A debutat la seniori la doar 14 ani. Sportul Șimleu Silvaniei a testat un tânăr în care își pune mare încredere, în amicalul cu Luceafărul Oradea. Antrenorul George Zima: ”Poate face pasul într-un an”

Răzvan STÎNGĂ 02 Mar. 2021, 13:20 Liga 3
A debutat la seniori la doar 14 ani. Sportul Șimleu Silvaniei a testat un tânăr în care își pune mare încredere, în amicalul cu Luceafărul Oradea. Antrenorul George Zima: ”Poate face pasul într-un an”

Sunt câteva echipe din Liga 3 care dau șanse jucătorilor tineri, iar în această categorie se află și Sportul Șimleu Silvaniei (locul 6 în Seria 10 a Ligii 3). Aflată în perioada de pregătire premergătoare reluării campionatului, divizionara a treia a testat un jucător de numai 14 ani.

George Zima: ”Dacă se va pregăti bine, el poate să facă pasul la echipa de seniori într-un an de zile” 

În amicalul cu Luceafărul Oradea (locul 10 în Seria 10 a Ligii 3), antrenorul George Zima l-a trimis pe teren pe juniorul Lukacs Marc. Tânărul a fost utilizat 20 de minute în meciul terminat la egalitate, 1-1. Golul celor de la Sportul Șimleu Silvaniei a fost reușit de Gueye Mansour (34 de ani), fostul jucător al celor de la Politehnica Timișoara.

Este un copil  talentat. L-am luat la câteva antrenamente, mi-a plăcut de el şi am decis să-i oferim şansa să joace în acest amical. Este un băiat dezgheţat, curajos şi destul de tehnic. A jucat simplu, nu a pierdut multe mingi şi chiar a fost curajos la dueluri. El rămâne în vederile mele şi cu siguranţă îl voi mai chema la prima echipă. Dacă se va pregăti bine, el poate să facă pasul la echipa de seniori într-un an de zile”, a declarat antrenorul George Zima, pentru Sportul Sălăjean.

Lukacs Marc: ”Sper că voi ajunge mult mai sus” 

Puștiul e marcat în sensul bun de faptul că antrenorul l-a debutat la seniori, chiar dacă e vorba, momentan, doar de o partidă amicală. El speră ca Zima să îi ofere încredere în continuare și chiar să debuteze în Liga 3, cât de curând.

Sunt entuziasmat şi mă bucur că am ajuns să joc cu jucători profesionişti. Sper că voi ajunge mult mai sus”, a spus Lukacs Marc.

Sportul Șimleu Silvaniei evolueză, așadar, în Seria 10 a Ligii 3, unde a terminat turul de campionat și o etapă din retur pe poziția a 6-a, 13 puncte în 10 runde. Pe primele două locuri în serie se află SCM Zalău, 24 de puncte, și Minaur Baia Mare, 20 de puncte.

În primul meci oficial din 2021, Sportul Șimleu Silvaniei va evolua pe teren advers cu penultima clasată, CSM Satu Mare.

Foto: C.S. Sportul „2007” Simleu Silvaniei și Sportul Sălăjean

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 02 Mar. 2021, 13:20 Liga 3
Pe aceeași temă