Steaua vrea victoria în derby-ul cu Rapid din Cupa României! Daniel Oprița, argumentele și plusurile pentru care speră la un succes: ”E foarte important și pentru noi, dar și pentru suporteri”

Andrei PASCU 31 Oct. 2023, 16:09 Cupa României
Steaua vrea victoria în derby-ul cu Rapid din Cupa României! Daniel Oprița, argumentele și plusurile pentru care speră la un succes: ”E foarte important și pentru noi, dar și pentru suporteri”

Steaua va disputa, miercuri, al doilea meci din grupele Cupei României, cu Rapid! Unul dintre cele mai importante dueluri din ultimele luni pentru formația ”militară”, unul de tradiție contra clubului din Giulești.

Antrenorul Daniel Oprița a vorbit înaintea confruntării din Ghencea, care va începe de la ora 21:00 și va fi în format live-text pe Liga2.ro.

Steaua, gata de partida cu Rapid din Cupa României! Analiza lui Daniel Oprița

În etapa 1 a grupelor de Cupa României, Steaua a înregistrat o înfrângere, 1-3 cu Universitatea Cluj, în Ghencea, în timp ce Rapid a trecut de FC Botoșani, în deplasare, scor 3-1. ”Militarii” speră la o victorie, aspect remarcat și de Daniel Oprița, chiar dacă rapidiștii au clar prima șansă și vor dori să ia și ei cele trei puncte din Ghencea.

Antrenorul Stelei speră că plusurile echipei sale vor fi motivația, dăruirea, dar și suportul care va veni din tribune. Pentru acest meci, spre deosebire de duelurile din campionat, Steaua va miza pe prezența a peste 10.000 de spectatori.

Toate meciurile sunt importante, dar acesta e un derby, contra unei echipe din Liga 1, un meci de Cupa României. E foarte important și pentru noi, dar și pentru suporteri. Vor să fie prezenți la un derby, să se manifeste, așteaptă meciurile acestea, avem o galerie frumoasă și e foarte important.

Cred că jucătorii trebuie să fie motivați, să își dorească mai mult, pentru că acum sunt la Liga 2. Toți vor să joace contra unei echipe ca Rapid și într-o atmosferă care sperăm să fie cel puțin la fel cum a fost cu Dinamo în campionat. E un derby și e altceva!

Am emoții mereu, și când jucăm cu ultima clasată, s-a văzut cum trăiesc. Nu sunt mai mari ca la celelalte meciuri acum, chiar mai multe emoții am în campionat. Suntem în spate și trebuie să recuperăm punctele pierdute, să fim pe loc de play-off la final.

(N.r. – Care sunt plusurile Stelei?) Sper să fie determinarea, motivarea jucătorilor, joacă cu o echipă de Liga 1, suporterii și propriul stadion.

(N.r. – Care sunt punctele slabe ale Rapidului?) Nu aș vrea să le spun, multe nu sunt. E o echipă bună Rapid, am analizat-o în fiecare meci, mă uit la meciurile de Liga 1. Are multe plusuri, jucători buni în benzi. Petrila era un jucător bun, s-a accidentat, dar și cel care va intra va fi la un nivel bun și el.

(N.r. – Steaua a câștigat ultimele meciuri din Liga 2 jucate acasă) Ar trebui să conteze și asta, sincer nu am avut nici multe meciuri pe propriul stadion. Sunt mulți jucători noi, până s-au acomodat cu suprafața, cu stadionul, nu e ușor! Una e să joci pe stadioane precum e cel de la Slobozia, alta e să joci aici. Nici nu ne-am antrenat prea mult pe el, a fost cu refacerea gazonului.

(N.r. – Despre atmosferă) Sper să fie cel puțin la fel ca în meciul cu Dinamo din campionat. Să vină fanii în număr cât mai mare. Mai e timp până la ora jocului și cred că vor fi cel puțin cum au fost la meciul cu Rapid.

Putem să câștigăm, trebuie să credem, să sperăm. Dacă tot jucăm, măcar să o facem cu folos! Dacă tot ne epuizăm, să și câștigăm”, a spus Daniel Oprița.

https://www.youtube.com/watch?v=8iI7mLCGUZ0

Steaua – Rapid, cu peste 10.000 de spectatori în tribune

Steaua, formația gazdă a jocului de miercuri, a scos de câteva zile la vânzare biletele pentru întâlnirea de la 1 noiembrie. Cele mai ieftine tichete sunt cele de la peluze, iar cele mai scumpe sunt cele de la VIP. Pentru accesul în peluze, fanii trebuie să scoată din buzunare 25 de lei, indiferent că vorbim de inelul 1 sau inelul 2, iar un bilet la Tribuna 2 costă 35 de lei. Pentru un loc la Tribuna 0 se achită 70 de lei, iar pentru accesul la Tribuna 1 prețul este 45 de lei.

Până marți dimineață, conform AS47, s-au dat 11.000 de bilete pentru derby-ul Steaua – Rapid, semn că numărul total al spectatorilor ar putea să fi până în 20.000.

Steaua, ultima în Grupa B de Cupa României

Steaua a debutat în grupele de Cupa României. În primul duel a întâlnit, pe teren propriu, Universitatea Cluj, acasă, dar a pierdut cu 1-3. Aflată în Grupa B de Cupa României, Steaua va mai juca acum cu Rapid, acasă, și CSM Alexandria, în deplasare.

În etapa a 2-a a fazei grupelor, în Grupa B vor avea loc și meciurile ”U” Cluj – CFR Cluj și CSM Alexandria – FC Botoșani.

Clasamentul Grupei B de Cupa României, după o etapă:

  1. Rapid – 3 puncte
  2. Universitatea Cluj – 3 puncte
  3. CFR Cluj – 3 puncte
  4. FC Botoșani – 0 puncte
  5. CSM Alexandria – 0 puncte
  6. Steaua – 0 puncte

Foto și video: Steaua TV

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/primele-trei-meciuri-din-etapa-2-a-grupelor-cupei-romaniei-19290778

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dragos-militaru-amuzant-dupa-revenirea-la-unirea-dej-19290781

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gabi-tamas-s-a-implicat-intr-un-proiect-prin-care-vrea-sa-revolutioneze-sportul-19290773

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adrian-mihalcea-concluzii-dupa-csm-slatina-unirea-slobozia-1-0-19290769

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cupa/corvinul-sepsi-osk-meciul-care-deschide-etapa-a-2-a-a-grupelor-cupei-romaniei-19290765

https://liga2.prosport.ro/seria-1/daniel-oprescu-dupa-victoria-slatinei-cu-unirea-slobozia-scor-1-0-19290735

Andrei PASCU 31 Oct. 2023, 16:09 Cupa României
Pe aceeași temă