Steaua, ”agresivă” înaintea meciului cu Rapid, pentru a atrage cât mai mulți spectatori în tribune. A pus în vânzare biletele pentru partida din Cupa României

Andrei PASCU 23 Oct. 2023, 14:50 Cupa României
Steaua, ”agresivă” înaintea meciului cu Rapid, pentru a atrage cât mai mulți spectatori în tribune. A pus în vânzare biletele pentru partida din Cupa României

Steaua va disputa, miercuri (1 noiembrie, ora 21:00), al doilea meci din grupele Cupei României, cu Rapid! Unul dintre cele mai importante dueluri din ultimele luni pentru formația ”militară”, unul de tradiție contra clubului din Giulești.

În etapa 1 a grupelor de Cupa României, Steaua a înregistrat o înfrângere, 1-3 cu Universitatea Cluj, în Ghencea, în timp ce Rapid a trecut de FC Botoșani, în deplasare, scor 3-1.

Steaua a pus în vânzare biletele pentru partida cu Rapid, din Cupa României

Cele două fac parte din Grupa B a Cupei României, iar Steaua, formația gazdă, a scos deja la vânzare biletele pentru întâlnirea de la 1 noiembrie. Cele mai ieftine tichete sunt cele de la peluze, iar cele mai scumpe sunt cele de la VIP.

Pentru accesul în peluze, fanii trebuie să scoată din buzunare 25 de lei, indiferent că vorbim de inelul 1 sau inelul 2, iar un bilet la Tribuna 2 costă 35 de lei. Pentru un loc la Tribuna 0 se achită 70 de lei, iar pentru accesul la Tribuna 1 prețul este 45 de lei.

La VIP nu mai sunt bilete, probabil ele fiind date de conducerea clubului pe bază de invitații, pentru sponsori, foști jucători și așa mai departe. Oricum, Steaua a demarat o adevărată campanie de promovare a meciului cu Rapid, iar tichetele au fost scoase la vânzare cu mai bine de o săptămână înaintea confruntării.

Steaua promovează ”agresiv” partida cu Rapid, ceea ce nu se întâmplă cu meciurile din Liga 2

În schimb, promovarea meciurilor din Liga 2 e aproape inexistentă, poate și din acest motiv partidele din campionat fiind disputate, de cele mai multe ori, cu cel mult câteva sute de spectatori în tribunele stadionului din Ghencea. Steaua mizează, poate, pe prezența unui număr foarte mare de fani la duelul cu Rapid pentru a mai crește media asistenței de pe teren propriu.

S-au pus în vânzare biletele pentru meciul cu Rapid!

Biletele pentru partida din Cupa României, din 1 noiembrie, dintre STEAUA BUCUREȘTI și Fotbal Club Rapid 1923 sunt acum disponibile pe entertix.ro. (…)”, a comunicat, printre altele, Steaua pe pagina de Facebook.

Steaua nu stă bine deloc în Liga 2

Steaua are 12 puncte în Liga 2 și e pe locul 11 momentan, între Concordia Chiajna și Chindia Târgoviște, dar ilfovenii nu au jucat în această rundă cu numărul 10. Steaua evoluează în etapa următoare, a 11-a a Ligii 2, contra CSM Ceahlăul, acum pe locul 7, cu 15 puncte.

După 6-2 cu Unirea Dej, din etapa a 3-a, ”militarii” au bifat următoarele rezultate în Liga 2: 1-1 cu CSM Alexandria, 2-3 cu CSC Șelimbăr, 0-0 cu Concordia Chiajna, 1-1 cu CSM Slatina, 4-4 cu Gloria Buzău, 3-1 cu Campionii FC Argeș și 0-1 cu Unirea Slobozia.

Confruntarea cu CSM Ceahlăul va avea loc joi, 26 octombrie, pe teren propriu, ultimul înaintea derby-ului cu Rapid.

Clasamentul Grupei B de Cupa României, după o etapă:

  1. Rapid – 3 puncte
  2. Universitatea Cluj – 3 puncte
  3. CFR Cluj – 3 puncte
  4. FC Botoșani – 0 puncte
  5. CSM Alexandria – 0 puncte
  6. Steaua – 0 puncte

Steaua și Rapid, al cincilea meci direct de la ”momentul zero”

Steaua și Rapid sunt la al cincilea meci direct după ”momentul zero”, când au luat-o din Liga 4. Cele două rivale bucureștene s-au întâlnit în sezonul 2017/2018 de Liga 4 București, iar giuleștenii nu au pierdut, fiind înregistrate o remiză și două victorii în dreptul lor. Au avut duel direct și în Cupa României – București, în aceeași stagiune.

Prima partidă s-a disputat la 14 octombrie 2017, pe vechiul stadion din Giulești, și s-a terminat 1-1. Deschideau scorul ”militarii”, prin Alin Predescu, în minutul 27, iar Rapid egala în minutul 39, prin Daniel Niculae, acum președinte al formației ”feroviare”.

Ulterior, la 14 aprilie 2018, a avut loc partida de pe Arena Națională, în care gazdă a fost Steaua. Rapid s-a impus cu 3-1, în urma golurilor marcate de Daniel Niculae (min. 41), Alexandru Burlacu (min. 55) şi Marian Vlada (min. 60). Pentru Steaua puncta același Predescu, în minutul 45+7. Întâlnirea de pe cel mai mare stadion al României a fost relatată și în publicațiile de presă internațională, la partidă asistând aproape 40.000 de spectatori. Un număr impresionant ținând cont de faptul că duelul s-a disputat în Liga 4.

În același sezon, Steaua și Rapid au disputat și al treilea meci direct, dar în play-off-ul Ligii 4 București, la 3 iunie. Tot pe Arena Națională a avut loc întâlnirea, iar Rapid a câștigat cu 2-0, prin golurile lui Daniel Niculae (min. 23 și 68).

La numai șapte zile distanță a urmat confruntarea din finala Cupei României – faza pe București, când Rapid a câștigat, în ”Ștefan cel Mare”, cu 3-1. Au marcat pentru Rapid: Marian Vlada (min. 2 și 56) și Daniel Niculae (min. 45+2). Pentru ”militari puncta Eduard-Daniel Radu (min. 74).

Steaua a reușit să-și ia revanșa în partidele cu Rapid 2, în sezonul 2020/2021 al Ligii 3, în Seria 4. A învins de două ori, 1-0 în tur, în ”Regie”, și 2-0 în retur, pe terenul 5 al Complexului Sportiv Steaua.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/campionii-fc-arges-duel-cu-csm-slatina-in-etapa-10-de-liga-2-19289569

https://liga2.prosport.ro/seria-1/marius-coman-concluzii-dupa-corvinul-chindia-2-1-19289568

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-a-pierdut-la-miercurea-ciuc-dupa-despartirea-de-dacian-nastai-19289563

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-robert-ilyes-dupa-fk-miercurea-ciuc-unirea-dej-1-0-19289559

https://liga2.prosport.ro/seria-1/vasile-miriuta-declaratii-dupa-corvinul-chindia-2-1-in-liga-2-19289554

Andrei PASCU 23 Oct. 2023, 14:50 Cupa României
Pe aceeași temă