SC Oțelul urmărește debutul cu dreptul în grupele Cupei României. Dorinel Munteanu va miza pe jucătorii importanți în partida cu CS Mioveni: ”Vreau să ne prezentăm bine, să facem un joc solid”

Răzvan STÎNGĂ 19 Oct. 2022, 17:13 Cupa României
SC Oțelul urmărește debutul cu dreptul în grupele Cupei României. Dorinel Munteanu va miza pe jucătorii importanți în partida cu CS Mioveni: ”Vreau să ne prezentăm bine, să facem un joc solid”

Dorinel Munteanu și SC Oțelul se află în fața debutului în grupele Cupei României. Joi, de la ora 15:00, formația din Galați va întâlni, pe teren propriu, CS Mioveni, echipă din SuperLiga României. Trupa lui Flavius Stoican e chiar ultima în prima divizie.

Deși SC Oțelul poate spera la un rezultat pozitiv, Dorinel Munteanu a afirmat la conferința de presă că se așteaptă la o tresărire de orgoliu din partea Mioveniului, care are rezultate slabe în acest campionat, deși a schimbat și antrenorul acum câteva etape, stagiunea fiind începută cu Alexandru Pelici.

SC Oțelul, în fața debutului în grupele de Cupa României, cu CS Mioveni. Reacția lui Dorinel Munteanu

Dorinel Munteanu visează, însă, la un rezultat pozitiv, la un start cu dreptul în grupele Cupei României, dorind un parcurs cât mai lung și cât mai solid. Pentru a accentua importanța pe care o acordă competiției, fostul mare mijlocaș al naționalei României a afirmat că va trimite pe teren cel mai bun 11 și că nu va menaja titularii din Liga 2.

Respectăm Cupa României, ne-am dorit să intrăm în grupe, iar acum vrem să luăm puncte, mai ales că avem pe teren propriu cele trei jocuri. Avem adversari puternici, două echipe din SuperLigă, o echipă de lângă noi, Buzău, dar ne dorim să luăm puncte.

Vrem să aducem bucurie suporterilor, nu va fi ușor mâine, va fi greu. Nu voi menaja, nu voi utiliza a doua garnitură, am timp destul până la meciul cu CSA Steaua ca jucătorii să se refacă.

Intervalul de la meciul cu Chiajna a fost scurt, dar am gestionat cât de bine am putut acea situație de oboseală. Voi discuta cu jucătorii, poate voi face ceva schimbări, dar nu foarte multe. Vreau să ne prezentăm bine și să facem un joc solid.

Din informațiile mele, Mioveni va trata cu seriozitate meciul, va face deplasarea cu tot lotul, așa cred. Și pe Mioveni o interesează Cupa României, nu știu de ce nu ar fi interesată. Are și ea de spălat păcatele ei, să spun așa. Trebuie să facem noi o partidă bună.

(N.r. – Despre faptul că-l reîntâlnește pe Liviu Antal) Ne-am mai întâlnit cu Liviu acum trei-patru săptămâni, dar nu pe teren. E un jucător valoros, care face diferența, dar și noi avem jucători care se vor ridica la un nivel bun.

(N.r. – Despre aportul fanilor) Suporterii noștri au fost mereu lângă noi, dar nu cred că va fi favorită mâine, șansele vor fi egale. Totul depinde de puterea noastră. Aștept foarte mult de la jucătorii cu care încep jocul, care vor intra și după pauză.

Ora nu e potrivită, dar sper să vină cel puțin numărul de fani care a fost și la ultimul joc. Întâlnim o echipă de Liga 1, jocul nostru trecut a fost unul bun, sunt toate șansele ca fanii să vină”, a spus Dorinel Munteanu la conferința de presă.

Dorinel Munteanu vrea un parcurs lung pentru SC Oțelul în Cupa României și pentru partea financiară

În plus, Cupa României este văzută de Dorinel Munteanu și ca o sursă de venit. SC Oțelul nu are un buget prea mare, iar banii care vor veni din competiție vor fi ca o gură de oxigen pentru nou-promovată. Sumă consistentă poate veni și din vânzarea biletelor.

Pentru un tichet la partida cu CS Mioveni, suporterii gălățenilor trebuie să scoată din buzunare cel puțin 5 lei, atât cât costă accesul la sectorul unei peluze.

Vreau să trecem mai departe în Cupa României, ne ajută foarte mult și financiar. Nu stăm foarte, foarte bine financiar, astfel că orice ban e binevenit. Ne bazăm, în urma acestui nou format, pe banii de la FRF.

Este cale lungă până la jocul final, dar ne concentrăm de la meci la meci, vedem unde ajungem”, a mai spus Dorinel Munteanu.

SC Oțelul, meciuri cu CS Mioveni, FCSB și Gloria Buzău în grupele de Cupa Româneii

În Grupa B a Cupei României a fost repartizată SC Oțelul, alături de FCSB, FC Botoșani, CS Mioveni, UTA și Gloria Buzău. Conform tragerii la sorți, gălățenii vor juca toate cele trei meciuri pe teren propriu, urmând să întâlnească CS Mioveni, FCSB și Gloria Buzău.

Reamintind, SC Oțelul a ajuns în grupele Cupei României în urma meciului cu Jiul Petroșani, formație din Liga 3, în care s-a impus la loviturile de departajare, după 1-1 la finalul celor 90 de minute și 2-2 la finalul a 120 de minute.

Foto: Sorin Pană / Mediafax Foto
Video: SC Oțelul

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/cupa-romaniei-faza-grupelor-unirea-slobozia-fc-voluntari-si-cs-ocna-mures-chindia-primele-meciuri-ale-zilei-incep-la-ora-1500-19250197

https://liga2.prosport.ro/seria-1/mihai-iosif-prezentat-oficial-la-minaur-baia-mare-am-venit-din-dorinta-de-a-promova-sezonul-viitor-primarul-catalin-chereches-caracterizare-interesanta-e-antrenor-de-pe-19250207

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/dinamo-dezavantajata-in-partida-cu-fc-u-craiova-din-cupa-romaniei-vasile-buhaescu-de-parere-ca-golul-sau-trebuia-validat-asa-s-a-vazut-din-teren-19250193

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/ovidiu-burca-impresionat-de-jucatorii-sai-utilizati-in-meciul-cu-fc-u-craiova-sunt-mandru-antrenorul-nu-stie-cand-dinamo-va-reveni-cu-jocurile-de-acasa-la-bucure-19250192

 

Răzvan STÎNGĂ 19 Oct. 2022, 17:13 Cupa României
Pe aceeași temă