Petrolul schimbă liniile pentru meciul cu Metaloglobus din Cupa României. Viorel Moldovan are și trei indisponibili: ”Pentru asta am alcătuit un lot numeros, e nevoie de toată lumea”

Răzvan STÎNGĂ 20 Oct. 2020, 17:29 Cupa României
Petrolul schimbă liniile pentru meciul cu Metaloglobus din Cupa României. Viorel Moldovan are și trei indisponibili: ”Pentru asta am alcătuit un lot numeros, e nevoie de toată lumea”

Petrolul va debuta în acest sezon al Cupei României miercuri, pe teren advers cu Metaloglobus. Partida se va disputa în turul 4, iar antrenorul Viorel Moldovan se așteaptă să fie una foarte strânsă. A declarat la conferința de presă premergătoare meciului că jucătorii săi au consumat multă energie în partida din ultima etapă, cu Fotbal Comuna Recea, din deplasare, când au câștigat la limită, cu 2-1, iar asta se va vedea.

Viorel Moldovan: ”Cupa României este o competiție foarte importantă pentru club, la fel cum este și pentru mine” 

Viorel Moldovan a urmărit și parcursul celor de la Metaloglobus în Liga 2 și a rămas impresionat de ceea ce a văzut. A remarcat faptul că are mulți jucători în lot cu experiență, care pot pune probleme oricărei echipe.

”S-a consumat multă energie la Recea, acolo unde a fost un efort deosebit făcut de jucătorii noștri, pe un un teren foarte dificil. Acum, este important să ne refacem cât mai repede, pentru că vine meciul de Cupă, în care vom întâlni ocupanta locului doi din campionat, o echipă rutinată, cu jucători experimentați și valoroși. Dar, mergem să obținem calificarea! Cupa României este o competiție foarte importantă pentru club, la fel cum este și pentru mine. O respect foarte mult, am câștigat-o de două ori ca jucător și mi-aș dori să o fac și din postura de antrenor, de ce nu chiar cu Petrolul Ploiești!”, a spus Viorel Moldovan pentru FC Petrolul.

Viorel Moldovan: ”Sigur vor interveni anumite modificări în formula de start” 

Viorel Moldovan va face însă mai multe schimbări în echipa Petrolului cu Metaloglobus. Se gândește în perspectivă, după cum a declarat, și se pregătește și pentru meciul de duminică, din Liga 2, când întâlnește liderul U Craiova 1948 SA. Moldovan le va da șanse celor care au evoluat mai puțin în acest sezon.

Petrolul va avea și câteva absențe pentru partida de miercuri, din Cupa României. Nu poate conta pe Sory Ibrahim Diarra, suspendat, Amidu Salifu și Armando Vajushi, accidentați.

”Sigur vor interveni anumite modificări în formula de start, pentru că trebuie să ținem cont și de jocul de duminică, cu U Craiova, unul cât se poate de important. Diarra este suspendat, Salifu are o problemă musculară și nu va fi apt, Vajushi este, în continuare, indisponibil, dar, în rest, toată lumea este disponibilă pentru meciul de mâine. Avem soluții și a venit și rândul altora să joace și să demonstreze că au valoare. Pentru asta am alcătuit un lot numeros și consider că este nevoie de toată lumea, atât în campionat, cât și în Cupa României, în condițiile în care sunt foarte multe meciuri ce se dispută într-un ritm intens și, automat, intervin accidentările și suspendările”, a mai declarat Viorel Moldovan.

  • Echipa utilizată de Viorel Moldovan cu Fotbal Comuna Recea: Kitanov – B. Mendoza, Meijers, Huja, Țicu – Nir Lax (Val. Balint 68′) – M. Bratu (Mih. Constantinescu 62′), Salifu (Ekollo 62′), Pol Roige (cpt.)(Andr. Răuță 84′), S. Diarra – Buhăescu (Saim Tudor 84′)
    Rezerve neutilizate: R. Avram – Alb. Olaru, Ant. Manolache, Poelmans

Viorel Moldovan se teme de terenul sintetic: ”Este o suprafață care nu-mi place deloc” 

Un alt aspect care îl îngrijorează pe Viorel Moldovan pentru meciul cu Metaloglobus este suprafața de joc. Antrenorul crede că adversarii vor avea un plus, pentru că gazonul este unul sintetic.

”Este o suprafață care nu-mi place deloc, dar va trebui să ne adaptăm cât mai repede la condițiile de joc, așa cum am făcut-o și la Recea. Ne-am antrenat în ultimele două zile pe teren sintetic și rebuie să fim pregătiți pentru orice, inclusiv pentru prelungiri și lovituri de departajare, a încheiat Viorel Moldovan.

Foto: Petrolul Ploiești

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gazarii-au-meci-pe-terenul-unde-rapid-si-craiova-n-au-castigat-fotbal-comuna-recea-petrolul-ploiesti-se-joaca-de-la-ora-1430-19153070

https://liga2.prosport.ro/seria-1/hamza-younes-a-prins-un-nou-contract-dupa-despartirea-de-petrolul-tunisianul-va-fi-coleg-cu-doi-romani-19152882

Răzvan STÎNGĂ 20 Oct. 2020, 17:29 Cupa României
Pe aceeași temă