capitală.

A dat probe ulterior, în cadrul unui trial organizat de Federația Română de Fotbal, unde a fost remarcat de anumite persoane din cadrul clubului Dunărea Giurgiu. Totul s-a întâmplat în 2023, dar acum Aboubacar Campaore simte că vor veni și vremuri mai bune pentru el și cariera pe care vrea să o urmeze în fotbal, să devină profesionist.

Am venit în România pentru a susține câteva probe de joc. Am fost trimis din Coasta de Fildeș, de către antrenorul de acolo, dar când am ajuns aici tot ce a promis nu a fost respectat.

S-a renunțat la noi, am fost abandonați și a trebuit să mă descurc pe cont propriu. Mai târziu, am avut niște probleme. A trebuit să dorm pe străzi cel puțin două zile, într-un frig groaznic, nu aveam nici măcar ce să mănânc.

Apoi, am întâlnit pe cineva care m-a adus la probe. Azi nu știu unde este, unde locuiește, nici nu mi-a citit mesajele. Mi-a spus că există un centru de azilanți la București. Eu eram în Brașov. Așa că am venit la București, în capitală, și când ajuns acolo m-au primit direct la centu.

Am ajuns într-o vineri. În aceeași zi am aflat că urmează un trial la Federația Română de Fotbal. Un turneu amical mare, așa că am fost informat să merg la centru, pentru meci. Când am ajuns acolo, am văzut că era un turneu mare, ce se întindea pe durata unei zile.

Prin harul lui Dumnezeu, am terminat am terminat drept cel mai bun jucător, golgheter și cel mai bun pasator al competiției.

Am jucat acolo, apoi am ajuns la Dunărea Giurgiu. Un club despre care nu știam nimic înainte. Am început cu ajutorul lui Ionuț Ciurilă, care m-a văzut la timp la centru și le-a spus despre un tânăr jucător pe care îl dorește în probe”, a spus Aboubacar Campaore.

Aboubacar Campaore nu avea ce mânca și a dormit pe străzi

Aboubacar Campaore a primit sprijin la Dunărea Giurgiu, unde inițial s-a pregătit cu una dintre echipele ”under”. A impresionat cu evoluțiile sale, iar în cele din urmă a fost chemat la prima echipă, la pregătiri alături de formația din Liga 3.

Pentru că nu avea legitimație, deși a fost chemat la echipa mare a Dunării Giurgiu, fotbalistul african a evoluat doar în meciuri amicale în primă fază. Aboubacar Campaore a recunoscut că i-a fost greu în România, iar colegii au început să îl ajute la rândul lor cu bani, pentru a-și lua de mâncare.

Așa am ajuns să dau probe din nou. Mă antrenam cu echipa U19. Antrenorul de acolo și-a făcut o părere foarte bună despre mine, Cosmin Dobrescu mi-a spus că m-a văzut la antrenamente și era uimit. M-a întrebat câți ani am. I-am spus că 17. Am jucat vreo 10 meciuri la U19, unde am avut 5-6 goluri și 4-5 pase decisive.

Antrenorul m-a invitat la o discuție, să vin la antrenamentele echipei mari. Nu aveam legitimație, așa că nu puteau juca în campionat. Am jucat doar în amicale. A fost o perioadă dificilă.

Destul de des nu aveam ce mânca, iar când am venit la prima echipă, aveam mulți colegi de cameră, dar au plecat. Unul dintre ei, Hadi, mi-a oferit două perechi de ghete. Cu ele jucam.

Când i-am întâlnit pe băieți, de multe ori au contribuit cu bani pentru a avea ce se mănânc. Antrenorul nostru este o persoană care mi-a fost alături la greu, pe care îl consider ca un tată, mi-a oferit de multe ori mâncare. Președintele avea și el grijă de mine, pentru că vedea că sunt doar un copil.

E greu să te deplasezi, să joci fotbal când ai stomacul gol. Așa că în unele momente veneam nemâncat, însă îmi doream să joc fotbal. Pentru că iubesc fotbalul și îmi doresc să ajung un jucător mare. Fotbalul înseamnă toată viața mea. Îmi doresc foarte mult să fiu la cel mai înalt nivel. Acesta este visul meu.

Așa am început să mă acomodez, iar clubul a decis să mă ajute, dar nu puteam sta aici. Am fost obligat să mă întorc în țara mea. Nu am vrut, pentru că locuiam la centru de aproape 9-10 luni, iar într-o zi m-au dat afară cei de acolo”, a mai spus Aboubacar Campaore.

Dunărea Giurgiu i-a făcut actele și îl folosește în Liga 3 acum

Repatrierea în Costa de Fildeș a avut loc apoi, dar Dunărea Giurgiu l-a vrut neapărat pe Aboubacar Campaore și s-a ocupat de toate demersurile necesare pentru a-l readuce în România.

Acum, după perioada prin care a trecut, Aboubacar Campaore se simte recunoscător pentru cum e tratat la Dunărea Giurgiu și a declarat despre antrenorul Andrei Nemțescu că i-a oferit foarte multă încredere și că va încerca să îl răsplătească prin evoluțiile din Liga 3.

Nu aveam unde să dorm, iar Ionuț Ciurilă m-a trimis la academia clubului, unde am locuit, am dormit, până într-o zi când am fost repatriat în Coasta de Fildeș. Am fost repatriat în 2023. În mod normal, durează trei luni, dar au fost complicații. Așa cum se spune, tot ce face Dumnezeu este bine, totul se întâmplă la momentul potrivit. Când vremea nu a sosit încă, trebuie să aștepți.

Am stat două luni în Coasta de Fildeș. Directorul tehnic Daniel Ignat se ocupa de situație. După alte două luni, mai aveam nevoie doar de aprobarea de la imigrări. Pentru că nu există ambasadă a României în Coasta de Fildeș, mama a trebuit să mă trimită în Senegal, pentru a primi viza.

S-a rezolvat totul după 8-9 luni. Simt că ar fi trebuit să o obțin mai repede, pentru că era doar o ștampilă. Spun cu toată sinceritatea: sunt foarte recunoscător pentru încrederea acordată de antrenorul Andrei Nemțescu, iar eu o voi răsplăti în teren.

Eu am un singur obiectiv: vreau să ajung fotbalist profesionist. Vreau să joc și muncesc asta. Stafful mi-a dat această șansă, de a-mi demonstra valoarea, că merit să port tricoul echipei. Încerc mereu să-mi arat talentul, la fiecare antrenament.

Uneori trebuie să accepți că lucrurile nu merg mereu numai bine. Eu am încredere în timp. Am credință în Dumnezeu. Știu că totul va fi bine, chiar dacă nu aleg eu când”, a mai adăugat fotbalistul.

Dunărea Giurgiu, locul 5 în Seria 4 din Liga 3

După șase etape în Liga 3, Dunărea Giurgiu ocupă locul 5 în Seria 4, cu 8 puncte, la egalitate cu locul 4, Oltul Curtișoara, și la opt puncte de locul 1, CSM Alexandria. În etapa a 6-a din Liga 3, Dunărea Giurgiu a pierdut pe terenul formației Cetatea Turnu Măgurele, scor 0-4.

În runda a 7-a, Dunărea Călărași va întâlni, pe teren propriu, Sporting Roșiori, ocupanta loculi 10, ultimul, cu numai 3 puncte acumulate.

Interviul oferit de Aboubacar Campaore:

Foto și video: Dunărea Giurgiu

Andrei PASCU 08 Oct. 2024, 14:28 Liga 3
Pe aceeași temă