S-a trezit Keșeru pentru succesul arădenilor în Cupă! Gloria Buzău a pierdut meciul cu UTA după ce a luat gol încă din primul minut

Călin MNERIE 09 Nov. 2022, 17:24 Cupa României
S-a trezit Keșeru pentru succesul arădenilor în Cupă! Gloria Buzău a pierdut meciul cu UTA după ce a luat gol încă din primul minut

UTA a respectat calculele hârtiei la Buzău, în cadrul etapei secunde a Grupei B a Cupei României. Rămas dator până acum la Arad, Claudiu Keșeru a fost eroul arădenilor în Crâng cu o ”dublă” ce a direcționat meciul spre un succes cu 3-1, însă cu destule probleme defensive pentru trupa lui Laszlo Balint.

Echipa din Liga 2, Gloria, a ratat câteva ocazii mari, inclusiv un penalty.

Ubbink la serviciu, Keșeru la finalizare

Practic, meciul a început de la scorul de 1-0 pentru arădeni. Aceștia au avut lovitura de începere, au făcut cinci pase în jumătatea proprie teren, Ubbink a pasat lung în stânga, unde Jobello (aflat în poziție suspectă de offside) a pătruns până în careu, a pasat în 10 metri, de unde Claudiu Keseru l-a bătut pe Wynney cu un șut pe jos.

Băieții lui Adrian Mihalcea nu s-au descurajat, iar Balauru a avut treabă la șuturile de la distanță ale lui Matiș și Lopez, la acesta din urmă dând o mână de ajutor și Dobrescu. Au fost situațiile care au anticipat golul egalizator, venit în minutul 16 (foto). Matiș a centrat din corner, iar Ariel Lopez, marcat larg de Erico, a trimis cu capul în dreapta lui Balauru.

A fost rândul formației de pe Mureș să nu accepte situația de pe tabelă și după alte 9 minute a preluat din nou conducerea. Ubbink a bătut în 4 metri o lovitură de la colțul terenului, buzoienii a uitat de Claudiu Keseru, care a îndeplinit formalitatea. De această dată, vizitatorii nu au mai cedat inițiativa, ba chiar au mai avut două tentative la buturile lui Wynney, semnate Jobello și Dobrescu.

Câte un penalty de căciulă, doar arădenii profită. Matiș nu l-a învins pe Balauru

Așadar, repriza a doua s-a reluat de la scorul de 1-2 și cu trei schimbări și două-trei execuții de la distanță în dreptul gazdelor, controlate de Balauru. În minutul 65, juniorul Pop a pătruns prin dribling în careu, a fost contrat de Neicuțescu în momentul centrării și Vădana a dat penalty pentru UTA. Wesley Jobello a executat la semi-înălțime pe mijlocul porții și tabela arăta 1-3.

Formația din Crâng nu a renunțat, însă, la luptă și, după ce Balauru a fost erou în fața lui Lazăr și Burlacu, iar Erico a respins și el la sacrificiu din fața lui Ciobanu, ”centralul” din Cluj a pus mingea pe var și pentru gazde. Răzvan Matiș a bătut tare aproape de mijlocul porții, iar Balauru a respins.

Arădenii și-au complicat, totuși, existența cu 13 minute înainte de final, când albanezul Hoxhallari i-a pus talpa în piept lui Lazăr și s-a dus mai repede la cabine.

În zece oameni, UTA a mai riscat în două rânduri, la ”capul” lui Lopez și șutul din 7 metri al lui Burlacu, de fiecare dată mingea ducându-se peste transversală.

UTA, pe 2 în Grupa B. Gloria Buzău, pe ultimul loc

S-a încheiat 1-3 și Buzăul rămâne cu zero puncte în Grupa B, pe ultimul loc, 6, în timp ce UTA face 4 puncte și urcă pe locul 2, după CS Mioveni (6 puncte), cel puțin până la confruntarea de joi seara, dintre SC Oțelul și FCSB.

În ultima etapă, a treia, UTA joacă în deplasare la CS Mioveni, iar Gloria Buzău are meci la Galați, cu colega de campionat SC Oțelul.

Clasament Grupa B

1. CS Mioveni 2 2 0 0 2-0 6 puncte
2. UTA Arad 2 1 1 0 5-3 4
3. FC Botoşani 2 1 0 1 1-1 3
4. FCSB 1 0 1 0 2-2 1
5. SC Oţelul Galaţi 1 0 0 1 0-1 0
6. Gloria Buzău 2 0 0 2 1-3 0

GLORIA BUZĂU – UTA ARAD 1-3

Ariel Lopez 16′ / Claudiu Keșeru 1′, 25′, Wesley Jobello 66′ – penalty

Gloria Buzău: Wynney – Sg. Pîrvulescu, Vîrtej, Marku (Wiktorski 46′), R. Uțiu – A. Lopez, Honciu (cpt.)(Cr. Ciobanu 46′) – Al. Munteanu (Dr. Lazăr 62′), Rz. Matiș, A. Manea (Gaitan 46′) – Neicuțescu (D. Burlacu 68′)
Rezerve neutilizate: R. Stoian – Oteliță, Sălceanu, Boiciuc
Antrenor: Adrian Mihalcea

UTA: Balauru – Dobrescu, Erico, Al. Benga (cpt.), Hoxhallari – Fl. Matei (Cibi 89′), Batha – R. Pop, Ubbink (Stahl 78′), Jobello (Otele 74′) – Keșeru (Postolachi 74′)
Rezerve neutilizate: Fl. Iacob – Cr. Maxim, Negoescu, Godwin
Antrenor: Laszlo Balint
Eliminat: Erion Hoxhallari 77′ (roșu direct)

Stadion: Gloria (Buzău). Arbitru central: Sorin Vădană (Cluj-Napoca). Arbitri de rezervă: George Suciu (Câmpia Turzii) și Cosmin Vătămanu (Bucureşti). Arbitru de rezervă: Eduard Ioniță (Tulcea). Observator de arbitri: Adrian Comănescu (Râmnicu Vâlcea). Delegat de joc: Marin Iancu (Urziceni).

 

Călin MNERIE 09 Nov. 2022, 17:24 Cupa României
Pe aceeași temă